Vreau sa renunt la Romania !
Raspunsuri - Pagina 3
adseana spune:
Nelia no coment...ai spus atat de frumos adevarul gol-golut!FELICITARI!Ai perfecta dreptate!
Adriana si Alexandra (15.04.2005)
poze Alexandra si noi
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;33/st/20050415/n/Alexandra/dt/7/k/eb65/age.png
xela29 spune:
Ma doare sufletul sa vad acest subiect. Nu ma mira, pentru ca sunt in romania de aproape o luna si parca inteleg multe din motivele pentru care unii s-ar numi "contra Romaniei".
Romania este si va fi tara mea orice s-ar intampla. Aici nu ti se ofera prea multe oportunitati, dar esti acasa, vorbesti limba ta si mananci ce-ti place.
US mi-a oferit adevarate lectii de viata, civilizatie, valori diferite. Sa pleci ai nevoie nu doar sa fii "contra Romaniei". Cu familia ta sau cu o familie noua, viata se muta intr-o alta cultura, intr-o alta lume, unde se asteapta altceva de la tine, unde ce stiai tu ca fiind bine sau rau se poate sa se fi schimbat. Ambitie multa, rabdare de fier si dorinta de a face ceva te vor scoate la mal.
Nicaieri nu sunt cainii cu covrigi in coada, insa nicaieri in lume nu am mai vazut atata depresie, mizerie, hotie, lipsa de valori, pesimism si disperare ca la noi in tara in ultimul timp. Intr-un timp foarte scurt in US am descoperit respect si apreciere... ceea ce urmarisem in ani de munca in Romania.
Avem o tara splendida, dar daca puteti pleca in alta parte sa o luati de la capat, da, eu sunt pentru acest lucru. Nu lasati Romania in urma sa gasiti locuri imbelsugate unde va imbogatiti peste noapte, insa puteti pleca fara remuscari pentru un loc de munca mai bine platit, un sistem care functioneaza, un oras mai curat si un loc unde speranta chiar nu mai este ceva idealistic.
Nu invinovatesc pe nimeni care renunta la orice lupta in Romania. Insa nu se poate renunta la Romania, caci o sa va lipseasca repede, indiferent de cum e ea. Romania e mai mult decat economia ei, societatea in care traim si nivelul de viata. Romanii sunt si vor fi mereu oameni cum nu veti gasi nicaieri, doar pentru ca s-au nascut aici si au trait romaneste. La toate astea nu aveti cum sa renuntati.
... words are tools...
myrrha spune:
Eu as pune problema altfel: evident ca nu pot sa renunt la Romania (sint unii care, din disperare si frustrare, incearca, dar atunci pasesc in gol). Cultura se impregneaza in om prin educatie, nu poti s-o lasi geografic intr-un loc.
Ei, problema mea e alta: ca am venit intr-o tara noua, care imi ofera toate mijloacele sa ma dezvolt si sa imi uit proastele obiceiuri (pesimismul, neincrederea, frustrarea, resentimentele). Ce ii ofer eu in schimb? Ce pot face ca sa nu ma simt un milog? Cum raspund cind vin intr-o societate care s-a cladit fara mine, fara ai mei, iar eu vin si culeg linistita roadele bunei-cresteri impuse de altii si unui sistem functional creat de altii?
Exista varianta de a-mi mingiia orgoliul ranit (ca sint doar un profitor) prin marile cistiguri ale canadienilor datorate imigratiei - si implicit mie . Mai exista varianta sa fac efortul sa ii inteleg pe acesti canadieni ciudati si sa imi aduc aportul propriu la noua societate in care am ales sa traiesc - pentru un interval mai lung sau mai scurt. Fara sa scotocesc cu satisfactie dupa lipsurile lor sau punctele slabe. Si fara sa neglijez, intr-un fel sau altul ca sint roman. Daca am ales sa emigrez, am facut-o dintr-un respect oarecare al tarii de adoptie.
Plinsul de mila si perseverenta in a ramine intr-o tara straina (=pe care nu o intelegi si nu o apreciezi) fac o casa foarte proasta impreuna .
oanaiasi spune:
Eu va intreb altceva !
Credeti ca e normal in conditiile in care toate se scumpesc dar salariile raman aceleasi sa ni se spuna de catre cei care ne conduc tara ca trebuie sa mai strangem cureaua si ca trebuie sa suferim daca vrem UE? Pe noi ne intreba cineva daca vrem in UE si daca mai putem rabda sa ducem o viata de mizerie? Conteaza pentru cineva ca in Romania platesti chirie 4 milioane dinn 5 -salariul si de restul trebuie sa te imbraci si sa mananci? sa nu mai vb de distractii ...ca suntem tineri, si ne dorim?! Vi se pare normal ca majoritatea posturilor bune se vand si se obtin prin pile?!Vi se pare firesc sa iti poti face un credit pentru o casa numai daca ai 30% din intrega suma? (asta in conditiile in care trebuie sa platesti chirie si intretinere si sa mai ai si bani pentru altele gen mancare sau haine sau alte maruntisuri necesare oricui?
Ma scuzati va rog pentru indignare dar eu traiesc intr-o tara de cacao care nu ma ajuta cu nimic sa devin un cetatean care sa cladeasca !
