Sunteti de acord cu steriletul?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

eu n-am, dar vreau;din disc.purtata cu medicul eficacitatea lui este de 99%, a pastilelor anticonceptionale tot 99% iar a ovulelor locale doar 60%!!!pt femeile ce au peste 35 ani medicii nu mai recomanda pastile anticonceptionale ci steriletul sau combinatii de preze+ovule vaginale....

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitz-kitz spune:

Buna toturor,
Eu am doi copii si as fi tentata sa-mi pun Mirena...inca nu sunt hotarata...am unele nelamuriri pe care le voi discuta cu ginecologul.
Pt cele interesate de Mirena iata cateva inmformatiihttp://www.mirena-us.com/faq.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna,

Si eu mi-am pus Mirena acum o luna.
Am doi copii si cum anticonceptionalele uitam mereu sa le iau m-am hotarit sa imi pun sterilet.

Acum 2 zile mi-a venit si primul ciclu si sunt foarte multumita fiindca am ciclu foarte foarte putin , o diferenta enorma fata de ce era inainte.
Eu nu il simt deloc, am avut ceva dureri de burta in primele 2, 3 zile dupa ce l-am pus dar acum este ok iar sotul nici atit, nu simte nimic diferit fata de inainte.

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Mamica dulce l-am simtit ca pe corp strain in corp in primele 3 zile sa zic, dar asa e si cu plombele si cu puntile dentare. Dupa ce le pui le simti ca sint corpt strain dar te obisnuiesti. Cit despre fir, este f micut, la mine cred e de citiva mm. In 9 luni de cind il am prietenul meu s-a plins de oarece jene doar de 2 ori si astea dispar daca schimbi pozitia. Cit despre ciclu inca mai am dar e f. putin, mai mult stropi.Pe mine m-a costat $337 (ca e luat din canada) + 150 instalarea. In sua costa cam $500.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Pe mine ma obsedeaza ideea sa nu ma ingrash de la el, da n-are legatura, nu??

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

motzu Juliei+tortu lu Bogdanelu-nou!
august-septembrie-nou!
pozne
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Cu privire la Mirena. Am citit e curind pe net impresiile unei tipe despre acest sterilet. Vreau sa va expun pe scurt acest articol.
Cam la o luna dupa si-a pus acest sterilet (2 luni dupa ce a nascut), tipa a remarcat ca i s-a intensificat puternic sindromul premenstrual. A devenit extrem de irascibila, iar aceasta irascibilitate crestea de la o luna la alta. Aceasta femeie nu se recunostea pe ea insasi. La inceput nu a facut legatura cu steriletul, dind vina pe ritmul nebun al vietii. Dar cum situatia devenea de la o luna la alta insuportabila, a ajuns la un ginecolog, la recomandarea medicului de familie. Ginecoloaga a intrebat-o ce sterilet foloseste, iar cind a auzit de Mirena, a inceput imediat s-o intrebe despre cum decurgea menstruatia inainte de nastere, daca a avut dureri in timpul ciclului, cum a decurs nasterea, etc. Tipa i-a raspuns ca avea ciclurile foarte putin abundente, care dureau cite 2-3 zile, a nascut usor, fara nici un fel de complicatii. Medicul era uluit, de ce i se pusese Mirena, care nu e un sterilet obisnuit, ci unul hormonal si care contine si nusce medicamente. Acest sterilet este recomandat in primul rind femeilor cu cicluri foarte abundente si dureroase sau celor care au avut complicatii/hemoragii la nastere. Si ca tipa in cauza nu avea deloc nevoie de un asemena sterilet. Sindromul premenstrual puternic era cauzat si el de hormonii cu care e tratat steriletul.
In fine, e inutil sa spun ca starea psihica a femeii s-a imbunatatit spectaculos chiar de la primele ore fara sterilet.
Am vrut sa va scriu astea, ca sa luati in calcul si acest aspect, al hormonilor. Eu una nu mi-as pune sterilet nici platita, asta si din cauza senzatiei de corp strain (nici tampoanele interne nu prea le suport din acest motiv, daca tot veni vorba), dar si pentru ca provoaca mini-avorturi, impiedicind fixarea embrionului in uter.

Daca vrea cineva link-ul spre acest articol, vi-l dau cu mare placere, numai ca e in rusa.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Stau si citesc si ma gandesc...bietele femei, prin cate trebuie sa treaca...chiar nu stiu daca sa ma intristez sau sa ma revolt...
Eu nu mi-as pune sterilet, si nu neaparat ca (desi si astea sunt motive bine intemeiate) nu as suporta un corp strain, sau ca mi-ar fi frica de consecinte...ci asa...mi se pare ca e (sa nu dati cu rosii in mine) degradant ca trebuie sa fac cu corpul MEU lucruri pe care nu vreau sa le fac, si nu le-as face (daca nu ar mi-ar fi teama de o sarcina)...
Dupa ce ca am dus 9 luni o sarcina, mi s-au umflat picioarele, m-am ingrasat 30 kg, am scos un pui de 4 kg printr-o deschizatura destul de mica , m-am trezit din 2 in 2 ore sa il hranesc, l-am sters de bale si kaka...nu mai suport...vreau sa fiu stapana pe corpul meu...

