fumatul si sarcina

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

bravo mamici fumatoare!ma bucur ca suntem unite si trista ca nu putem sa renuntam!ca stiti ca suntem niste mame denaturate!ca asa imi place mie sa ma numesc!ii spun dimineata la bebele meu...hai sa te duca maica-ta la o tigara si rad si ma amuz....cu toate ca nu ar fii nimic de ras!cat mai fumati?cate tigari vreau sa spun!eu ieri am fumat12!fffffffffffffffffff mult.....dar tinand cont ca pot mai mult.....nu nu...pot mult mai mult:)...............cred ca e bine!si ma simt si super bine in asa fel incat imi fac de cap!pupici!

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Raalu, nu vreau sa te sperii, iubita, dar am citit niste raspunsuri date de un medic renumit si printre cauzele avorului spontan era si fumatul. Stii ca sunt de partea voastra, dar mai stii si ca am pierdut sarcina. Acu, ce sa zic? Ca da, ca nu? Habar n-am. Cert e ca sigur ma las!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by inaioana

quote:
Originally posted by july_g

Hello, fumatoare! Dupa aia ma las. Definitiv. Stiti de ce? Am vazut ca se poate!

Pentru cat timp te-ai lasat , july, si cat de fumatoare erai?

Ioana 14 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

July_g, raspunde-mi si mie, nu te face ca nu ma veeeezi!

Mergi la inceput

Carminabulina, beeey, da' ce agresiva ejti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Hai sa vedeti ce scrie in Superbebe din noiembrie:

"Faptul ca pe timpul sarcinii si imediat dupa nastere tutunul dauneaza grav atat fatului, cat si mamei este bine stiut de toata lumea. Cu toate acestea, un nou studiu a scos la iveala ca femeile care fumeaza cand sunt gravide sunt de doua ori mai expuse riscului de a avea copii cu deficit de atentie si foarte lenesi."

Acestea sunt doar putine din problemele pe care copilul le-ar putea avea daca mama fumeaza in timpul sarcinii. Si pentru acest "ar putea" eu nu am fost dispusa sa risc si m-am lasat de fumat inainte de a ramane insarcinata, dupa 10 ani in care am fumat mult, mult de tot.

Laura cu 21+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Na, Laura, cunosc niste puslamale (ca altfel nu le pot numi) ale caror mame nu au fumat nici in sarcina, nici inainte, care au probleme cu memoria, cu atentia, cu concentrarea si sunt de-a dreptul ISTERICI!!! Asa, cam pe la 4-5 ani. Si, reiau, copii cu mame fumatoare in timpul sarcinii, linistiti, cuminti, inteligenti.
Nu vreau sa spun ca tutunul e benefic in sarcina (Doamne fereste!), dar nu mai aruncati cu atatea pietre, ca mai stim si noi efectele fumatului. Daca ne putem lasa, e ok, daca nu.....asta e!
Va sarut pe toate si fumati cat mai putin!!
Ingrid S 25 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradanatalia spune:

Eu sunt oaia neagra aici. Sunt fumatoare din cls a 9-a de liceu, pachetul la zi. Sarcina am descoperit-o la aproape o luna. Deci am bagat fum la greu. In urmatoarele 3 luni dimineata nu ma lasau greturile sa stau macar langa cineva care fumeaza. Seara, fumam, dar moderat. Incepand din luna a cincea (am si citi pe undeva ca important e sa nu fumezi in primele 3 luni, cand se formeaza organele la bb)am reinceput sa fumez. Si mult . Nu va mai spun cat. Am incercat, numai eu stiu cat. Dar viciul e viciu. Deci am fumat pana la sfarsit. Ultima tigara a fost cu 5 minute inainte de cezariana ca deh, imi tremurau picioarele de frica si doar drogu ajuta ala calmare. Din fericire gandacu' meu e perfect sanatos si sper din tot sufletul sa nu fie fie probleme. Mai rau e ca sotul e ''si mai fumator'' ca mine - ajunge la doua pachete. Dar incercam atat cat se poate sa nu intre in contact cu fumul.
Acum apropo de alaptare - fumat. Eu am alaptat o luna si jumatate, dupa care n-am mai avut lapte. Nu fumam o ora inainte de masa. Am citit undeva pe un site strain ca nicotina ajunge in procent foarte foarte mic la bebe prin lapte si e mai rau daca nu ii dai deloc laptic de mami.
Cam asa cu mine. Fetelor care nu fumati, toata admiratia mea. Cele care au reusit sa se lase, jos palaria,(ar fi cea mai mare realizarea a mea - dupa bebe- daca as reusi sa ma las) iar cele care fumati inca, desi gravidute, se mai adauga o inconstienta langa voi. Asta nu inseamna ca nu ne iubim copiii. Mi-as da viata pentru fetita mea, dar sunt slaba in fata acestui viciu.
Acum criticati, las capul in jos si ascult.

