Sunteti de acord cu steriletul?
Raspunsuri - Pagina 5
Balbina spune:
roisin,
quote:Pentru mine viata incepe din momentul fecundarii ovulului, insa acesta e deja un alt subiect.
La momentul in care ovulul fecundat este eliminat din organism vorbim de cateva celule care abia s-au divizat, in nici un caz nu cred ca se poate discuta de crima, imoralitate sau mai stiu eu ce nenorocire.
------------------
Numai bine,
Natalia
iren spune:
Duamnelor, hai sa raminem in cadrul subektului sterilet- bun sau nu pentru corp, nu sterilet versus religie.
Dilema: daca io-mi pun sterilet shi asta declansheaza nejte kestii negative in corpul meu, de unde shtiu io ca odata cu scoaterea Mirenei o sa inceteze shi efectele negative, shi nu mi se da peste cap organismul complet, sa nu mai imi pot reveni la normal?
Uf, grea decizie shi cu Mirena asta!
Iren dubla mamica
Bogdanelu nazdravanu
si Julia turbo
motzu Juliei+tortu lu Bogdanelu-nou!
august-septembrie-nou!
pozne
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
Balbina spune:
iren,
Eu n-am zis o vorba despre religie. Cunoasterea acestui amanunt in ce priveste steriletul ca este extrem de importanta in alegerea lui ca metoda contraceptiva. De exemplu eu, personal, nu m-as simti deloc bine la gindul ca e foarte posibil ca din cauza steriletului sa omor in fiecare luna cite cel putin un copilas.
Femeia are dreptul sa cunoasca acest aspect.
Eu zic ca tine si de etica, nu doar de religie.
Subiectul suna "Sunteti de acord cu steriletul?" Am raspuns ca nu si mi-am argumentat parerea. De ce consideri ca am iesit din cadrul subiectului? Recunosc, am adaugat o parere cu privire la momentul inceperii vietii, dar am mentionat ca acesta este deja alt subiect, nedezvoltindu-l aici.
------------------
Numai bine,
Natalia
danilamonica spune:
Buna..eu am sterilet cu fir de Cu si nu am avut probleme pana acum
Nu s-a miscat nu mi-a dat reactii negative...poate un pic mai acida uneori...uneori se simte la anumite pozitii..dar nimic major.
Insa a venit vreme sa-l schimb ca expira are deja aproape 5 ani.
intrebare penrtru voi: cand se poate scoate inaite /dupa ciclu si la cat timp dupa poti sa-ti pui altul? stie careva dintre voi?
thanks.
Monica
pozele noastre
iuliana spune:
Eu am de cupru pentru 10 ani. M-a durut un pic la montare si citeva ore dupa, dar in rest e mai mult decit OK. Nu simt nimic. Cit despre prezenta steriletului in corpul meu, am si uitat la citeva zile dupa montare. Cred ca suportarea in interior e mai mult psihica, asta daca nu sint ceva probleme de natura fizica. Am nascut prin cezariana (a doua in 2 ani) si mi l-a pus la 2 luni de la operatie pentru ca eu vreau sa ma opresc la 2 copii si cu pilulele stau prost, adica uit, prezervativul nu m-a incintata niciodata, plus stresul ca pot sa ramin din nou insarcinata. Mie dr. mi-a recomandat asta de cupru (si am totala incredere in ea) pentru ca nu am avut menstruatie abundenta inainte. Am platit numai 20$ (probabil ca am platit de fapt numai vizita la dr), restul a fost acoperit de asigurare...cred ca tot pretul. E adevarat ca nu am avut menstruatie pina acum, dar nici nu ma inspaiminta un ciclu de 10 zile, ci mai degraba ideea unui eventual avort in cazul unei neprotejari ineficiente.
Asa ca eu sint PRO sterilet.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5
mihaela_s spune:
Am avut primul sterilet (simplu, de Cu) dupa ce am avut primul copil, l-am tinut 5 ani, l-am scos pentru ca expirase. danilamonica, poti merge oricand sa-ti scoti steriletul si iti pune in acelasi moment altul nou, cel putin asa mi-a spus dr. meu.
Dupa ce l-am scos pe primul, am vrut o pauza pentru ca imi doream al 2-lea copil. Dupa nasterea lui, la un an-de lene, nu de altceva-m-am facut cu cel de-al 2-lea sterilet, tot de Cu ca si primul. Sincer, Mirena mi s-a parut foarte scump, mai mult decat jumatate din salarul meu si in plus am avut retinere din cauza hormonilor.
Eu am luat pastile cativa ani buni, am renuntat la ele pentru efectele secundare pe care nu le resimteam, dar ele oricum probabil isi faceau treaba.
Si da, intre "cu prezervativ" si "fara" si eu simt diferenta, a fost prima metoda contraceptiva la care am renuntat!
De chestia ca ar fi cancerigen, nu stiu...uite ca la mine se fac 5+1 ani de cand am si n-am probleme...poate in timp...habar n-am! Cancer poti face si fara sterilet, asta e sigur!
Numai bine!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
karin10 spune:
Nu stiu cui ii va fi de folos mesajul meu, dar eu as recomanda steriletul ca cea mai eficienta metoda de contraceptie. Am doua fetite, al treilea sterilet si nu am avut niciodata nici cea mai mica problema medicala sau de alta natura, doar ca avind uter infantil - e ceva mai mic am inteles eu- sotul meu spune ca-l simte uneori , dar e excitant pentru el
asa ca nu vad de ce m-ar deranja. Intradevar la inceput e putin deranjant dar psihic mai degraba; asa am simtit eu.Cu pilule am ajuns ca o maimutica de paroasa![]()
varga
Emilly spune:
quote:
Originally posted by iren
Duamnelor, hai sa raminem in cadrul subektului sterilet- bun sau nu pentru corp, nu sterilet versus religie.
Dilema: daca io-mi pun sterilet shi asta declansheaza nejte kestii negative in corpul meu, de unde shtiu io ca odata cu scoaterea Mirenei o sa inceteze shi efectele negative, shi nu mi se da peste cap organismul complet, sa nu mai imi pot reveni la normal?
Uf, grea decizie shi cu Mirena asta!
Iren dubla mamicaBogdanelu nazdravanu
si Julia turbo
motzu Juliei+tortu lu Bogdanelu-nou!
august-septembrie-nou!
pozne
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
Iren, si eu ma gindesc de 2 ani, sa-mi pun sa nu-mi pun.Eu de aici deduc ca e mai bun al din cupru??!!!habar n-am...io m-am mai gindit ca daca tot nu mai e sex zilnic ca pe vremuri
Si Iren, care ti-e secretul de arati atat de bine dupa 2 nasteri???vreu si eu!!!
Fetele care aveti sterilet Mirena:v-ati ingrasat dupa montarea lui??
Emilly cu gaza ei
aiamoni spune:
Mi se pare interesant ca se pling de sterilet fetele care n-au avut niciodata unul, insa cele care au se declara in general multumite. Sau foarte multumite, cum e cazul meu. Eu am Mirena de 3 ani si e perfect, am deja 2 copii si nu doresc altii. Cind mi l-a pus doctorita abia am simtit ceva, nu ma deranjeaza nici pe mine (nu simt absolut deloc ca il am decit cind verific o data pe luna sa vad daca se simte firul) nici pe sotul meu, am scapat de alte metode care de care mai neplacute si e destul de sigur. Nu simt efecte secundare in afara de faptul ca am scapat de ciclu, ceea ce e super. E scump, adevarat, dar faceti o socoteala cit va costa tampoanele in 5 ani si suma se va reduce.
Sigur ca sunt femei care au probleme, organizmele noastre sunt diferite, dar pentru mine a meritat riscul.
kitz-kitz spune:
Subscriu la ceea ce a spus Balbina :
"Eu n-am zis o vorba despre religie. Cunoasterea acestui amanunt in ce priveste steriletul ca este extrem de importanta in alegerea lui ca metoda contraceptiva. De exemplu eu, personal, nu m-as simti deloc bine la gindul ca e foarte posibil ca din cauza steriletului sa omor in fiecare luna cite cel putin un copilas."
Acesta este unul dintre motivele pentru care nu ma pot decide sa imi pun sterilet.Plus ca, daca nu e pus bine si se deplaseaza,te poti trezi insarcinata inca din prima luna.Un medic din Rom ,acum cativa ani,mi-a spus cu privire la acest aspect"Stai linistita ,daca ramai gravida,facem un mic avort si mai punem steriletul o data".Ori daca din start esti impotriva avortului,cum poate sa te linisteasca aceasta afirmatie?