Ten gras...
Nu stiu ce s-a intamplat cu tenul meu in primavara asta pt ca dintr-o data a devenit foarte gras...trebuie sa am in permanenta servetele si sa stau sa-mi sterg fata...nu mai imi rezista nici un machiaj....
Nu mi s-a mai intamplat.
Ce sa fac?
va pup,
Raspunsuri
Julie spune:
Ia partea buna a lucrurilor: un ten gras se rideaza mai greu:))
Apoi, daca ai timp si chef, acasa iti poti aplica masti speciale din comert sau confectionate din ce se afla prin frigiderul personal (candva imi mai puneam pe figura masti de albus de ou cu zeama de lamaie sau imi aplicam suc de rosii) - vezi sa nu te vada careva :)))
Iar in general, fond de ten (e mai rezistent decat pudra), un machiaj facut cu atentie si... servetelele absorbante de folosit la nevoie... Iti zic io, tenul gras e mai suportabil decat tenul uscat!
ariel_7000 spune:
si mie mi se stricase tenul ed la sarcina, dar am descoperit niste produse excelente si ieftine!!! Sunt produse de firma Genmar, gama Herbagen. sunt pe baza de plante, argila si colagen marin. eu una m-am indragostit de ele!
poti sa vezi oferta lor pe pagina:www.genmar.ro sau la magazinul lor din Pta Rosseti.
ariel
Lali spune:
Eu am tenul gras de cand ma stiu, si sunt deja obisnuita sa caut in magazine produse speciale pentru tenul gras. In general toate marcile de cosmetice au produse pentru tenul gras de culoare verde... E important sa fie demachiat seara, sters cu o lotiune tonica iar crema de zi sau de seara sa fie NEAPARAT pentru ten gras. O crema pentru ten uscat iti va ingrasa si mai mult tenul, iar nefolosirea cremei pe principiul ca "si asa e gras, nu mai are nevoie de crema" iti va deshidrata fata. Nimic nu e mai urat dacat un ten gras si deshidratat ! Nu sunt cosmeticiana, dar prietena mea cea mai buna este si am invatat de-a lungul timpului cateva trucuri. Daca iti da mana firma Clarins are super-produse pentru tenul gras, eu le-am incercat si mi-au rezolvat si alte probleme ale fetei, dar e destul de scump. Super sunt si mastile pe baza de argila (de la Gerovital, nu e foarte scumpa), amestecata cu citrice ...vezi ce suporti, daca "strange" prea tare pune si putina miere de albine sau smantana...incearca mai multe combinatii pana o gasesti pe cea potrivita pentru tine...
Nu dispera !
laura
cspeana spune:
Auzi incearca cu abur spa chir daca nu ai aparat tine fata in abur pentru catva timp dar sa nu fie fierbinte sa nu te oparesti asa cat poti sa rezisti si ai sa vezi eu asa fac si in felul acesta iti scoate si toxinele din piele
sa fim fericite
parpalak spune:
Si care-i "metodologia" de scoatere a fetei de la abur? Crema? Lotiune tonica? Lamiie? Masti?
osna spune:
draga madalina,
am si eu tenul gras si citeodata vara parca as fi data cu ulei pe fata.de vreo 3 luni de zile am citit despre o masca pentru tenul gras pe care eu am tot incercat-o si ti-o scris si tie.
2 linguri faina de grau,2 linguri iaurt se amesteca si se intinde pe fata si se lasa pina se usuca.te speli cu multa apa calduta.eu mi-o pregatesc odata pe saptamina.
eu mai folosesc si lotiunea de fata de la nivea de reducere a stalucirii fetei.parca parca se vad ceva imbunatatiri.
ponicid spune:
Si eu am ten gras si deshidratat.
Dupa multe incercari am reusit sa imi echilibrez tenul putin.
Folosesc produsele Avon pentru ten gras.
Sunt cateva produse pentru tenuri grase care realizeaza si reducerea porilor: masca, tonic cu alcool, demachiant, crema hidratanta.
Mai folosesc seara si dimineata o masca pentru tenurile sensibile, racoroasa si puternic hidratanta (se tine pe fata 1 minut).
Cu aceste produse reusesc sa-mi hidratez tenul fara a avea probleme cu aparitia petelor de grasime pe fata in timpul zilei.
Daniela, mamica de Ana-Maria