In Italia

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Bine ai venit, Cristina...Torino este faimoasa de altfel pt cerul mai tot timpul gri.

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Fetelor buna dimineata,
M-am intors si eu pe aici sa mai scriu. Ieri am tras chiulul dar era motivat pt ca am avut musafiri ( din Romania URA!!!!! )
Pe aici nu a plouat decit foarte putin si acum tot asa picura.
Sa va zic 2 vorbe si despre mine : mai am putin si implinesc 2 ani de cind sunt aici (luna asta )si cam tot atitia de la ( luna viitoare)... sa nu va pacaliti cumva crezind ca sunt cea mai tinara , nici eu nu am bebici inca si frecventez zilnic ca si tine Cristina ( stralucitor 1). Inca mai sper sa se intimple minunea unui bebe si la noi insa nu traim numai cu speranta mai si "muncim" pt asta ... Sunt casnica - ce cuvint frumos - dupa o viata de alergat dupa troleibuze si autobuze prin Bucuresti si imi dedic tot timpul improvizind la bucatarie tot felul de mincaruri pentru sotul meu cel tareeeeeeee rasfatat, incerc sa ma perfectionez in arta broderiilor ... cred ca traiesc in secolul trecut de fapt ... .. e ca o refulare, fac cam tot ce mi-as fii dorit mereu insa nu am avut niciodata timp .

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Zic si eu Buna dimineata la fete, scuze Irina ca nu ti-am mai raspuns ieri, eu fac 6 ore si pe la 15 plec de la servici. Asa reusesc sa ajung la timp la scoala sa iau fetita. Asta mai tine pana face bebe 1 an, ca dup-aia se termina allattamento. L-am intrebat pe sefu' daca pot face un contract part-time si nu vrea. Tu, care stai de mai mult timp si vad ca ai si un copil mic, nu stii cumva daca exista o lege care sa ne dea dreptul la program redus pana la trei ani (bineinteles cu reducerea salariului)?
Am vazut ca m-ai intrebat, eu sunt Nicoleta, fetita se numeste Theodora, iar baietelul Andrei. Asa, cred ca n-am uitat nimic, daca da, mai intreaba-ma o data.
crista-s, daca tot ai vorbit de varsta, acuma zi si cati ani ai, ca ne-ai facut curioase. Te inteleg, nici mie nu mi-ar displace sa fiu casnica, mai ales acum ca am doi copii, unul mic, care are multa nevoie de atentie, de mama aproape, si cealalta in clasa intai, moment decisiv. Doar ca acum nu putem, chiar nu reusim. Dar as vrea sa-mi gasesc macar un orar redus.
Vad ca-ti place broderia. Eu n-am incercat dar caut alte chestii creative, decoupage. Ai facut?

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Crini,implinesc 39 la inceputul lui ianuarie... dar ma simt mult mai tinerica in adincul sufletului ... si oricum nu as da timpul inapoi.
Sa stii ca n-am incercat decupajul, cred insa ca trebuie sa fie tare frumos ... am vazut pe net si pe la tv ( cred) cite ceva.
Te inteleg ca ai vrea sa stai cu dragalashii mititei mai mult, cred ca orice mama isi doreste asta, chiar ma mir ca italienii astia sunt asa de ciudati si dau un concediu prea scurt de maternitate ( cred ca e unul dintre cele ami scurte din toata europa ... ). Noi am hotarit ca vrem un bebe de la inceput si asta a fost unul dintre motivele pentru care eu nu m-am grabit sa imi caut servici, apoi am zis ca l-am apucat pe Dumnezeu de un picior de fericire cind nu trebuia sa ma tirasc la servici in fiecare zi- eram proaspat scapata de la simbete lucratoare asta pt 2 ani si inainte alti 6 cu simbete si multe - multe duminici pierdute pe la servici ... iar cu alti ani inainte servici dimineata si facultate dupa amiaza ... asa ca imi doream mult un pic de relax . In plus nu e chiar usoara recunoasterea studiilor ( eu am facut finante - contabilitate... deci ar cam trebui sa o iau de la capat aici , cel putin pentru legislatie, fiscalitate , contabilitatea am inteles ca e destul de asemanatoare ). Asa ca am tot tras speranta unui bebe mic care insa se incapatineaza sa soseasca . Intre timp cel care trage cele mai multe "foloase" din toate astea este chiar sotul meu care este rasfatat ca un bebelush.

Cristina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crista-s

Crini,implinesc 39 la inceputul lui ianuarie... dar ma simt mult mai tinerica in adincul sufletului ... si oricum nu as da timpul inapoi.

Cea mai buna prietena italianca de-a mea are varsta ta si asteapta un bebe (in decembrie)
quote:

Intre timp cel care trage cele mai multe "foloase" din toate astea este chiar sotul meu care este rasfatat ca un bebelush.

