Superstitii
Ce stiti despre superstitiile inainte de botez?
Am auzit de la ''babe''ca nu ai voie:
-sa-i tai unghiile;
-sa-l fotografiezi;
-sa-l asezi in fata oglinzii;De CE ?
Ati mai auzit si alte superstitii?(ati aflat si de ce nu e bine sa...)
Pe curand,Cristina!
PS:nu stiu daca s-a mai vorbit despre acest lucru.daca da ignorati subiectul.
Raspunsuri
palmyrah2002 spune:
Eu i-am taiat unghiile chiar cind am ajuns acasa de la maternitate.Doar n-aveam sa-l las sa se zgiriie!!!De fotografiat l-am fotografiat chiar in ziua cind s-a nascut!!!De faza cu oglinda nu stiam...Eu i-am luat si hainute inaintede a-l naste si multumesc lui Dumnezeu e sanatos,frumossi sugubat foc!!!Multa sanatate!!Cristina si Mihnea
danielac spune:
Eu una nu cred o iota din aceste superstitii.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
Mugur spune:
Eu nu am tinut cont de cele 3 superstitii de mai sus.
Am mai auzit de urmatoarele superstitii:
1. Sa nu lasi lucrurile lui bb afara noaptea (explicatia mea: sa nu ti le fure )
2. Sa atarni rufele lui bb cu capul in sus ( explicatia habar n-am)
3. Sa nu pupi copilul in somn (ii furi somnul) ( i l-am furat si a dormit bustean)
4. Sa legi fasa (cand il infeshi) de jos in sus ( sa creasca mare...)
cam atatea am auzit , dar nu cred ...
dodo spune:
He, he, acum nu se mai infasa bb, in RO inca se mai poarta asa ceva? Wake-up! infasatul nu face picioarele mai drepte!
petruta spune:
Infasa cine n-are bani de chiloti din hirtie si cine asculta de soacra. Cit despre superstitii...
Sa nu intri cu bb in biserica nebotezat si tu pina nu-ti faci molifta, dar asta tine de religie.
Petruta & bb Mihai
liviu`s spune:
Simbata am botezat copilul si, crede-ma, i-am facut o groaza de poze si inainte si dupa, si i-am taiat unghiile inainte, ca sa nu-l zgirie pe popa (Doamne fereste, se speria si scapa copilul).
livia spune:
Aaaaa...stiu de oglinda!Pana la botez sa nu-l pui sa se uite in oglinda ca iese curvar!!!Asa zic babele...dar cat de adevarat o fii,n-am de unde sa stiu!
pupic!!!
sorana spune:
Curvar? Hi, Hi
Pai a mea se uita si radea in oglinda (am botezat-o destul de tarziu).
O sa fie coada de baieti la usa mea?!
Si ce daca - ea sa fie sanatoasa (ca frumoasa e)
bb Monica si Sorana
Otilia spune:
quote:
Originally posted by sorana
Hi Hi! Pai a mea se uita si radea in oglinda (am botezat-o destul de tarziu). O sa fie coada de baieti la usa mea?!
Si ce daca - ea sa fie sanatoasa (ca frumoasa e)
Si a mea la fel... I-am taiat unghiile, se uita in oglinda, i-am facut poze, o pup si in somn si-n nesomn... I-am cumparat o gramada de lucruri inainte de nastere... si tot asa. Si inca nu-i botezata...
@+...
Otilia & La Adelita (8 luni)
Francisca spune:
Eu am auzit de la "babe" urmatoarele:
-ca nu este bine sa-i tai unghiile pt. ca va fura;
-ca nu este bine sa-l pupi in talpi pt. ca nu mai creste;
-ca nu este bine sa-l pupi dupa gat pt. ca nu te mai asculta;
-ca nu-i bine sa-i speli hainutzele vinerea si sa nu i le scotzi la uscat seara;
-ca nu-i bine sa-l scotzi afara din casa noaptea (daca nu este botezat);
-ca nu-i bine sa treci nici un pod daca nu-i botezat;
-ca nu este bine sa mergi la Biserica in ziua in care este botezat copilul (cica atunci trebuie sa stai acasa si sa faci tot felul de lucruri: sa calci, sa speli,sa invetzi o poezie, sa scrii, sa citesti,...(tot ce iti trece prin cap - cate putzin din fiecare) cica daca faci asta copilul tau va fi foarte priceput...
Mai stiam cateva , dar acum nu mai imi aduc aminte.
Un de la Dutzu si de la Francisca