la cat timp dupa nastere il scoatem din casa pe bb

la cat timp dupa nastere il scoatem din casa pe bb | Autor: anduta78

Link direct la acest mesaj

Buna mamici si burtici.
Ne apropiem de termen!!!!!Am o nelamurire la cat timp il scoatem din casa.Noi nastem la sf lunii.Ce facem cu frigu?cu botezu?Voi ce ziceti?
Va pup

Andu s-a marita cu cel mai bun si vor avea un baietel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cmirela35 spune:

Buna,Anduta!
Eu am un bebe de doar 16 zile,si s-a nascut doar cu 2400gr.
L-am scos afara,intai 5 minute,inca din a 8-a zi de viata.Am crescut timpul treptat,astfel incat acum stam 30minute dimineata,daca nu ploua,si tot ata dupa amiaza.Daca ploua,il scot pe balcon,cu geamul larg deschis.
A fost din start un mancacios,dar sa il vezi cum papam si uitam si de colici dupa ce stam afara.
Acum mai sunt si considerentele religioase.Preotul nostru traieste insa in epoca noastra si e de acord cu scoaterea mamei si a bb-ului la aer,evident evitandu-se drumurile lungi si efortul excesiv al mamei.Asa ca noi iesim zilnic,fara sa ne pese de gura vecinilor,in fata blocului.E obositor pentru mine sa fac plimbari mai lungi...Si mai e drept ca in jurul blocului nostru nu e artera de circulatie,sunt pomi multi,iar aerul e curat.Alti factori de care trebuie sa tinem seama.
Nastere usoara si un bb sanatos si mancacios!

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cmirela35 spune:

Ah,uitasem...
Botezul...Noi personal nu o sa il facem acasa...
Prea multa bataie de cap,galagie,fum de tigara... pregatiri...,iar eu,pentru ca il facem la doar 5 saptamani,voi fi totusi lauza,il vom face la local.Voi plati o femeie care sa imi stea cu puiutii peste noapte(ar fi fost buna o bunica),iar eu voi veni acasa doar pentru alaptat.Evident ca localul e la cateva min. de casa.
Acum,stii si tu cum e...Fiecare dupa posibilitati si dupa...spatiu.
Te pup si numai bine.

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Am nascut anul trecut la sf. lui oct. Si a fost bine ca am prins vreo sapt. de vreme frumoasa, tocmai bine ca sa o obisnuiesc afara...
Am iesit cu bb afara cand avea 10 zile. Asa ne-a recomandat pediatrul... cate 15 minute in prima zi... si crestem treptat pana ajungem la o ora. Din prima zi am iesit juma de ora ca nu mi-am dat seama cand a trecut timpul... am sunat dr. sa-l intreb daca am gresit ... mama incepatoare si disperata... si mi-a spus ca e ok... ca a fost frumos afara etc.
N-am iesit cu ea cand ploua... daca se oprea ploiaia ieseam macar 5 minute. Cand a fost f. frig (iarna) am scos-o bine imbracata macar 15 minute. Nu ieseam cand era ger si batea vantu' rau.
Am iesit cu ea si la cumparaturi, de pe la 1 luna... prin Cora.
Ideea e nu numai sa stea la aer... ca asa o scoti in balcon... ci sa intre in contact cu diverse din mediul inconjurator (in balcon e cam acelasi lucru ca in casa) si organismul sa se adapteze cu ce e in jur... De-asta e bine sa mergeti cu bb si in locuri circulate... nu f. aglomerate totusi.
Incearca sa iesi zilnic afara cu bb (cand se poate) pentru ca, dupa parerea mea este f. important. Nu stiu daca are vreo legatura, probabil conteaza intr-o mica masura... pitica mea nu a racit pana acum niciodata intr-un an de zile...

Iar legat de ce zice biserica/preotul... la 10 zile se citeste ceva (tot un fel de molifta... de 10 zile, cum e cea de 40 de zile care se face la biserica)... numai ca vine preotul acasa la tine.
Nu stiu ce zice lumea... ca luma vorbeste aiurea... dar preotul mi-a spus ca pot iesi afara dupa ce mi-a citit la 10 zile...

Apoi cu botezul... n-am prea inteles ce te intereseaza exact. Noi am facut botezul cand bb avea 7 sapt. pe 11 dec.
Pana sa ne zica nasa ca ea ar vrea sa facem botezul mai repede ca asa e mai bine ma gandeam ca il facem in primavara, cand e mai cald, bb mai mariceul... insa nu mi-a parut rau ca l-am facut imediat. A fost destul de frig afara. A fost in timpul postului, insa preotul ne-a spus ca botezul se face oricand... chiar si in ziua de Craciun boteza un bb. Nu a fost numai mancare de post. Fiecare a mancat ce a vrut.
A fost destul de obositor pt. mine, ca faceam drumuri acasa ca sa-i dau sa manance... a stat cu una dintre bunice, pt. ca asa a vrut ea... aveam de gand sa stau eu... daca nu vroia altcineva. S-a mai oferit si strabunica sa stea cu ea... deci asta n-a fost o problema. Noi am facut la un rest. aproape de casa... ajungeam intr-un min. cu masina ii dadeam sa pape si fugeam inapoi la rest. Am vazut vreo 3-4 drumuri... de-asta a fost obositor. In rest a fost f. frumos... fara balamuc acasa (mai ales ca nu prea se puteam cu un bb asa de mic... nu cred ca ar fi putut dormi).

Nastere usoara iti doresc! Si un bb cuminte, sanatos si mancacios!

