eu fac asa: ficateii uscati in servetele d e hartie pusi in tigaie cu putina apa,ulei,sare,piper boabe si cativa catei de usturoi.ii las sa se inabuse sub capac 5 min,apoi dau putin capacul intr-o parte sa se evapore apa si-i las sa se prajeasca.Cand sunt gata pun peste ei marar proaspat tocat.Cu o salata de muraturi asortata sunt o nebunie:))
pofta mare!
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
Un gust deosebit se obtine daca in loc de vin se adauga cognac.Incercati, merita!
Dany
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
eu ii pregatesc asa:ficateii spalati si bine scursi ii pun direct in tigaie fara ulei.pun un betisor de scortisoara sau un vf. de lingurita de scortisoara macinata,pt. a indeparta mirosul.ii inabus in zeama pe care si-o lasa,fara capac,intorcandu-i din cand in cand.dupa ce apa s-a evaporat complet,pun putin ulei peste ei,ii rumenesc usor,iar la sfarsit adaug usturoi pisat cu sare si piper dupa gust.mai prajesc putin usturoiul si ficateii si sting focul.mie nu mi-au explodat niciodata in felul asta.doar la reincalzire(daca mai raman)exista pericolul de a exploda,dar ii acopar,dau focul mai mic si ii intorc apucand tigaia cu capacul peste ei,apoi rotesc usor tigaia.
se servesc cu putina lamaie proaspata peste sau ca atare,cu mamaliguta,cartofiori prajiti si muraturi:-)
Pofta buna!
...if you know what I mean.(proverb american :-D)