http://ada.251.ro
algo se muere en el alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

inaioana - ce repede ai vazut ca sunt EU agresiva dar nu ai sesizat ca am fost jignita? te rog frumos. asa o fi si in viata de zi cu zi? dam tot in ala care vrea sa se apere sau ne place umilinta dusa la extreme? Poate tzoapa o fi ea si familia ei dar eu nu, iar faptul ca fumez nu-mi afecteaza nici caracterul si nici nivelul intelectual si nu accept ca din cauza asta sa fiu tratata ca o paria a societatii. Eu zic sa incheiem aici subiectul despre "agresiune", nu sunt agresiva, nu imi place sa ma cert dar nici sa fiu jignita. Credeam ca aici sunt discutii libere, pro si contra, dar fara atingeri personale....
Asa ca inaioana nu sunt agresiva, stai linistita, doar ma apar.

Mergi la inceput

Carminabulina, da' chiar ca esti agresiva! Eu o dadusem pe gluma dar vad ca nu e cazul. Sa ma explic:

La faza cu Laura, parerea mea sincera este ca ea nu s-a referit deloc la tine ci la acel cineva continut in "cine a spus"...bla-bla, adik, cine a spus este tzoapa, nu tu care citai pe cineva intr-un context evident la misto,ai inteles? Cel putin eu asa am priceput. Numai Laura ne-ar putea lamuri eventual, dar mi se pare ca ai luat-o personal imediat, inainte macar de a citi corect.

Iar eu cand am spus ca esti agresiva, nu ma refeream la aceasta faza, de care nu imi pasa ci la asta :
"Ioana, ai gandit-o mult? ha ha ha ha ha. Ar fi culmea sa asociezi gravida cu fecioara MAria"
pe care mi-ai adresat-o mie. Care mi se pare o agresiune gratuita la adresa mea.
Iti raspund ca nu, nu am gandit-o prea mult, nu aveam de ce. Eu asa cred ca unii oameni privesc gravidele, si cu asta - basta. Daca nu esti de aceeasi parere, nu ai decat sa vii cu vreun contr-argument, ok? Insulte de genul "ai gandit-o mult" nu accept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Autor: andradanatalia
Subiect: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61676" target="_blank">Fumatul in timpul sarcinii
Trimis la: 12/11/2005 01:53:17

Ca regula generala stiu ca e rau. Toata lumea o stie. Dar e viciu si oricat am incercat (si credeti-ma ca am incercat) nu am reusit sa ma las de tot. (decat in primele 4 luni...mai exact luna 2,3 si 4).Am primit mustrari care mai de care de la absolut toata lumea si rusine mie, tot n-am reusit sa nu mai pun tigara in bot. Gandacul meu are 2 luni si e perfect sanatoasa. Nici nu vreau sa ma gandesc ca i s-ar putea intampla ceva din cauza prostiei pe care am facut-o. Acum, va intreb pe voi, mamici care ati mai fumat cate un pic in cele noua luni...bebeii au avut probleme?
Pt cine vrea sa ma critice, ( desi prostia e facuta deja ) accept criticile fara suparare.

algo se muere en el alma

quote:
Autor: raalucutza
Raspuns la: 12/11/2005 06:39:42
andrada hai si tu la noi la tema "fumatul si sarcina" ca discutam deja de mult timp despre asta!

raluca

quote:
Autor: inaioana
Raspuns la: 12/11/2005 08:18:17
Andradanatalia, bb meu are 1 an si 7 luni si e absolut in regula. Totusi, eu am avut probleme cu placenta (mai matura decat sarcina) despre care se pare ca au fost de la fumat. Explicatia ar fi ca placenta se chinuie mai mult sa "distileze" sangele care ajunge la bb si imbatraneste mai repede.
In rest, toate bune

quote:
Raspuns la: 12/11/2005 14:34:50
Deci nimic rau... ce bine. Oricum o sa stau cu stres mereu si orice i s-ar intampla cred ca o sa ma gandesc ca e de la fumul meu . Unde e subiectul ala ''fumatul si sarcina'' ca eu nu-l gasesc.

