Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 65
Raspunsuri - Pagina 11
danangie spune:
BUGNAR deci tu ai zis ca ti-a venit mestra in a 27 a zi de ciclu. Deci, acest ciclu nu e de 27 de zile. Ci de 26 de zile. Pentru ca ultima zi a ciclului e acea zi inaintea zilei cand iti vine mestra. Si cum tu zici ca ti-a venit in ziua a 27 a, deci ziua a 27a devine prima zi a urmatorului ciclu. Sau de exemplu daca mestra ti-ar fi venit in ziua a 30-a de fapt ciclu era de 29 de zile. Si deci, ziua a 30 a devenea prima zi a urmatorului ciclu. Acest lucru e valabil in cazul in care mestra iti vine pana in ora 13.oo. Daca tie ti-a venit mestra in ziua 27 pana in ora 13,00...........aceasta zi devine de fapt prima zi a urmatorului ciclu.Si ciclul trecut a fost de 26 de zile. Dar daca mestra ti-a venit in ziua 27 dupa ora 13,00..........prima zi a ciclului urmator o socotesti ziua urmatoare. Si deci acest ciclul a fost de 27 de zile. Acum am explicat bine? Daca nu, da un search pe google poate acolo iti explica mai bine...
Si da, asa cred si eu ca e mai bine sa monitorizezi ovulatia prin eco. E cea mai sfanta si mai sigura. Cum se procedeaza la o insemanare?Ce trebuie sa faci?
ISABELUTA ce mai faci? Intr-adevar e ceva timp de cand nu ai mai scris.Tu in ce stadiu mai esti?
SIMONETTE totul ok? Cum te mai simti? 
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
Mirona spune:
fetelor,
nu am mai scris de multishor ... am avut ceva proiecte la servici care ma acaparau toata ziulica.
Un calduros "Bun venit!" .... fetelor noi.
Ratzushca CASA DE PIATRA! si asteptam poze ...
diciu sanatate maxima. Am inteles bine? Acum e sotul tau ok si esti tu bolnavioara? Ce ai mai rezolvat cu fertility? Si eu sunt cu ovare polichitice. Mai putem schimba impresii pe aceasta tema ,nu?
Mai am si anovulatie, acum sunt pe stimulare (a 3-a luna deja) si am obtinut luna trecuta o ovulatie ... dar ...
Endometrul a fost si el mititel ... 5 mm si mi-a dat cate 2 utrogestan pentru sustinerea unei eventuale sarcini. Tot utrogestanul se spune ca imbunatateste si endometrul.
Am cam pierdut sirul evenimentelor pe aici ... sunteti multe si noi ... va
pe toate ... si mi-e dor si de cele vechi: Mishu, iepurila, Ale ... ar fi mai multe ... dar neuronul meu imi joaca iarasi feste.
Va pupa fata pe toate.
Miro
diciu spune:
mirona
...da...asa este m-am cam imbolnavit si eu...
inteleg ca si tu te confrunti cu parte din problemele mele...ovare micropolichistice...endometru subtire...lipsa de progesteron si anovulatie...mie doctorita nu mi-a povestit prea multe despre toate astea...ca a zis ca intai sa-mi rezolv infectiile..bacilul E Coli, Chlamidia...
tu ce mai stii?...care ar fi cauzele?..tratamentele pot avea efectele scontat?...sau totul se rezuma doar la stimulari in perioada in care se da start pentru sarcina...in cazul meu probabil pentru FIV? ai si tu ciclul neregulat?
anda
DICIU&LICIU
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
bubulina1 spune:
Neata fetelor! Am si eu o intrebare la voi: voi ce stiti de analiza prolactinei? Se face numai pe nemancate? Maine ma duc la Medsana sa o repet iar asistenta cu care am vorbit la telefon a zis ca se poate face in orice moment al zilei, chiar daca am mancat. Voi ce parere aveti?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns.
"Speranta moare ultima"
diciu spune:
bubulina asa stiam si eu ca se face fara niste condtii speciale...eu asa am facut-o
anda
DICIU&LICIU
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
cami30 spune:
fetelor sub ce forma gasesc si eu acid folic? exista in farmacii? sau doar in anumite alimente?
cami
M Oana spune:
Bubulina, pe nemancate si la cel mult o ora de la trezire. De cafea sau tigara, nici nu se pune problema.......
Cami costa 9.000 lei (ROL) in farmacii si se numeste Acifol de 5mg....
