Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii (2)
Raspunsuri - Pagina 7

tinatache spune:
Mickyyyai mei dorm in aceeasi camera, de cand cel mic avea 1 an iar cea mare 2,9 ani. Are fiecare patutzul lui dar poti sa ii iei la cea mare un pat de 1 pers. iar la cel mic ramane patutul. Si noi ne tot gandim cum sa facem ca patutzul Andrei devine din ce in ce mai neincapator, e destul de lung sa mai stea o perioada dar ar sta mai bine intr-unul normal de 1 pers. Poate ne mutam sa aiba fiecare camera lui si atunci o sa avem mai mult loc. La pranz Andra doarme (daca doarme, 1 data pe sapt.) in pat la mine ca altfel stau si se hlizesc si nu mai vor sa doarma.
Mai fetelor, eu ajung la balamuc. Eu un scandal la mine in casa... sunt mucosi, mofturosi, nu dorm bine, se impung unul pe altul si nu mai incap in aceeasi casa amandoi. Iar eu mai am un pic si ma duc unde vad cu ochii... Eu am crezut ca o sa fie mai linistiti dupa ce merg la gradi dar Andra e si mai neastamparata ca inainte. Nu-sh ce le face ca nu mai asculta deloc. L-a luat pe "nu" in brate si spund e 10 ori pana face ceva. DACA! face... uoffffff!!!!!!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

camelia72 spune:
Salutare,salutare!
Gata,ne-am inscris si pt. excursie,n-am mai avut scapare,sper sa nu regretam si sa avem si vrema frumoasa!
Miha,si Mihai a avut un inceput de laringita,bine ca am mers vineri la medic,acum este mult mai bine.
Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

mcrmiki spune:
Buna fetele!
Noi suntem bine. Vlad tuseste foarte rar, nu mai avem probleme, doar ca azi noapte l-am prins si pe el venind la noi in pat, sper ca nu se repeta istoria la fel ca la Bogdan si sa nu mai scapam de nici unul. Sunt asa de amizanti, apar noaptea ca niste fantomite, pe rand.
In week-end am fost la un botez si erau tare multe gravidutze si proaspete mamici. Si eu mai vreau un bb, sper sa vina cat mai curand, nu mai am rabdare si sper sa nu ma razgandesc.
In rest nimic nou, ne tot chinuim cu educatia copiilor, sa-i facem sa fie cat mai calmi, sunt totusi asa de agitati. Dar cred ca secretul cel mai mare este sa fi cat mai calm.
Va pup pe toate si va doresc o saptamana at mai buna!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

camelia72 spune:
Miha,bafta la bb3!
POZE

elisor spune:
Miha vad ca apare si la altii povestea cu plimbatul noaptea in patul parintilor. Andreas are 7 ani si nu mai vine noaptea, dar pana pe la 6 ani si jumate a tot venit ca ma duceam chiauna la servici ca normal ma trezeam si nu mai adormeam hop-top ca el. Nu venea singur isi aducea si "prietenii" de noapte, adica o fantomita, girafutza si pernita, la toate astea trebuia sa le fac loc in pat cu noi, noroc ca e patul imens.
Camelia o sa fie excelent in excursie, orice schimbare in rutina zilei e o aventura si nerabdarea e maxima. Distractie placuta!
mariana tache foarte frumoasa "o poveste de suflet" m-a emotionat, e atata adevar in ce-ai scris, cuvinte frumoase.
Ana-Maria, multumim de intrebare copiii sunt bine, chiar daca Andreas imi tranteste zi de zi cate-o nazbatie, Bianca e cuminte, sunt fericita ca ii am si sunt sanantosi.
Tuturor o zi excelenta! Si bolnaviorii sa se faca repede repede bine!
3 - 4 luni COMORILE MELE
ALEXANDRA & BIANCA
Eli mamik de Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)

mcrmiki spune:
Camelia multu de urari, sper ca va veni cat de curand.
Eli sa sti ca am auzit ca sunt multi copii care evadeaza noaptea din patul lor si ajung la parinti, nu am gasit inca explicatie. Aseara i-am zis lui Bogdan ca daca saptamana asta doarme la el in pat pana dimineata, la sfarsit de saptamana ii cumpar 3 dinozauri mari, si ce crezi? Nu a mai venit panala 7,30 dimineata. In schimb a venit Vlad. Ma intreb oare acum incepe el??? Sper ca nu, pt. ca sunt convinsa ca nu a terminat nici Bogdan. Si ei vin cu jucarii in pat, Bogdan venea si cu jucarii de kinder si se trezea noaptea si le cauta prin pat, ma dispera. In schimb lui Vlad ii plac mult masinile, tractoarele si vine cu ele, dar macar el le lasa jos langa pat. Problema este ca nu ma odihnesc cu ei in pat, cu toate ca este mare, tot timpul ma trezesc sa-i acopar, dar sper sa treaca cat mai repede.
Hai sa va pove ce am muncit ieri. Am fost afara pana pe la vreo 7 seara si apoi am venit in casa unde le-am facut plastelina; au fost tare incantati si s-au jucat o ora jumate. Astazi sunt curioasa daca imi mai cer plastelina, pt. ca fac mizerie destul de mare, dar cu ocazia asta imi fac si mancarea si stam impreuna. In rest nici o noutate.
va doresc o zi cat mai buna si sanatate ca-i mai buna decat toate!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

