Bebelusi de iulie-august 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 13
MONAI spune:
, uite aici www.casutadinpovesti.ro, gasesti si numerele de telefon. Impresiile dupa ce ne intoarcem. Oricum, ne-au promis ca ne vor face caldura in camera si mancare si de toate
. Avem si multe de vizitat prin-prejur, vreau sa ajung si la Peles, sper numa' ca fata sa fie de comitet si dornica de plimbareala
.
Delia, si noi avem cojite, dam cu ulei de masline. Am observat ca de la o vreme au mai trecut. Pediatra mea mi-a spus ca daca se acutizeaza sa folosesc Diprosalic.
Va pup.
Sa auzim numai de bine.
Mona si
Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
mamini spune:
MonaI arata f bine pensiunea, totul e sa aveti vreme frumoasa! te asteptam cu impresii!
eu pe net la ora asta, ar trebui sa dorm, dar astept sa vad cind ajunge biata maica-mea cu avioanele intirziate si sotul meu care a facut un drum degeaba la Helsinki si inapoi-400 de km si acum a plecat din nou, inca 200 dus, 200 intors...saracul la ce oboseala are in el...in fine, sper sa fie totul bine, sa o recupereze pe mama si sa vina amindoi sanatosi.
M
MONAI spune:
Mamini, iti doresc sa fie totul bine. In sfarsit aveti ajutorul bine-meritat
. Sper sa va rezolvati problemele-sau o mare parte din ele pana ne intoarcem noi
.
Sa auzim numai de bine.
Mona si
Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
Simonaci79 spune:
Buna seara - Am mai aparut si noi la ore tarzii- stateam noaptea pe aici cand eram gravida, sunt si acum prezenta ca asa doarme si baiatul meu- de la 3 in sus (ieri a reusit chiar la 4). Kulta- tu mai erai pasare de noapte. Ce program ai acum? La ce ora adoarme noaptea? Acum Mario e cam morcovit ca s-a stricat si el la stomacel rau si a facut caca de 3 ori azi si il cam doare burtica. Sper sa-i treaca repede. Daca mai face asa ii dau iar ceai.
Mamini- sa stii ca si el plangea de rupea, m-a intrebat si vecinul de deasupra ce are de plange asa noaptea. Dar am reusit si acum doarme. Mai face crize rau cand venim de afara ca ar vrea sa-i bag biberonul in gura cum intra pe usa, indiferent daca ne intoarcem dupa o ora, 2 sau 3. Cred ca aerul ii face pofta de mancare (e si mai racoare acum). Ce bine de voi ca aveti laptele gata preparat!
Albinutzza- imi pare rau ca ai pierdut laptele, dar nu te invinovati ca si laptele praf e f bun, au crescut atatia copilasi asa! Oricum eu zic ca nu e de la muls, eu ma mulg de cand am nascut si acum am mai mult decat la inceput si nici macar nu beau suficienta apa si nici galactogil nu am mai luat. Acum el suge bine dar mi-e frica sa-l las sa nu-si strice programul pe care i l-am facut asa greu. Mananca la 3 ore sau 4, depinde si sunt fericita ca e asa chiar daca asta inseamna sa ma mulg de fiecare data. Ii dau cam 100 ml de la mine si 100-120 praf. Tu sa nu mai fii suparata, ca ai vazut ce bondarel mare si sanatos ai! Sa-ti traiasca!
Oana- tare frumusica si grasunica e Eva! Sa fie sanatoasa!
Toti copilasii de aici sunt frumusei, sa fie toti sanatosi si sa va aduca numai bucurii! M-am uitat si eu la poze sa vad cum arata si copilasii vostrii ca sotul meu spunea ca l-am ingrasat prea tare pe Mario. (are 6.700kg si 63,5 cm de la 3.190 cu cat l-am nascut - 3.060kg cand a iesit din spital - si 52 cm). Eu zic ca nu am sarit calul prea tare. E grasunel, dar nu obez cum zice tati. Ce parere aveti voi?
Va pup acum, fac si eu un dis si ma culc, sa nu-i vina vrao idee! Nopti linistite va doresc!
Simona si
Mario 22.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos
Monica-Elena spune:
Buna dimineata mamici cu pitici!