algo se muere en el alma

quote:
Raspuns la: 12/11/2005 15:12:53
Aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59036

quote:
Autor: diana21
Raspuns la: 12/11/2005 16:55:13
Si eu am fumat si pot sa va spun ce cred acum. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar, din pacate, afecteaza copilul. Am avut placenta cu gradul de imbatranire IV/V (a zis dr. meu ca n-a mai intalnit asa ceva), iar din cauza asta ultima luna a fost un cosmar pt. mine pt. ca bebe era in pericol mare, placenta putea ceda in orice clipa. Mergeam la mointorizari din trei in trei zile si chiar si dr. meu statea cu frica in san, ma suna sa ma intrebe cum ma simt, daca misca copilul...era gata, gata sa-mi faca cezariana din cauza asta. N-a mai apucat pt. ca am nascut cu trei sapt. mai repede o fetita de 2.600, care n-a putut sa suga la san pt. ca obosea...am intarcat-o la doua luni (o luna m-am muls si i-am dat cu biberonul). Am avut mari pb. si cu calciul si cu D3 pe care nu le asimila, asa ca a facut injectii cu doze mari de D3. Acum are un an si trei luni si tot nu i s-a inchis fontanela. Am fost inconstienta pt. ca sunt sigura ca toate astea au leagtura cu fumatul meu in timpul sarcinii. Fetita mea raceste usor, are pb. cu sistemul digestiv ( a facut de trei ori enterocolita din cauza laptelui praf si a diversificarii incepute la patru luni cand ea nu era inca pregatita. Daca as fi alaptat-o, n-as mai fi avut pb. astea, incepeam diversificarea la sase luni cand sist. ei digestiv ar fi fost mult mai matur...
Se stie ca fumatul reduce drastic asimilarea calciului in organism, iar faptul ca eu am baut in fiecare zi cate un litru de lapte nu a contat prea mult, atat timp cat nu asimilam nici chiar eu calciul. Ce sa zic...acum n-as mai fuma, e totusi o dovada de egoism sa-ti expui copilul unui risc, fie el chiar mic. Si eu ma amageam cu tot felul de prostii si intrebam in stanga si-n dreapta daca au fumat si ma linisteam vazand ca ele au copii sanatosi.
Poate ca dacaa n-as fi fumat nasteam la termen, Ianca ar fi supt la san mai mult timp, nu se mai imbolnavea la stomacel...toate merg acum in lant. In plus, riscul de face astm mai incolo este destul de mare la copii cu mame fumatoare.
Sper ca nu am suparat pe nimeni, am incecat doar sa va spun ca eu acum simt pe pielea mea ca am gresit!

Diana, 26 ani, gemeni/rac

Ianca Printesica si Super Mamica

quote:
Raspuns la: 12/11/2005 19:26:39
Sincer, nu cred ca este de la fumat. Cu siguranta am fumat mai mult ca tine. Nu stiu daca este egoism, eu i-as zice mai degraba lipsa de vointa. Fetita mea s-a nascut la termen, cu 3350, papa bine de tot, mi-a luat cate 1 kg pe luna. Acum avem 2 luni si e o frumoasa si o cuminte.
Pe de alta parte, esti prima persoana de la care aud ca a avut copilul probleme. Si crede-ma, ca sunt atat de obsedata de asta, ca am intrebat zeci de fumatoare.

Am intrat si eu dincolo. Multumesc. Inchidem aici?? Ca eu nu stiu cum se face asta.

algo se muere en el alma

quote:
Raspuns la: 12/11/2005 23:40:57
Chestia cu placenta , cred si eu ca este de la fumat. Asta este marele risc al fumatului si de fapt, modul in care afecteaza sarcina. Dar... despre restul nu mai sunt asa sigura.
Plus ca nu inteleg, daca era asa de sensibila, cu atat mai mult , de ce ai intarcat-o asa devreme? Laptele de mama e crucial in dezvoltarea unui copil. Eu i-am dat Katjei 1 an si 5 luni si m-am muls de m-am plictisit pentru ca nu am avut deloc lapte initial (nu ca nu putea suge ci n-avea ce), i-am dat si completare de la bibe cat a fost cazul (pana aproape de 4 luni) si am intarcat-o pentru ca eram din nou insarcinata si mi-a fost teama sa nu-l "devitaminizez" pe bb mik. Si am nascut prin cezariana, cu 2 sapt mai devreme o fetitza perfecta de 3000 grame, care nu a avut nici o problema de dezvoltare, nici fizic nici intelectual. Ba chiar este mult inaintea celor de varsta ei, deja canta, face propozitii si se straduie sa repete poezioarele pe care i le spun (si ii iese destul de bine).
Nu spun toate astea ca sa ma laud, si nu imi fac un titlu de glorie din faptul ca am alaptat-o atat de mult (sau, Doamne fereste, ca am fumat) si nu incerc sa minimalizez riscurile fumatului. Singura mea problema e ca mi se pare usor ciudat ca un copil sa aiba atatea probleme si sa dai vina exclusiv pe fumat.
Si revin cu intrebarea, ca am deviat, : de ce ai intzarcat-o asa devreme, in pofida problemelor? Nu vreau sa o iei ca pe o acuzatie, te intreb pur si simplu de curiozitate!

Oana_B

Mergi la inceput