Am o mare problema , sunt insarcinata in 5 luni urmeaza sa nasc in februarie probabil ca voi mai veni la munca pana in decembrie . Firma la care lucram a fost cumparata de o alta firma . Eu o sa fiu preluata cu transfer de la 1 oct 2005 care este procedura de acum incolo ? stiu ca ptr cele 126 zile se da 85% din salariu de pe cartea de munca dar eu o sa am lucrate doar 3 luni la noua firma . O sa ma afecteze cu ceva ??????????? sau se face media pe ultimele 6 luni de activitate si dupa aia intri pe acei 2 ani
astept raspuns , multumesc mult de tot
eu stiam ca daca ai continuitate nu afecteaza cu nimic faptul ca te transferi la alta firma.si stiu ca sunt 10 luni inainte de a naste.adica sa ai 10 luni continuitate.poate ne lamureste si altcineva.
albumul meu
ziua marinei
adriana&
razvan 01.11.2004
Nu mai exista transfer. Intr-o parte inceteaza contractul si in cealalta parte se face altul. In rest se considera continuitate daca exista continuitate indiferent de firma la care lucrezi.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Cred ca ai inteles gresit. Deci:
1. Daca ai lucrat cel putin 6 luni anterior intrarii in prenatal ai dreptul la 126 de zile maxim din care 42 obligatoriu postanatal ca si concediu de maternitate
2. Daca ai lucrat cel putin 8 luni + 2 prenatal sau 10 luni fara prenatal anterior datei nasterii copilului ai dreptul la concediul pt imgrijirea copilului CIC maxim 2 ani.
Nu conteaza daca ai lucrat la o singura firma sau te-ai mutat la alta.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro