Gradinita 188
Raspunsuri - Pagina 2

georgiana.david spune:
Am zis ca nu mai scriu dar nu ma pot abtine, am retras fetita din gradinita in martie imediat ce am primit caracterizarea pentru scoala iar pana in martie a mai stat pe acasa pentru ca au fost si vacante si a trebuit s-o operam de apendicita si ulterior si de polipi .
S-a stiut unde o inscriu la scoala pentru ca atat educatoarea cat si directoarea m-au intrebat acest lucru, noroc ca invatatoarea la care este Ioana este o DOAMNA extraordinara care stie ce "dragute" sunt cele din 188 si nu a plecat urechea la spusele lor
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72

grati.ela spune:
Radu, dar ce face aceasta dna Badescu de te-a uimit in asa masura? Prin primavara, cand am vorbit de dna educatoare Berescu ca fiind un om deosebit mi-ai dat peste nas tot cu acest nume. Spun ca mi-ai dat peste nas pt. ca atunci eu prezentam partile bune (dar si cele rele) ale gradinitei Pisicile Aristocrate, gradinita pe care atunci ai pus-o intr-o lumina neplacuta. Fata mea este acum in clasa I la scoala 190 si intr-o discutie purtata cu invatatoarea mi-a spus ca se vede ca a avut o educatoare deosebita si ca vine de la o gradi buna unde a fost in primul rand fericita. Gratiela

cl spune:
Am si eu o mica nelamurire. De unde stii tu, Radu, atatea despre asa de multe gardinite? Parerea mea este ca nu prea ai cum sa le stii pe toate. Una este sa le faci cate o vizita din cand in cand, tot personalul dragut, amabil, ca deh, sunt vizitate de nu stiu cine. Si alta este cand copiii sunt zi de zi acolo si parintii vad ce se intampla acolo. Nu poti sa afirmi ca tu stii ca gradinita aia e buna, ca asa ai auzit sau ca arata bine, ca nu se poate sa se intample asa ceva. Mai ales cand parintii de la fata locului spun cu totul altceva. Uscaturi sunt peste tot. Si aparentele de multe ori inseala. Afara e vopsit gardul si-nauntru leopardul!
Fara suparare, am spus numai ce am gandit, .
Claudia

radu26 spune:
O sa va raspund pe rand la fiecare, dar doar pentru a lamuri niste lucruri. Asa cum am mai spus si in alte dati, de unde aflu atatea lucruri nu o sa va spun, pentru ca vreau sa aflu si in continuare, si sa nu va uluiasac afaptul ca pe aici sunt destule educatoare care ar putea sa aiba grija sa nu mai aflu. Nu fac vizite protoocolare, pentru ca nu sunt nu stiu cine, asa cum sunt parintii de exemplu cand ajung la ora pranzului sau dupa amiaza, asa ca nu se fereste nimeni de mine. Nu fac vizite din cand in cand, ajung la fiecare gradinita cel putin odata pe luna. Cum pot sa-mi dau seama daca o educatoare e buna? Simplu de tot: incercati sa intrati pe la ora 11 intr-o grupa: daca in grupa se intampla ceva organizat, daca copii colaboareaza, daca la lectiile deschise iese bine (si nu ma refer la partile regizate si repetate de nenumarate ori inainte de vizita inspectoarei, ci la reactia copiilor la intrebarile neprevazute, venite de cele mai multe ori din partea asistentei sau inspectoarei), la atmosfera din grupa, din gradinita, la modul cum se desfasoara activitatea (este curat, au materiale didactice, sunt folosite aceste materiale, se fac jocuri logice, copii cunosc notiunile elementare de om civilizat, etc). Asta iau eu in calcul. Nu este in nici un caz o parere superficiala, crede-ma, ii cunosc de 6 ani. Iar din auzite nu vorbesc. De asta nu ma vei vedea prea des ca imi dau cu parerea despre gradinite din Sectorul 1 de exemplu, acolo cunosc foarte putine. Nu am dat peste nas nimanui. Si inca ceva: parintii NU VAD ce se intampla. Nu au cum. Ce se intampla cat timp parintii sunt prezenti nu este relevant. Pentru ca toata lumea stie ca ei sunt acolo si ca trebuie sa se poarte mai atent cu copii. Mai atent decat in mod obisnuit. Subiectul asta il consider inchis, odata pentru totdeauna, am reactionat la gradinita asta pentru ca nu am fost de acord cu ce a scris georgiana, dar asta nu inseamna ca ea nu poate avea dreptate. Intamplari nefericite pot fi oriunde.

