Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 65

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Una pe zi pana cand ramai insarcinata, chiar si vreo 2-3 luni dupa. Dupa, oricum, vei lua Materna care contine acid folic.
Despre monitorizari iouuu zic sa te apuci de ele, iar daca ne vei spune ca la eco s-a vazut ca nu s-a spart si ca e in pericol sa se transforme in chist (ceea ce se intampla in cazul superstimularilor necontrolate ecografic), iti vom spune ce ai de facut, ca doar n-o sa ajungi tocmai tu in situatia asta, cu atatea moase in jurul tau.
Dar cum tu nu te apuci de stimulari, eu sunt convinsa ca se vor sparge. Ai cumva probleme cu chisturile ovariene? Se formeaza usor?
Dupa cum ti-am mai spus, eu ma monitorizez pana in faza de corp galben/'ou spart'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madana spune:

Bubulina mi-am facut dozare de prolactina de doua ori o data la V. Babes si o data la Medsana. Nici una din cele doua laboratoare nu mi-a pus restrictie de ora sau sa nu fi mancat inainte.

Diciu scump imi pare rau pentru diagnostice si pentru luuuunga lista de analiza. Si totusi nu cred ca trebuie sa disperi, nu prea cred in ultimatumuri. Si apoi 12 luni nu e chiar asa putin, se pot intampla multe in 12 luni. Poti chiar sa-ti ti bb-le in brate in 12 luni, cu voia lui D-zeu.

Eu mi-am cumparat teste de ovulatie, pentru prima data si mi se pare asa un maare paradox, ca nici de data asta nu vad cele doua liniute. Sunt in Z12 si inca nu am ovulat (conform testelor). Am luat Dr. Sigur, si am citit prospectul. Scria acolo ca se poate face in orice moment al zilei, dar nu cu prima urina. Asa ca am facut testul 1 si testul 2 ieri si alaltaieri seara in jur de 8.30 seara. Sper ca nu e ora nepotrivita. Oricum o sa mai fac si diseara si ... pana obtin doua liniute.

Va pup pe toate.

:Dana

Mergi la inceput

Madana stiu ca ti-a si iesit prolactina marita.
Eu de 6 luni imi dau doctoratul in prolactina (sotul e cel cu buba) si pot sa-ti spun ca e o aventura/nebunie greu de inteles analiza asta. Al meu cand e sanatos tun (la unele laboratoare), cand mai am putin si trebuie sa-l operez (e de 6 ori marita).
La un moment dat ne-am trezit cu un doctor de la Medicover, care ne-a sunat si l-a invitat sa vina sa i se mai faca inca o data analiza (gratis), deoarece se pare ca au gresit marcarii. Se poate masura in mai multe feluri, dupa mai multe criterii si de aici si nebuloasele.
Cat despre 'ora' despre care vorbeam, dr. Matei a spus asa: e ca la temperatura bazala, adica prolactina trebuie masurata inainte ca organismul sa intre in starea de stres specifica unei zile, avand in vedere ca prolactina e strans legata de stres si de multi alti factori tare sensibili ......... si trebuie masurata nu prolactina de moment (adica cea din cursul unei zile), ci cea a organismului, in general (dupa somn, cand organismul e relaxat si nu e influentat de cafea, tigare, certuri...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Oana, de un an incoace de cand tot bat drumul prin doctori nu mi-a mentionat nici unul de chisturi, e drept ca nici nu am facut eco endovaginala ( se vad si la eco normala?), doar anexitele mi-au facut probleme, urmarea..s-a vazut la laparo. Am mai fost acum cativa ani la una care mi-a zis ca am chisturi, ca mi le "repara" cu laser, laseru mai rau mi-a facut ca m-a tzinut in frig in cabinetul ala cu laserul in.... asa ca m-am dus la acupunctura, si dupa acupunctura nu s-a mai vazut nimic la eco.
Eu sper sa nu mai fiu defecta si prin alte parti. La ultima monitorizare aratam ok: foliculi, endometru, ovare ok.
Dar la ce aventuri am avut eu pe la eco... ma abtzin de la comentarii. Am trecut la un moment dat prin perioada de "Fecioara MAria" cand 3 eco facute in trei parti imi spuneau ca sunt gravida ceea ce era de domeniul absurdului din moment ce eu eram in abstinenta de vreo 6 luni. Testele ieseau negative, iar doctorii incercau sa ma convinga ca sunt gravida. Pana la urma am dat peste unul care m-a lamurit si linistit in acelasi timp.
Asa ca atunci cand citesc pe usa vreunul cabinet medical "medic... bla bla bla cu "competenta in ecografie" mi se pare ca citesc mai degraba incompetenta