Oana
gabibarta spune:
Oana, iti dau perfecta dreptate. Acestea ar fi motivele pt. care sunt "contra" . Si in plus, ma enerveaza o buna parte din populatie din diferite motive.
Insa n-as pleca de aici pt. ca imi place sa traiesc aici. Nu in Ro, ci doar strict in Oradea.
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
pisik 4ever spune:
omul sfinteste locul
nu tara e de vina, ci zecile de ani de dictatura comunista. iau un singur exemplu: bunicii mei au crescut in respectul muncii. daca se angajau sa faca ceva ptr cineva, acel lucru trebuia sa fie de calitate. dupa care luau banii. am fost pur si simplu socata cand a trebuit sa scimbam chiuveta, am luat chiuveta si baterie noua si am chemat 2 instalatori sa ne-o monteze. Nici acum nu pot sa uit ca au gaurit chiuveta cu surubelnita si ciocanul, smaltul era sarit de jur imprejurul bateriilor pe cm intregi iar unul din instalatori declara cu zambetul pe buze, ca ..."s-a ciobit un pic, dar nu cred c-o sa va deranjeze". si dati-ne banii ca ne grabim acasa. cand mentalitatea asta se va schimba si va fi ca inainte respect pentru munca cinstita nu va mai fi situatia asta. dar asta depinde de noi toti. si de fiecare in parte.
You're unique. Just like anyone else.
oanaiasi spune:
Nu vreau sa par nesimtita dar eu oamenii pe care nu-i suport nu ii bag in seama...nu vreau sa imi consum nervii pentru niste oameni care nu merita !
Pe mine ma deranjeaza STATUL care ar trebui sa ne ajute si sa ne apere drepturile. Hai sa vb despre unul fundamental "dreptul la educatie" . Ce face statul ca sa ajute studentul? Nu-i da camin pentru ca sunt persoane care fac averii din vanzarea locurilor, iar autoritatile stau cu mana in san ! Ei , fa facultate pe strazi !
Vi se pare firesc?
Oana
soma spune:
Indignare, indignare...dar sa nu sarim calu' ca nu se ajunge nicaieri.
Corect, vrei sa pleci la mai bine. Pleaca!
general vorbind!
Dar nu stiu cine-ti garanteaza ceva mai bun afara. Daca ai pregatire si experienta e OK. Daca esti palmas , palmas vei fi si dincolo, in cel mai bun caz. Se poate avansa, adevarat dar greu.
Pile si nepotisme exista si afara. Ba acolo ii spune "recomandation" si "work experience".
Am inatlnit cazuri si in Japonia; vine sefu' cu un vraf de CV-uri si zice hai sa vedem ce e aici. Daca ai bafta ai bafta, daca zice unu "a, il stiu pe asta" atunci l-a angajat.
Canada si altele; poate ne comfirma cineva de acolo cum e cu diplomele recunoscute din diferite domenii, farmacie, medicina..? Iar cand faci 41 febra astepti pe hol pana cazi pe jos, ca n-au cadre suficienta.I-a sa auzim cum e cu asistemta medicala la Quebec?
Cica, ah cate poti sa vezi afara! Pai vezi, dar vezi peste gard la DineyLand si zici ca mergi la "restaurant" la 7eleven.
Nu vorbesc de cei care au salarii bune sau propria afacere, plecati de ceva ani si integrati in systemul de adoptie. Vorbesc de cei diperati sa plece ca cica e mai bine afara. Si vand si bruma pe care o au sau nu o au; si nu au nici o perpectiva ..afara.
Ai 5 mil in tara si o sa ai 1000$ afara . Ei si? sa zici merci daca faci un concediu in 5ani si ala in Cuba.
Facultatea se PLATESTE afara!
Nu sunt adeptul plecatului cu orice pret, poate si de aia le vad asa. Dar cele de mai sus sunt reale.
Ca fiecare isi face destinul si cu mana lui, e adevarat intr-o oarecare proportie. Dar, ma repet, fara pregatire si experienta este destul de greu de reusit si afara si in tara.
oanaiasi spune:
Facultatea am terminat-o cu brio - deci nu despre asta era vorba. Ci despre faptul ca tara asta nu ne ofera nimic si am dat un exemplu ! Piedici puse de stat sunt o sumedenie , dar ca asa nu intru in detalii care nu le pot argumenta din toate punctele de vedere (legal, politic, social samd) am dat un ex despre care eram in cunostinta de cauza!
Cat despre concediul in Cuba, sa dea Domnul! Eu nu imi permit sa merg nici in tara mea fara iau bani de la parinti! Despre asta era vorba!!!
Oana
Siminaf spune:
Soma, fiecare isi poate face viitorul dupa cum vrea si poate. Daca nu incerci, nu vei sti niciodata daca ai fi putut reusi.
Diferenta intre Ro si tarile dezvoltate este ca aici poti sa faci ceva in viata (cum spuneam, daca vrei!), poti chiar sa-ti continui studiile, in fine, lista ar fi mai lunga. Cert este ca aici omul este privit ca om.
Oana, stiu despre ce vorbesti, in aceeasi situatie eram si noi, cu facultate si munci pe brinci, de dimineata pina seara si de seara pina dimineata!
Succes!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities