sunt speriata!

ma numesc Lavinia su sunt noua pe aici!dar am nevoie de ajutor pentru ca pur si simplu sunt disperata!!!:( baietelul meu care are 8 luni este bolnavior!are diaree cronica. am stat internati in spital in cta 5 zile...isi revenise..am ajuns acasa si am luat'o de la capat...face in spital cate 15 scaune pe zi..apoase si cu ceva alb!a stat la perfuzii si nimic...am plecat cu el in buc unde am stat 1 saptamana...si tot perfuzii si tot nu'ai reveea.in ultima zi a fost mai bine si am venit aksa.a fost tratat cu enterol in cta. si cu ciprinol in buc. acum dupa 2 sapt dupa bucuresti iar l'a apucat,dar o faza mai usoara. nu mai stiu ce sa fac! sunt disperata,desi il tin la regim cu mult orez fiert,in aproape toate mesele
Raspunsuri

irina.c. spune:
I-ai reintrodus laptele in alimentatie?S-ar putea sa fie de la asta.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

roxanaz spune:
Lavinia, ce tratament are de cind s-a intors de la bucuresti? ce schimbari au fost in alimentatie in aceste 2 saptamani? vorba Irinei, ai reintrodus laptele? probabil ca ii dai o formula HA, nu? in orice caz trebuie mers la medic....intre timp ceai de menta, orez, banane, morcovi fierti.
sanatate!

sinzi_ana spune:
Poate are intoleranta la ceva: lactoza, fructoza, gluten...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi si David
David (best of...), tati si mami
A venit toamna!!!

Oana Gin spune:
Si noi am facut o diaree urata, acum vreo 3 saptamani. Nu stiu ce tratament ai tu (poate ne dai mai multe amanunte), dar noua de la Sp. Alexandrescu din Bucuresti ne-au spus ca cel mai important este regimul.
Doar morcovi fierti, doar orez fiert in primele zile (2-3 zile). Multe lichide - ceai (de menta) sau apa plata (sau apa de la robinet fiarta si racita). Exista de la Humana niste pliculete cu un praf - se cheama Humana Electrolyte - un pliculet dizolvat in mult ceai / apa pe zi (electrolitii previn deshidratarea, pericolul la diaree). De asemenea, daca nu cumva esti pe o alta formula de lapte decat Humana, exista un "lapte" care se cheama Humana SL - care este fara lapte - doar din prafuri (vitamine, minerale etc.) Intr-adevar, fara lapte de loc in aceasta perioada.
Orice aliment nou se introduce cate putin si unul singur odata. Banana, carnita de pui fiarta etc.
Cred ca la varsta asta ii poti da si un pliculetz de Smecta pe zi - dar intreaba pediatrul.
La fel de important - igiena ta si a lui - dupa ce ii schimbi scutecul, trebuie sa te speli bine pe maini (eventual dai si cu niste spirt, lol). Atentie la ce baga in gura - inlcusiv manutze.

oana_r spune:
PENTRU DIAREE CALCIU CARBONIC UN VARF DE CUTIT DE 3/ZI.
STRANGE LA BURTICA.
EU AM AVUT PROBLEME CU MATEI(1AN SI 10 LUNI),A FACUT INTR-O NOAPTE TOT VREO 15 SCAUNE SI PE URMA INCA 3 ZILE CU DIAREEN NU-I TRECEA CU NIMIC,PANA I-AM DAT CALCIU CARBONIC SI IN 2 ZILE NU A MAI AVUT NIMIC.
MULTA SANATATE
oana si matei

Kittycat spune:
Parerea mea sincera e ca degeaba il tii pe regim, pana nu afli cauza exacta a diareii; care, probabil, este o intoleranta alimentara- posibil la gluten, posibil la altceva. In Constanta la-u cautat de asa ceva, sau doar au facut analize bacteriologice ale scaunului? Dupa un episod acut de diaree, pot apare si intolerante temporare, la gluten sau la lactoza, iar daca tu ii dai in continuare lapte cu lactoza sau cereale cu gluten, continua sa faca diaree chiar daca in rest mananca de regim. Cel mai bine, daca tot esti in Bucuresti, du-l la unul din spitalele pt copii, Gr. Alexandrescu de pilda, sa ii faca niste analize complete sa se gaseasca cauza exacta. Cu cat va continua starea actuala, cu atat vor aparea si complicatiile (malnutritie, anemie, rahitism); calciul carbonic, smecta sau alte antidiareice trateaza numai efectul, nu si cauza si nu sunt deloc o rezolvare.
Andra,de
printesa
(15 noiembrie 2004)

miha_tori spune:
Si noi am avut mari probleme cu burtica. A fost foarte bine cu Smecta dizolvat in apa fiarta si baut cate un picpeparcursul unei zile si Calciu carbonic. La felde bun este si Hydra Sec.
sanatate!

miha_tori spune:
A.. am uitat, cel mai tare si mai tare e calciul lactic. Constipa nu gluma. Plus ca se asimileaza foarte bine si nu dauneaza orgamismului absolut deloc. De obicei ii puneam opastila de Ca intreaga intr-olingura cuun picutz de apa. In 5 minute pastila de Ca se dizolva si se..umfla. E usor de administrat cate putin intr-o lingurita cu papica sau ca atare si apoi dat sa bea ceva. Calciul Lactic nu are nici ungust de asta nu e detectat de bebe in lingurita cu mancare. Nu se pune in biberon sau in toata papica ca nu mai are acelasi efect (rapid adica) si... daca bb nu papa tot.....?
Sanatate si sa auzim de bine
P.S. Noua ne-a recomandat pediatra Calciu lactic.

strengarita spune:
Neaparat sa-i dai electroliti , nu stiu in ce forma se gasesc in romania. Atata timp cat bebelusul e hidratat, poti sa fii sigura ca totul va fi ok. Am avut si noi o problema cu asta exact la aceeasi varsta si in urma analizelor s-a descoperit un microb in scaun. Noi am scapat cu antibiotice si regim. Apa ! Incearca sa-i dai o perioada buna de timp numai apa la sticla ( din cea cumparata, eventual plata ). Daca ii dai prea multe fructe si suc , asta poate cauza diaree. Sau pur si simplu in momentul in care ii amesteci laptele praf cu apa si nu folosesti cantitatile exacte ( nu stiu exact ce folositi , dau numai exemple) ii poti provoca diaree unui bebe. Sa nu ii dai nimic care sa contina zahar: zaharul atrage apa in intestine si agraveaza starea, deci absolut nimic dulce. Painea prajita si piureul de mere e iar bun la regim. In principal, trebuie sa ai mare grija sa fie bebeul hidratat, cele mai mari probleme cu diareea apar cand copilul e deshidratat. Semne care iti indica asta: in 8 pana la 12 ore nu are nici un scutec ud ( ma refer la urina) , ochii ii sunt adanciti in orbite, buze uscate, sau daca ii verifici fontanela aceasta e infundata. Medicii de aici spun ca daca unui bebelus i-a fost introdusa mancarea sub forma de solide sa se continue sa i se dea, sa nu i se opreasca. Un alt sfat e sa i se dea iaurt. Cica bacteriile sanatoase din cultura de iaurt ar avea ca efect scaderea timpului cat un bebeu are diaree, si a cantitatii acesteia. Eu personal nu am incercat asta pe gaza mea mica, sper sa nici nu am ocazia : ramane la latitudinea ta. Si mai adaug spalat pe maini, des, des, des, si tu si bebeul si oricine vine in contact cu el, si inainte si dupa. Incearca sa-i speli si asternuturile si jucarioarele pe care le foloseste cel mai des pt ca daca e microb, il ia de fiecare data cand atinge obiectul contaminat.
Insanatosire grabnica micutului tau