Eliana si Elena – 23 octombrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

dupa 7 zile chiar daca e frig, poti sa stai cu el in geam cateva minute. Treptat ajungi la 10-15-20-25 minute, si daca e placut afara (nu conteaza daca-i frig, dar fara vant si ploaie) poti sa-l scoti afara pe la 2 sapt. Daca e frig sau ploua, poti sa-l lasi sa doarma pe balcon sau la geamul deschis in carut, infofolit bine.
Eu nu i-am botezat la 6 saptamani, ci mult mai tarziu, mi s-ar fi parut un chin tot botezul si cheful imediat dupa nastere, deci nu i-am tinut in casa pana la botez:)

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anduta78 spune:

Va multumesc mult pentru sfaturi mamici cu experienta ce sunteti!

Andu s-a marita cu cel mai bun si vor avea un baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

eu l-am nascut pe Vladut pe 15 nov 2004, am iesit afara cam pe la 3 saptamani, am fi iesit mai repede, dar a fost vreme urata...am avut apoi noroc de un decembrie calduros si am iesit zilnic cam 30-45 minute...ii placea afara si n-am exagerat nici cu imbodolitu'...nici in casa nici afara...
botezul l-am facut la 7 saptamani, de Boboteaza, la local, unde am luat si copilu' care a stat in carut, a dormit, a mai plans (colicii!!!!!), am avut unde sa-l alaptez, a fost bine...

nastere usoara si bebe sanatos si mancacios!!!!

mami de vladut(15 nov.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Si eu l-am scos pe bb imediat, dupa cateva zile, era un sfarsit de august frumos si nu voiam sa ratez vremea buna. Apoi a venit o iarna grea.
Despre boetz vreau sa-ti spun insa. Noi l-am botezat acasa, cu preot, cristelnita, tot tacamul. Petrecerea, la restaurant. Era spre noiembrie deja, si mi-a fost teama sa-l dezbrac in frigul din biserica.
Se spune ca nu reacesc micutii la botez, este fals, am avut in familie un caz, si nu vreau sa-ti spun finalul...
Asa ca abia apoi, dupa cateva luni, l-a trecut nanul si prin altar, baiat fiind, si totul a fost in regula.
Sanatate, nastere usoara si bb mancacios si cumintel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Pe Deiu l-am scos afara cam din a opta zi de viata (era august, e drept) si tare bine i-a fost!
Cit despre racitul la botez... facut la inceput de septembrie... si copilul a racit rau de tot - prima lui raceala si cu antibiotic. Noroc ca dupa aia nu a tinut-o tot asa...
Eu nu tin cont de botez si de-astea, il/o voi scoate pe bb2 cind se va putea (avind in vedere ca aici e cald si in noiembrie). Si apoi, cum s-a mai zis si mai sus: daca-l botezi la 3 luni sau la 6 luni sau mai tirziu, ce faci, tii bebeul in casa?!?

Plimbare placuta tutulor!

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu l-am plimbat mult pe Marc:)
Am nascut pe 1 decembrie,dupa vreo 2 saptamani l-am scos afara(ca nu ma puteam eu misca) dar de Craciun a vrut barbatu-meu musai sa mearga la ai lui,la 500 de km departare!Pana pe 3-4 ianuarie.
Cred ca am fost nebuna,acum l-as trimite singur ,dar alta minte am dupa 3 ani.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Benny s-a nascut pe 2.03.2005... prima plimbarica a fost pana la masina la 3 ore de la nastere ...era o zi superba in care ningea ca in basme ...apoi nu l-am scos 4 zile ptr ca era zapada , frig , zloata ....dar in fiecare zi a sta cate un pic cu geamul deschis bine impaturit .... apoi am inceput sa mergem la rude ,prieteni ..etc ..acu nu chiar in fiecare zi...IN momentul de fata are 7 luni ..nu mi-a fost o zi racit ..febra nu stiu cum arata la el nici macar la veccine sau la dintisori (are 6) ...acum 2 zile mi-a fost un pic infundat in nas si marait , dar in rest nimic...o sa ziceti ca sunt nebuna ...dar asa mi s-a recomandat de catre Consultatie bureau ( un fel de protectia copilului la noi si doctor pedoiatru ..la ei faci vaccinele ,masuratoriele etc ...dar tot ei te trag de maneca cand e ceva in neregula ajungand pana la ati lua copilul ptr abateri extreme) si am vazut ca toata lumea procedeaza la fel ..ba mai mult ii vezi la cumparaturi cu copii de cateva zile ....
Cred ca tine foarte mult si de mentaliatatea tarii ( sa ii zicem asa )...Sebi ..baiatul cel mare e nascut in Ro ..prima iesire afara dupa 2 sapt ..si asta dupa ce a venit popa sa ii citesca ..si ce se mai face...sau mie parca mi-a citit ..anyway
Cu botezul cred ca poti sa mi astepti ..Sebi e nascut in Ianuarie si l-am botezat in august * acum iarasi depinde de fiecare familie in parte )..Benny nu e botezat ..dar e poveste lunga ...si nu vreau sa ma intind ( nu ca nu am facut-o deja )
Eu zic ca cel mai mult depinde de voi ..cum doriti sa respectati sau nu vechile obiceiuri ..dar bb trebuie scos afara ...cand si cum ..ramane sa va ganditi si sa consultai si mediucul...

NOi va pupam si va dorim nastere usoara( daca se poate ca a lui Benny in 15 min de la prima contractie si 5 min de la prima contractie dureroasaaaa)

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

Poze de pitici voinici

"Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic". - Gandhi

Mergi la inceput