Mirona spune:
bubulina1 fiecare laborator e cu regulile lui. Prima dat cand mi-am dozat prolactina .... m-am trezit la ora 7 si la 7 jumatate am fost la laborator. M-au intrebat asa: sunteti nemancata/nebauta? Ati fumat? Ati baut cafea? Si nu in ultimul rand ... la ce ora m-am ridicat din pat. Pentru ca nu aveam decat jumatate de ora de la ridicarea din pat ... a trebuit sa ma mai plimb nitel ... si la o ora jumate am revenit la laborator. Ca sa fii sigura ... nu le spune nika la cei de la laborator, tu indeplineste conditiile astea ... si Doamne ajuta sa iasa in limite normale.
diciu asa este ... intai sa-ti rezolvi infectiile si apoi veti stabili strategia de viitor. Despre mine ... ce sa-ti spun? Incercam de mai bine de 1,5 ani, am aflat anul trecut ca am ovare polichistice ... ceea ce a dus la lipirea pe frunte a LAPARO.
Am schimbt dr. am mers la alti 6-7 ....am fugit cat am putut de laparo - mie mi se pare o solutie extrema, ... pana am ajuns la cea la care sunt acum ... e super tipa ... doxa de carte si orice as intreba-o ... are nervi sa-mi explice pana inteleg.
Eu am un dosar plin de analize ... facute de-a lungul anilor ... si de fiecare data ma duc cu el la control, egal ca sunt parafe de la "n" doctori in el.
Bineinteles ca nu doar FIV e o solutie pentru noi ... sunt atatea ... si fiecare corp raspunde altfel la tratamente. Parca am citit si pe site despre fete cu ovare polichistice ... care au reusit pana la urma o sarcina.
La noi ... luna aceasta este ultima de stimulare, tot acum facem si testul poscoital ... iar daca nu e ok ... inseminare.
Luna viitoare ... trecem la HSG. Sper sa nu mai fie nevoie ... asa am sperat si luna trecuta ... si lunile trecute ... in fine.
cami30 stiu ca se gaseste si in farmacii si in plafare. Se mai gaseste si in combinatie cu Fe.
M Oana
asa stiam si eu de prolactina ... dar se pare ca unele laboratoare ... sunt mai speciale. Cine stie?
Pupici la toate.
Miro
Bugnar spune:
'Neata. viitoare mamici!
CAMI30 acidul folic il gasesti in farmacii. Din cite imi amintesc, nu e scump deloc. Bafta!
DANANGIE de data asta mi-ai explicat cit se poate de clar, gata, am priceput. Inseminarea se face asa: se alege de catre sot o revista pentru adulti si se deplaseaza in toaleta clinicii, intr-o mina cu revista si in cealalta cu un borcanas de plastic transparent. Cind revine in incapere, revista va fi usor botita si borcanasul cu ceva in el, deprimant de putin. Cu aceasta, rolul sotului a luat sfirsit. Medicul alege din borcanasul ala tot ce poate fi mai viteaz si razbatator in materie de viitori copii si-i baga intr-o seringa (sau cel putin asa presupun, ca totusi unghiul din care am vazut eu asta era orizontal, asa ca unele lucruri mi-au scapat) Acum intra sotia in scena. Se aseaza cum ii sta bine unei doamne cu picioarele in sus si, cam in 30 de secunde, medicul a introdus continutul seringii in adincurile intime ale sotiei. Sotia mai sta nemiscata vreo jumatate de ora (mie mi-au dat o paturica si mi-au dat si voie sa las picioarele jos iar la a doua inseminare, imi luasem si o carte cu mine pe masa ginecologica, sa nu stau ca timpita cu ochii in tavan o juma' de ora). La sfirsit, medicul iti face tot felul de urari, gen "Sa nu te mai prind pe-aici!" etc. Poate alte gagici reusesc sa-i faca pe sotii lor sa obtina recolta fara revista, doar gindindu-se intens la ele. Eu n-am reusit si m-am gindit ca nu e cel mai bun motiv sa fac o criza de gelozie. Cam asta e cu inseminarea. A! Costa in jur de 100 de euro.
Va pup pe toate si va doresc sa va iasa.
"Cind tot ce ai e un ciocan, totul in jur iti pare cui."
cami30 spune:
Oana multumesc de raspuns. Stii cumva si cum se administreaza?![]()
Mie mi-au cazut cojitzele de la gaurele si cea din buricutz nici nu se mai vede..
Cred ca am mai intrebat dar nu conteaza, mai intreb inca o data. Incep monitorizarile, insa nu pot merge la dr meu asa ca voi merge la un eco cam cum e Iosup in Bucuresti. Pana cand se monitorizeaza ovulatia? Se vede clar cum s-a spart folicului si s-a eliberat ovulul sau doar se presupune asta dupa dimensiunile lui? Pentru ca am citit ca foliculul e posibil sa nu se sparga, chiar daca e in parametri optimi. Ce se face in cazul asta?
cami