cami

Mergi la inceput

Bugnar abia astept sa scapi de monitorizarea de-nceput, care dureaza pret de 10 mesaje (deci mai ai unul si gata), caci simt ca esti una dintre acele femei cu o 'gandire frumoasa'....., desi te cataloghezi undeva intre 'obsesiva si indiferenta', prin citate....
Eu miros o frumusete de gandire, desi simtul meu lucreaza acum intr-un mediu virtual.
Zici ca inseminarea frumos descrisa a fost cam 100 euro? Nu-i cam multicel pentru Bucurestiul nostru? Si unde a fost facuta?
Cami ovarele se vad la eco, dar cel mai bine si de-apoape le-a vazut T, deci el e cel mai in masura sa-ti spuna daca ai sau nu predispozitie spre chisturi....

Eu ma retrag spre munti, caci pentr-o zi de duminica, Bucurestiul nu mi se pare prea atragator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bugnar spune:

M.OANA , uite il scriu si pe-al zecelea, daca tu zici ca ma avanseaza astia pe-aici. Nu bagasem de seama ca sintem monitorizate si aici... Nu te lua dupa citatele care-mi plac ca sa-ti dai seama ce e de capul meu pt. ca eu le aleg mai degraba in functie de doza de umor pe care o contin decit dupa mesaj. Inseminarea a fost de fapt 3 milioane (deci mai putin de 100 de euro) si am facut-o la cabinetul dr. Niculescu. S, revenind la subiectul anterior, nici eu nu te judec pe tine dupa citatele pe care le dai pt. ca sint mult prea multe ca sa le mai pot considera esenta. Te judec, in schimb, atunci cind citezi din tine, ca sa zic asa. Si, ca toata lumea, am remarcat deja ca esti fata desteapta. Bafta!

Cind tot ce ai e un ciocan, totul in jur iti pare cui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabeluta spune:

Ziua buna dragelor!
Danangie multumesc ca nu m-ai uitat! Am citit aici ce ai patimit saptamanile astea cu masina... Sper ca esti bine acum si te tii de program cu TB.
Eu sunt in z 10 a CM, inca putin si lansez concursul de teste ov si . Ma staduiesc sa nu ma las coplesita de stress si incerc sa-mi pastrez moralul ridicat.
Cum de ziua mea n-am avut noroc de un cadou special () sper sa reusesc de ziua sotului, adica pe la sfarsitul lunii, daca nu poate vorbesc si eu cu mos Craciun....
Va pupic pe toate dulce
isabeluta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Buna fetelor,
Voua v-a recomandat medicul acidul folic? Pentru ca dr. mea mi-a spus ca acidul folic se elimina urgent din organism si de aceea nu are nici un rost sa-l iau inainte ci doar dupa ce am ramas gravi, in primele luni de sarcina. Si la toate fetele care au facut fiv le-a spus daca iese testul de sarcina pozitiv din ziua aceea sa ia si acid folic. Eu stiu ca oricum nu ajuta sa ramai gravida ci sa nu apara anumite malformatii la fat. Voi de fapt pentru ce il luati?

Mergi la inceput

lachione uite ce zice Vladareanu intr-un articol

"De asemenea, este nevoie și de suplimentarea nutrițională cu acid folic. Trebuie subliniat faptul că acidul folic, cea mai la îndemână metodă de prevenire a unor malformații fetale cu mare frecvență, este util numai atunci când administrarea sa începe preconcepțional. De preferat, acidul folic trebuie administrat cu 8 săptămâni înainte de obținerea sarcinii și de-a lungul primului trimestru."

cami

Mergi la inceput

lachione uite ce zice Vladareanu intr-un articol

"De asemenea, este nevoie și de suplimentarea nutrițională cu acid folic. Trebuie subliniat faptul că acidul folic, cea mai la îndemână metodă de prevenire a unor malformații fetale cu mare frecvență, este util numai atunci când administrarea sa începe preconcepțional. De preferat, acidul folic trebuie administrat cu 8 săptămâni înainte de obținerea sarcinii și de-a lungul primului trimestru."

cami

Mergi la inceput