cl spune:
Radu, tot nu e edificator. O data pe luna, daca se asteapta la vizita...multe se pot aranja, sa fie altfel. Copiii pot fi manipulati f usor (atentie, daca vine un strain, aveti grija ca daca nu... etc...) si aparentele pot sa insele. Pulsul il iei cel mai bine de la parinti si copiii lor, multi povestesc ce se intampla la gradinita. S-a intamplat in cateva randuri sa ma duc sa-l iau pe fi-miu de la gradi mai devreme si dna respectiva sa care pumni in capul unui copil. Si nu parea genul! La fel si mama mea, s-a dus sa-i cumpere o sticla de apa micutului, pentru ca o uitase acasa. S-a intors dupa o jumatate de ora. Individa nu se astepta si mama a surprins-o lovind un copil. Concluziile le tragi si singur...
Claudia

radu26 spune:
Cl sunt de acord cu tine, de asta spun ca parintii nu stiu de fapt ce se intampla intr-o gradinita, pentru ca sosirea lor este asteptata/anticipata. Vizita mea nu este, si cand am zis odata pe luna am luat cazul cel mai rau, poate fi si doua trei ori pe saptamana, depinde, de la caz la caz. Nu ma bazez pe ce spune un copil, am vazut cu ochii mei cat de senin poate sa "toarne gogosi", inconstient de posibilele urmari ale celor povestite de el. DAR, asta nu inseamna ca el nu poate avea dreptate. De asta eu cer intotdeauna multa prudenta cand se fac acuze, mai ales daca ele sunt bazate exclusiv pe ceea ce povesteste un copil. Patania de care spui tu seamana uimitor cu ce iti povesteam eu acum ceva vreme despre gradinita ICTB (daca nu ma inseala memoria) si atunci m-ai contrazis, spunand ca nu se intampla in nici un caz ce iti spuneam eu ca se intampla. De fapt, tu nu stiai de existenta educatoarelor stundente care erau in sesiune (asa cum aveam sa aflu eu mai tarziu) - acum sper sa mai tin bine minte daca am discutat cu tine sau cu altcineva despre gradinita asta, daca nu erai tu imi cer mii de scuze pentru confuzie - . CL, aflu lucruri multe, multe din ele chiar de la educatoare, pentru ca este evident ca se formeaza grupulete care discuta (barfa i se mai spune). Dar majoritatea lucrurilor pe care le scriu aici se bazeaza exclusiv pe ceea ce vad eu, cu ochii mei. E mai greu sa ma pacalesti asa. Cineva scria ca exista peste tot uscaturi. Asa este. Chiar daca nu este o educatoare pe acest post, poate fi o ingrijitoare, o asistenta, directoarea sau bucatareasa. Adevarata problema este sa gasim locuri unde sunt cat mai putine uscaturi.

georgiana.david spune:
Radu, pe mine ma surprinde faptul ca ai putut intra in gradinita 188 cand ai vrut tu, pentru ca eu nu prea am reusit. De fiecare data usa era incuiata si daca reusem sa intru imi sarea asistenta sau vreo ingrijitoare in fata, urland chiar, ca nu am ce cauta in gradinita pana la ora la care pot lua copilul acasa.
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72

cl spune:
Radu, , ma confunzi. Nu cu mine ai discutat depsre gradinita ICTB (sincer, nici nu stiu ce gradinita este aia, unde este si a cui este si, mai ales, ce inseamna initialele alea
). Cine ma cunoaste stie ca nu ma lansez in afirmatii decat in cunostinta de cauza. Despre gardinite nu am facut afirmatii gratuite (stiu ca ma repet), ci am vorbit numai de cele pe care le stiam.
O zi buna!
Claudia

petruta spune:
Radu, eu m-am prins cum reusesti tu sa intri in gradinite.
Off topic :Ia sa vedem ce impresie ti-a facut Mihai al meu ca doar v-ati intilnit si ati discutat.
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

cl spune:
quote:
Originally posted by petruta
Radu, eu m-am prins cum reusesti tu sa intri in gradinite.
Off topic :Ia sa vedem ce impresie ti-a facut Mihai al meu ca doar v-ati intilnit si ati discutat.
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
Incerc si eu

1. agent vanzari (jocuri educative, materiale didactice s.a.m.d.)
2. medic
3. asistent social
4. profesor de ceva (dans, lb. straina...)
5. fotograf
si lista ar putea continua...

Claudia