elisor spune:
Miha si Andreas inca mai are seri in care-si doreste cu disperare sa doarma la noi in pat (in general in weekend), dar cand adoarme il duce taica-su la el in camera (eu nu mai pot) in brate. Patul ne-ar permite sa stam toti 3 ca e foarte mare, dar oriunde l-as pune pe Andreas eu nu pot dormi, taiza-su nu are nici o treaba. la mijloc ne dezveleste pe amandoi, iar intr-o parte trebuie sa stau sa-l tot inveles ca domnu' are calduri.
Si la el in camera se dezveleste, noroc ca ma trezeste Bianca pentru suzi si asa il verific si pe el.
Asa ca mai ai de "tras" pe tema asta sau poate se va termina "calatoria" nocturna mai repede decat te-ai gandi.
Plastelina, draguta activitate, dar eu sfarsesc prin a ma intrerupe din treaba si a face cot la cot cu el diverse chestii. Tu ai noroc ca sunt doi si au si varste destul de apropiate, va fi din ce in ce mai bine o sa vezi. Prietena mea are doi gemeni de 4 ani si i se joaca baietii impreuna asa ca ea mai "evadeaza" si-si mai poate vedea si de ale ei.
Ce face mamika cu cei trei nazdravani?
Mickyyy, ei, ce-ati hotarat? Cum va grupati sau regrupati?
3 - 4 luni COMORILE MELE
ALEXANDRA & BIANCA
Eli mamik de Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)

roisin spune:
Salut, salut!
Ma inscriu si eu pe lista, cu cele doua mandre, Miruna (28.08.03) si Irina (18.05.05).
Eu am o capra si o gaita, Irina tocmai si-a descoperit calitati de soprana, asa ca necheaza si chiuie toata ziua cat o tin plamanii. As aprecia mai degraba niste silabe, un ma-ma, ceva, insa dumneai ne gratuleaza cu vocalize cat e ziua de lunga... ma rog, de gustibus...
Miruna este in faza "the terrible twos", zilnic ne luptam precum Greuceanu si Zmeul zmeilor in personalitati, incerc sa-mi pastrez calmul si sa-i tin piept, desi uneori e destul de greu. Are si accese de gelozie, mai ales ca inevitabil exista momente cand sora-sa este in centrul atentiei (biberon, schimbat de pampersi, ragait, baita...) si, desi Miruna e in permanenta bagata in seama (sunt experta in privitul cu un ochi la faina si unul la slanina), ma trezesc ca imi cere s-o pun pe Ina jos, sau in scaunel, vrea ea bibeionul, suzetzica sau pur si simplu se apuca s-o "dragaleasca" pe cea mica strangand-o cu putere de vreun picior. Drept este ca Mirunei i s-a cam cautat in coarne vara asta, a tot fost plecata cu bunicii prin vacante si acum ii este greu sa imparta cu cineva favorurile pe care le primea singura.
In rest e un copil tare bun, e vorbareata, vesela, dragastoasa si destul de intelegatoare, rareori avem conflicte adevarate. Pe sor-sa chiar o iubeste, in felul ei usor egoist, si o alinta "Ina bubulina, Ina dodolina".
Cu dormitul deocamdata nu avem probleme, Miruna doarme in camera ei in pat normal (avem si un patut imprumutat pentru razmeritele de la somnul de pranz - din fericire, tot mai rare), Irina doarme inca intr-o camera separata, insa trag sperante ca in doua, trei luni o vom muta cu sor-sa, pentru ca deja si-a lungit somnul pana spre 7-8 dimineata.
Micky, si eu as zice ca cea mai buna solutie este ca Malina sa doarma singurica si voi sa impartiti camera cu Daria, insa va fi mai greu pentru tati, care inteleg ca e responsabil cu biberoanele Malinei.
Cam astea-s despre noi. Deocamdata eu stau acasa, primesc ceva ajutor si de la maica-mea (care o mai scoate pe Miruna pe afara, sau uneori pe amandoua fetele, pe rand), insa tot incerc sa trag de mine si sa caut o bona, pentru ca la un moment dat ma voi intoarce la servici si maica-mea singura n-o sa mai faca fata situatiei. Si cum pitica e inca destul de mica, nici nu ma incumet s-o dau pe Miruna la gradi, ca in mod sigur ii va aduce si ei toata gama de virusi si boli...
No, deocamdata atat, mai revin eu cu detalii cand m-or mai lasa mandrele.

camelia72 spune:
Mamicile ce se plang ca le vin noaptea copiii in pat,n-ati vazut emisiunea de pe Prima "Super Nanny"?Mie mi s-a parut f.educativa si cu solutii la multe din problemele cu care ne confruntam zi de zi.
POZE

camelia72 spune:
Roisin,,bine ai venit si pupici printeselor
!
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001&whichpage=6" target="_blank">"Teledon" de suflet-5 euro pt.o viata!!!