Vreau sa renunt la Romania !
Raspunsuri - Pagina 2
conchita spune:
io as putea scapa de romania numa cu transfuzie de sange, creca...
Motanik are dreptate, viata prin alte parti nu e roz totalmente. acum depinde ce conteaza mai mult pentru fiecare. daca e securitatea financiara, ei bine, eu ma indoiesc ca asta se poate dobandi imediat. sau cel putin nu a fost cazul meu. primo, mutarea in alta tara costa, eu mi-am vandut locuinta in Buc. si, dupa toate cheltuielile de mutare, mi-a mai ramas de-o juma de cravata cadou pentru sotul si-o prajitura la cofetarie, cu doua lingurite :-)). secundo, odata venita aici, nu mi-a intins nimeni covorul rosu sa muncesc direct in domeniul meu (mare surpriza pe capul meu:-D), deci ia-o nene de la capat cu toate, scoala, adaptare, acceptat joburi de doi lei cand n-am avut incotro si tot asa. am aproape patru ani de amerika si tot la inceput is, dpdv cariera, dar macar is pe drumul cel bun, garantat. :-)) iti zic de cazul meu ca sa vezi ca se poate si nasol, adica in opinteli si esecuri.
io m-am nimerit din intamplare in america, desi jurasem ca nu voi parasi tarisoarea mea iubita in veci, iar acum ma juruiesc ca nu m-as intoarce definitiv in veci. :-)) deci motivatia mea nu-ti poate folosi ca exemplu, numa povestile despre ce i se poate intampla pe zona unui roman si tips sa nu repeti aceleasi greseli, eventual, in caz ca te decizi pentru amerika. si daca mai ai intrebari, is bucuroasa sa mai raspund.
Gabitza P. spune:
Si eu am scris la "romani in marea britanie", dar vreau sa-mi exprim si aici parerea!
Eu am jurat asa: "nu m-as duce in Anglia, nici daca m-ar plati cineva!" Ei bine, acolo am ajuns!Stiam ca o sa fie greu, nu a contat!
Am plans la inceput, mi-e groaza de acesti oameni care nu vor sa aiba nici in ciln nici in maneca cu tine( iti arunca un zambet si gata, 'ti-ajunge!), mi-e frica pt viata mea,e greu cateodata, dar sunt alte aspecte aici care ma fac fericita!
As vrea sa ma adaptez aici, nu cred ca o sa pot vreodata, asa ca visez la America/Canada .
Nu voi regreta vrodata ca am parasit tara , asa ca sunt anti "statul in tara" (pt ca anti Romania e dur)!
Mona_B spune:
Citind postarile fetelor din Marea Britanie,pot spune ca ma bucur c-am plecat din Europa.Am trait aproape 5 ani in Germania, nu ne-a fost rau deloc acolo, dar culmea la sfaturile unor prieteni nemti am ales Canada.Spre deosebire de multi romani cu care am venit in contact si care vorbeau urat de Canada, desi multi doar din auzite nu c-ar fi pus vreodata piciorul pe-acolo- nemtii astia erau foarte entuziasmati mai ales de Toronto, pe care-l vizitasera.Am fost surprinsa sa descopar cat de bine ma simt aici si cat de neintemeiate sunt opiniile romanesti de genul: in Canada sunt oameni grasi, neingrijiti, prost imbracati, fara clasa,mancare proasta, viata anosta si altele pe care e n-are sens sa le mai mentionez.Nu comentez,gusturile sunt individuale.Dar eu nu cred ca Europa ar fi un loc potrivit pentru emigrare.I'm in love with North America/Canada!De mica visam sa traiesc in America, nu stiam eu atunci mare lucru despre Canada.Astazi pot spune:asta e locul caruia ii apartin!
Mona si Vlad-10 luni
Mona_B spune:
Dar nu sunt si nu voi fi niciodata contra Romaniei. Mi se pare exagerata exprimarea asta. Si mi se pare trist ca am ajuns sa ma simt atat de bine pe alte meleaguri, in loc sa am sentimentul de acasa in Romania.Copilul meu va invata insa romaneste si despre Romania.Nu va fi o prioritate dar nici nu voi evita sa cunoasca limba romana.
Gabitza P. spune:
Da, Mona, ai dreptate! De aceea vorbesc si eu asa urat de Anglia, cu riscul de a-mi lua rosiile, dar si prietenul meu a trait in Canada-Toronto si spune ca tine, imi spune: ESTE ALTFEL, O SA VEZI!
Bravo Mona, ma bucur sincer pentru tine ca te-ai adaptat si ca te simti bine acolo si ca ai gasit "acel ceva" pe care-l cautam multi!
Cu bine!
Mona_B spune:
quote:Am niste amici in Anglia, un cuplu cu un baietel de 6 ani,foarte nemultumiti de viata acolo, au trait inainte in Germania,spun ca le-a fost mai bine.Ei lucreaza ambii ca asistenti sociali.
Originally posted by Gabitza P.
Da, Mona, ai dreptate! De aceea vorbesc si eu asa urat de Anglia, cu riscul de a-mi lua rosiile, dar si prietenul meu a trait in Canada-Toronto si spune ca tine, imi spune: ESTE ALTFEL, O SA VEZI!
Bravo Mona, ma bucur sincer pentru tine ca te-ai adaptat si ca te simti bine acolo si ca ai gasit "acel ceva" pe care-l cautam multi!
Cu bine!
valer_01 spune:
Eu mi-as dori sa o pot lua pe mama mea din Romania cat mai repede. Am fost doua luni in Romania vara aceasta si mi-a ajuns pentru mult timp. Cum spunea cineva mai devreme, oamenii din ce in ce mai neprietenosi, mizerie mare, preturi la fel, saracie si stress cat cuprinde , chiar si pentru cel mai neinsemnat lucru: de exp, plata unei chitante.
Imi place in Europa si numai aici as trai. Adica in Belgia, mai precis, unde sunt. Mi-ar placea sa vizitez America, dar doar atat. Imi place viata aici si faptul ca sunt atatea de vazut, si sunt aproape de ai mei. Pot ajunge repede la ei daca au nevoie de mine.Nu stiu cum e in Marea Britanie, dar aici se munceste normal 8 ore/zi si salariile sunt bunicele. Au si ei problemele lor dar viata e totusi linistita si normala.
oanaiasi spune:
[/quote]
Nu te opreste nimeni sa emigrezi legal in Canada, Australia, UK... dar si pentru emigrare iti trebuie bani si ceva efort. Si nici cand vei ajunge nu iti va fi asa usor dar daca esti hotarata sa pleci, inseamna ca ai sa faci tot posibilul si esti dispusa sa muncesti pe branci si sa te adaptezi repede.
Unde te-ai gandit sa te duci?
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
[/quote]
Mi-ar placea tare mult Norvegia sau UK sau poate Olanda (cam greu cu limba aici)nici eu nu prea stiu....cred ca undeva unde sa nu fie prea multi romani ca acolo implicit este si parerea aceea proasta despre noi, romanii, cum ca facem , dregem....si cred ca nu mi-ar conveni sa se uite lumea urat la mine pentru faptul ca sunt romanca!
nelia spune:
Nici eu nu prea inteleg chestia asta cu PRO si CONTRA Romaniei... Eu vad plecarea ca pe o experienta in plus si daca ai hotarit ca vrei si poti sa o faci, nici nu mai conteaza atit de mult pentru sufletul tau unde te duci. Vreau sa spun ca, dupa ce ai plecat, iti dai seama si simti ca esti roman. La noi, cel putin asa s-a intimplat, dar in sensul bun al cuvintului. Am descoperit aici valori spirituale ale Romaniei pe care le ingnoram cind eram in tara. Departe de Romania dezlantuita... ai timp sa o iubesti, sa alegi din ea ce merita iubit si sa critici ceea ce nu e bine. Ne e dor de munti, de mare, de parinti, de prietenii nostri dragi. Dar nu bolim de dorul lor, e un dor constructiv, daca pot sa spun asa. Eu cred ca peste tot in lumea asta sint si vor fi probleme, Romania este doar o tara in care sint un pic mai multe si in nici intr-un caz singura. Daca pleci, trebuie sa pleci pentru tine si familia ta, sa va puteti oferi o viata mai buna, nu ca sa va parasiti tara. Am venit in Montreal si nu stiu daca voi ramine aici. In momentul in care ai facut primul pas este ca o eliberare, traiesti oriunde iti poti construi o viata dupa sufletul si nevoile tale. Nu sint de acord cu lipsa de timp, si in Romania imi vedeam sotul doua ore pe zi, pentru ca aveam amindoi cite doua servicii, altfel nu reuseam sa ducem un trai cit de cit decent. Eu nu am fost niciodata o materialista, totusi pot sa spun ca e un pic altceva sa-ti vezi sotul si copiii doua-trei ore pe zi, intr-o casa mica, in care ploua, cu chirie, cu vecini nervosi din cauza problemelor care nu se mai termina, doua sau trei ore in care sa nu discutati despre cum si ce mai faceti ca sa va platiti datoriile... si sa vii acasa intr-o casa frumos si cu gust aranjata, chiar daca totul e in rate si ai de platit ani buni de acum incolo, sa te relaxezi cu o muzica sau un film bun, eventual romanesc, sa bei un vin bun si sa discuti despre alinierea planetelor sau despre Vladimir Soloviov si Antihristul lui. Sintem mult prea formati in si prin Romania ca sa putem fi impotriva ei, tot ce avem in noi e atit de profund romanesc si reprezinta fundamentul la orice altceva ce vine in viata noastra, de alta natura si cultura. Cred in continuare ca marea greseala a celor care pleaca este ca nu stiu de la inceput de ce o fac, de la ce pleaca si lasa si la ce se asteapta sa gaseasca si sa aiba. Daca sapi un pic in tine, in sufletul si in dorintele tale, vei gasi singura raspunsul!
Cornelia, deAgata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com si http://AgatasiTudora.photosite.com
conchita spune:
quote:
Originally posted by nelia
Sintem mult prea formati in si prin Romania ca sa putem fi impotriva ei, tot ce avem in noi e atit de profund romanesc si reprezinta fundamentul la orice altceva ce vine in viata noastra, de alta natura si cultura.
asa e, exact asa e!