Buna Marius, urmaresc de ceva timp pagina legislativa si a-si avea o intrebare;
- ce trebuie facut de angajator catre agentia de somaj pentru a ma angaja. Mentionez ca sunt in somaj de 8 luni si asi vrea sa ma angajez legal.
Te rog nu ocoli intrebarea mea si daca poti astept un raspuns,
Tinuta
Dar de ce iti bati tu capul in locul lor? Oricum trebuie sa comunice postul liber pe care il au, exista formular tipizat cel putin teoretic pe care il iei de la AJOFM (somaj) care trebuie completat de firma semnat si stampilat, in paralel (simultan) trebuie sa faci o cerere de angajare pe care ei sa o accepte pt pozitia respectiva, si cu ambele acte trebuie mers la somaj impreuna cu actele tale inclusiv partea de evidenta pt somaj (carnet) + BI sau CI+ cererea ta copie xerox+acea adresa de post vacant si cam atat, ei vor elibera un act pe care il vei lua + contractul de munca in 3 exemplare+discheta daca evidenta este electronica+ copie dupa BI sau CI+ copie dupa cerea ta acceptata de firma si mergi la ITM camera de munca unde se inregistreaza contractul(-ele) si cam atat. 1 contract este al tau 1 al ITM si unul al firmei.
Daca am scapat ceva completati.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Te prezinti la AJOFM unde isi are sediul angajatorul cu urmatoarele documente:
-ANEXA 1 (tipizat dat de firma cu locul de munca vacant)
-Carnet somer + carnet munca + BI/CI
-Diploma studii
In baza acestora, Ag. de somaj iti da "Repartitie in munca"
Dupa intocmirea contractului individual cu firma, soliciti o adeverinta din care sa rezulte ca esti angajata, nr contract de munca inregistrat la ITM si o depui la Somaj pt a putea beneficia de 30% din indemnizatia de somaj pe perioada ramasa (4 luni)
Multumesc pentru raspunsuri, sper sa-i pot "destupa" pe cei care ma angajeaza
(nu aveau habar de ce acte imi trebuie)
Multumesc inca o data,