Cristina

Asta nu ma indoiesc!

Bine ai venit stralucitor1! Te asteptam cat mai des pe aici.

Mergi la inceput

Buna seara....am 5 minute libere intre un jucat fotbal cu Ale si cine stie ce alt joc imi va propune peste, cum ziceam, nu mai mult de 5 minute.
Intre timp, ploile de care ati vorbit au venit si pe aici, si tot tuna si fulgera si se lumineaza marea si cerul la un loc. De la ferestrele mele se vede o buna parte din Stretto, marea asadar, Calabria pe partea cealalta a tarmului si portul natural al Messinei, cu faimoasa Madonnina, poleita cu aur si care vegheaza asupra orasului. Vos et ipsam civitatem benedicimus...acesta este mesajul inscris la temelia sa.
Nicoleta (Crini)...ce nume frumoase aveti, tu si copiii tai. Iar Crini ce inseamna? Cum e in clasa I? Un site imteresant cu legile care te pot interesa este acesta: www.gravidanzaonline.it
Maine e sambata. Ce faceti asadar questo sabato sera?

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Buna dimineata .. italiencelor
La noi ploua de ieri fara pauza. A inceput asa "mocaneste", cu o ploicica marunta dar tare siciietoare si acum "toarna cu galeata". Asa ca in week end-ul asta nu ai da nici macar un ciine afara din casa, si deci avem in vedere un mic program casnic.
Crini ce fericita trebuie sa fie prietena ta. Ma bucur pentru ea... Si pentru tine cu doi dragalashi micuti nu ai timp sa te plictisesti .
Iri- fotbalistooo - ce frumos descrii orasul tau, eu citind acum parca il si vedeam in fata ochilor. De la mine de aici se vad numai dealuri si ceva case in constructie . Dar e frumos - cind nu ploua!

Va doresc un we placut si relaxant !

Cristina

Mergi la inceput

Buna seara, dragutele.
Am fost dimineata la o lectie deschisa la scoala la Theodora si dupa amiaza am facut cumparaturi. Cam asa a trecut sambata. Voi ce-ati facut?
Irina, cred ca e superba panorama, la ce etaj stai?
Noi vedem strada, case si blocuri, nici macar dealuri, cum are Cristina. Si la noi ploua in continuare si nu putem sa iesim pe nicaieri.
Irina, baietelul tau cati ani are? Ma gandesc ca si al meu va incepe in curand cu fotbalul si alte sporturi. Nu-i rau, poate ma mai stimuleaza si pe mine, ca sunt cam sedentara.
Cristina, intr-adevar copiii sunt o minune, iti umplu viata de fericire. Fruntea sus, ca va veni si momentul tau, se spune ca-ti intinereste tot corpul sa devi mama la 40 ani.
Acum va las, ma pregatesc sa pun masa.
Duminica placuta!

Mergi la inceput

Buna seara, dragele mele...inainte de culcare, cateva cuvinte...
Eu stau la etajul 6, o parte din ferestre dau inspre mare, iar celelalte inspre dealuri - Messina fiind un orasel inghesuit intre mare si munti.
Alessandro are 3 ani si 4 luni si este un strengar de prima clasa. Mai nou imi spune "mamma tu sei una cavalletta"...dar cel mai tare si mai tare ma topesc cand imi declara cu vocea aceea dulce "mamma sei una meraviglia".
In seara aceasta am fost la cinema, am vazut un filmulet din acelea simpatice, relaxante, dar nicidecum opere de arta, ma refer - uite, i-am uitat deja titlul! - la cel cu Jane Fonda si Jennifer Lopez.
Intre timp a mai ploua putin, dar aerul este cald.
Duminica frumoasa si pe curand.
P.S. Maine, daca am timp, vreau sa fac placinta cu mere!

IriAle

Mergi la inceput

Buna dimineata fetele!!!!
Bag de seama ca am ramas in 3 pe aici ...Nu prea reusim noi sa facem gasca.
La noi s-a oprit ploaia ... URA!!! acum asteptam sa se usuce si noroiul de pe strazi. Am auzit la meteo ca pina joi nu ploua insa la sfirsit de saptamina viitoare iar o ia de la cap.
Eu ieri dimineata pentru ca era asa urit afara am brodat ( imi fac niste servetele la o fata de masa "de zestre hahaa " brodata de mama ), si am facut strudel cu mere dupa amiaza ( Irina ti-am luat-o inainte ... ).
Crini mersi de incurajari, sa stii ca macar speranta mi-a mai ramas, noroc ca asta moare ultima hahahh ...
Duminica placuta !

Cristina

Mergi la inceput