Noi astazi plecam prin oras pe la magazine (asa ne-a propus tati) sa mai vada si mami una alta.![]()
Monai cand pleci cu ea la plimbare pune fata in marsupiu si o sa vezi ca nu o sa ai probleme cu ea. Eu asa faceam cu Mihnea la munte cand ieseam in Sinaia in oras. Il puneam in marsupiu in pozitia culcat nu in fundulet(marsupiu are 2 pozitii culcat si in fundulet) si cat timp eu mergeam copilul meu dormea. A dormit si 4 ore. Cum ma asezam se trezea si trebuia sa ii dau sa pape.
Ce mari sunt bebei vostri. Mihnea are 5,650 si 60 cm(a avut 3 la nastere si am iesit cu 2,750 din spital). Are si el cutulite dar nu e asa de grasunel ca ai vostri.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos
ada_si_toma spune:
Buna dimineata stimate mamici
Ma bucur foarte mult ca am gasit acest forum si am citit cu placere ce ati scris voi. Si eu sint o mamica de iulie 2005 si ma confrunt in mare cu aceleasi "probleme" ca si voi si cateodata tare bine mi-ar prinde sa ma consult si cu alte mamici legat de evolutia puilor nostri. Toma este primul meu copil si pot spune ca nu stiam mai nimic despre bebelusi inainte sa apara el in viata mea. L-am asteptat cu emotie mare si curiozitate la fel de mare. Deja din timpul sarcinii, din luna a 7-a, mi-era dor de el si dabia asteptam sa-l tin in brate (asta sa fi fost instinctul matern?
).
Ce as putea sa va spun despre puiul meu? A durat cred aproape o luna pana ne-am "cunoscut" si ne-am acomodat unul cu altul. Acum, la 2 luni jumatate, avem deja un program destul de bine stabilit si nu mai avem probleme de "comunicare". Toma s-a nascut prin cezariana in Bucuresti la Sp. Municipal pe 22 iulie cu o greutate de 3.950 kg si 51 cm iar acum are aprox. 8.100 kg si 66 cm. A evoluat fantastic mi se pare si parca in fiecare saptamana ma surprinde cu cate ceva nou. Eu l-am alaptat exclusiv la san pana la 1 luna si o saptamana cand productia mea a inceput sa nu mai faca fata cererii... asa ca am inceput sa-i introduc si supliment de lapte praf. Acum mai papa de la mine decat noaptea o masa sau doua si una ziua. Din pacate nu am reusit sa produc mai mult lapte cu toate ceaiurile pe care le-am baut.... Daca voi stiti ceva metode in privinta asta as fi foarte bucuroasa sa le aflu.
Cam atat despre prezentarea noastra....
Va doresc multa sanatate atat voua cat si puiutilor vostri!
Ada si Bebe Tom
peca spune:
quote:
Originally posted by Simonaci79
M-am uitat si eu la poze sa vad cum arata si copilasii vostrii ca sotul meu spunea ca l-am ingrasat prea tare pe Mario. (are 6.700kg si 63,5 cm de la 3.190 cu cat l-am nascut - 3.060kg cand a iesit din spital - si 52 cm). Eu zic ca nu am sarit calul prea tare. E grasunel, dar nu obez cum zice tati. Ce parere aveti voi?
Simona siMario 22.07.2005
simona niko s-a nascut in 23.07. cu 3090gr si 51 cm....am iesit cu 2900 din spital...in 26.08 avea 5000gr si 56cm...iar in 29.09 62500gr si 59 cm..... si mie mi s-a spus ca e gras ....dar nu de dr. si pt. mine asta conteaza....am intrebat si eu pe forum daca e prea gras...si fetele au spus la fel...daca dr. nu m-a atentionat....nu am de ce sa imi fac griji....si cred ca nici tu.....
peca si
Niko_
mitub spune:
Simona noi am avut un singur bax de pampers masura 2, am trecut urgent la 3 ca suntem grasunete la picioruse. Si acum deja ma gandesc ca urmatorul bax sa fie deja masura 4. Treaba cu kg scrise pe pachet este orientativa (eu cred ca mai ales spentru cei care n-au inca bebelus saU cumpara drept “cadou”). Aaa sin u-ti face griji de Mario ca este bine, este si lungutz, asa trebuie interpretata greutatea, in concordanta cu lungimea, si e foarte bine.
Monica am mai auzit si eu de bebei care de fapt cer companie sau alintat sin u neaprat mancare. Dar e important si pentru tine sa te odihnesti, deci nu stiu daca este o solutie sa-l tii pe piept, vezi sit u cum merge . Cat despre dormit, Cristina doarme dinprima zi in camera ei singurica, cu usa inchisa la ea si usa deschisa la dormitorul nostru. Cu ambele usi deschise auzeam orice foiala si ne repezeam la ea (asta la inceput de tot) sic red ca ii stricam noi somnul.
OanaC vezi ca e posibil ca turtirea capsorului sa fie asociata si cu un iceput de rahitism, s-ar putea sa fie cazul sa faca un D2 injectabil si la voi poti s-o tii mai mult la soare pe Eva mica, asha se formeaza vitamina asta.
Bogdana, mama Cristinei (25.07.2005) si a Mirunei (16.01.2001)
mitub spune:
peca si Cristina sughite des, cam dupa fiecare masa, uneori si inainte de masa, darn u vrea nimic, trebuie sa ii treaca de la sine (daca e inainte de masa se rezolva cand suge). N-are treaba cu frigul, cum spune majoritatea lumii.
Giana ceaiul de anason sic el de busuioc sunt bune la tuse. Sanatate maxima! Aaa si de stranutat bebe, a mea stranuta catodata, s-ar putrea sa aiba un mucisor in nasuc si asa il scoate afara, nu-ti face griji, cel putin pana nu vezi ca face multi mucisori. Daca vezi ceva in nasuc, umezeste cu ser fiziologic ca sa iasa usor.
acusor in nici un caz sa nu amesteci laptele!!! Incepe intotdeauna cu laptele tau, care contine anticorpi si apoi fa-I formula cu apa (eventual poti folosi acelasi biberon cu cel din care i-ai dat lapticul tau). Altfel risti sa-l constipi rau de tot pe bebe, este ca si cum ai pune doza dubla de lapte la o masura de apa.
Kulta se pare ca si Sebi creste forte bine. Felicitari si tineti-o tot asha!
dede si eu ma confront cu problema cojitelor, deocamdata ii dau cu ulei in capsor la penultima masa si le lass a se inmoaie, dupa care spalama la baie si frecam bine pielea capului. Dar sincer nu vad vreo imbunatatire. Atentie ca DIPROSALIC-ul e cu cortizon si da dependenta!!!!!!!!!!!!!!! vezi si tu MONAI ca eu nu recomand deloc alifia asta! Ma rog, desi nu sunt medic. VEzi ca exista si niste preparate de farmacie pe baza de acid acetilsalicilic, dar care nu contin si cortizonul , astea sunt mai bune
mitub spune:
Anis distractie placuta la botez sis a nu planga draguta de Ingrid delooooc!
Cu ochisorul trebe sa o vada musai un medc sa-si dea cu parerea, ai grija ca asha de mici exista riscul infundarii canalului lacrimal si daca nu se rezolva de la sine se face o mica interventie. Curata cu ser fiziologic si sterge chestia aia galbena. La Miruna a functionat cu kanamicina unguent, i-am dat doar o zi si s-a rezolvat. Probabil un curent dupa baita…
mamini sper sa fi ajuns cu bine mama ta pana acum. Pupici si spor la mutat de-acum!
Am uitat sa va mai zic si de noi... Cristina de cateva zile s-a facut o mofturoasa la mancare si mi-e teama ca nu prea ii mai place laptele. Papa cam 20-40 ml si dupa aia vorbestem, scuipa biveronul, plange etc. mananca cu greu cam in 3 sferturi de ora, rugata, incalzit din nou laptivcul, mutata de pe dreapta pe stanga si eventual si schimbata intre timp.
Mai rau este ca Miruna a facut varicela (de la asta erau bubitele in gura si febra) si am mutat-o la mama, in carantina. Sunt superstresata sa nu faca si Cristina, ca va dati seama ca in toata perioada de incubatie (2 saptamani) au stat impreuna si Miruna o dragaleste la greu, o tine in brate etc. Si al cum a erupt la Miruna intai in gura exista riscul mare ca cea mica sa refuze complet sa mananace si sa bea. asa ca tinetine si noua pumnii sa nu faca nimic, please, please!
Pupici si un weekend cat mai frumos,