Asa ca sunt fan prezervativ...si io, poate sunt mai ne-simtitia nu fac mare diferenta intre sex cu prezervativ, sau fara...diferenta o face sotul meu, dar poate si el sa se chinuie un pic (mai la sfarsit...), iar din cate stiu eu, (mai ales cu un pic ajutor si din partea spray-ului cu spermicid) ma protejeaza tot 99%!!!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Nu pricep ce-i asa degradant si de unde ideea ca sterilet = lipsa de control asupra propriului corp?
Si cu ce e mai rau Mirena decat pilula contraceptiva?

Eu sunt pro Mirena, desi am numa' vreo luna si ceva de cand sunt in posesia lui, n-am avut nici o reactie, nu m-a jenat decat in primele cateva ore (si daca n-aveam pacostea asta de auto-sugestie in mod cert n-as fi simtit nimic), PMS-ul (care inainte era jalnic) a disparut complet (fara dureri de cap, de burta, crize de nervi...), in plus nu mai stau cu grija la pilula sau sa am stocul de prezervative in casa, si nici nu ma mai indop cu hormoni daca mi se intampla o pana de cauciuc.

Chestia cu eliminarea toxinelor la ciclu am impresia ca e folclor romanesc, la ciclu se elimina endometrul, adica mucoasa aia uterina care in decursul unei luni se ingroasa si se pregateste pentru a capta si fixa ovulul fecundat.

Mirena, spre deosebire de steriletul cu cupru, nu numai ca subtiaza endometrul (impedicand ovulul sa se fixeze), dar impiedica si spermatozoizii sa ajunga la ovul, asa ca de cele mai multe ori nici nu poate fi vorba de ovul fecundat. Deci scuza ca sterilet = avort (pe care eu oricum o consider penibila) poate sa iasa din calcule.

In rest... depinde ce vrei si ce-ti este mai comod. Eu una am doi copii si inca n-am renuntat la ideea unui al treilea, asa incat nu-mi doresc masuri definitive (sau cvasi-definitive), precum vasectomia sau legarea trompelor. Iar pentru ca-s uituca si imprastiata, pilula iese complet din calcul (de altfel, ultimele incercari cu pilulele nu m-au multumit, prea multe efecte secundare). Prezervativul, in opinia mea, e moartea pasiunii, pana ma scotocesc prin dulapuri a disparut toata smecheria... Si da, eu simt diferenta intre "fara" si "cu", e una destul de mare.
Si, pentru ca ma simt "stapana pe corpul meu", daca intr-o buna zi Mirena n-o sa ma mai multumeasca, am sa merg la medic si in 5 minute am sa-l scot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

roisin, eu nu stiu cum e Mirena, eu am scris ce stiu despre sterilet in general. Nu vad nimic penibil in afirmatia mea, bazata pe informatii gasite pe net:
(...)pentru a promova ideea ca avortul poate fi prevenit prin contraceptie, se ascunde faptul ca clase intregi de contraceptive (cele hormonale si steriletul) au si efect abortiv timpuriu, prin impiedicarea implantarii embrionului în uter. Iata ce citim intr-un pliant de popularizare realizat, printre altii, de Ministerul Sanatatii: “Mijloacele contraceptive nu urmaresc altceva decat sa impiedice intalnirea dintre spermatozoid si ovul sau sa determine modificari ale invelisului uterului pentru a nu fixa sarcina [...] Metodele contraceptive impiedica aparitia sau dezvoltarea unei sarcini.” (subl. noastra; a se vedea de asemenea, Prof. univ. dr. Nicolae Crisan și colab., Terapeutica hormonala ginecologica, Societatea Stiinta si Tehnica SA, 1998, sau Ministerul Sanatatii, Institutul de Igiena și Sanatate Publica, Manual de Family Planning, Editura Medicală, f.a.) Asadar, se recunoaște ca aceste metode impiedica implantarea embrionului uman in uter. Aceasta nu este o prevenire a sarcinii, ci o intrerupere a ei, adica un avort!

Iar din afirmatia ta

quote:
Mirena, spre deosebire de steriletul cu cupru, nu numai ca subtiaza endometrul (impedicand ovulul sa se fixeze), dar impiedica si spermatozoizii sa ajunga la ovul, asa ca de cele mai multe ori nici nu poate fi vorba de ovul fecundat.
inteleg ca totusi admiti ca se mai intimpla sa se fecundeze cite un ovul, nu? Caci de cele mai multe ori nu este acelasi lucru cu intotdeauna.

Sint insa de acord cu tine in privinta
quote:
depinde ce vrei si ce-ti este mai comod.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Balbina, nu este penibila afirmatia ta ci ideea ca a-ti pune sterilet este o imoralitate din cauza ca efectul steriletului seamana cu un avort.
La momentul in care ovulul fecundat este eliminat din organism vorbim de cateva celule care abia s-au divizat, in nici un caz nu cred ca se poate discuta de crima, imoralitate sau mai stiu eu ce nenorocire.

Mergi la inceput