Ce ati mai citit?
Raspunsuri - Pagina 8
danitin spune:
De cand am aflat ca am sa fiu mamica am devenit cam obsedata de zona asta, a copilariei, si am redescoperit povestile si basmele. Am citit in ultima vreme Stapanul inelelor si mi-a placut enorm de mult si...Harry Potter. Unele pasaje le-am citit cu voce tare poate aude si bebe al meu ceva si prinde gustul. Oricum, prefer sa citesc chestii de genul asta, relaxante si frumoase ca poveste in sine, decat sa vad in jur lucruri urate, violenta, etc. pentru ca sunt sigura ca starea mea sufleteasca are influenta asupra lui bebe.
Sisi spune:
Ioana, multumesc mult pentru directionarea catre Humanitas. La Vama Veche nu am sanse sa ajung dar sigur imi va fi mai usor sa o caut in librarii. In ultima vreme mi-e greu si sa stau prea mult sa scotocesc prin rafturi, mai ales daca e cald....
Cat despre Coehlo, am citit si eu Alchimistul desi aveam retineri dupa ce l-am auzit pomenit de 1000 de ori. Intr-adevar e o poveste frumoasa, nu e nici o rusine sa recunosc. Poate ca nu e o temelie la literatura desi ... La urma urmei orice carte care te imbogateste si te face sa te gandesti altfel la ceea ce ti se intampla si la lumea din jur e o valoare. Iar mie cartea asta mi-a spus cateva lucruri.
Vorbind de povesti, eu il ador pe Harry Potter (sau pe autoare). E geniala, si e pentru orice varsta. Cine nu stie sa se bucure de vraja acestor carti probabil ca are sufletul batran sau prea obosit. Daca nu pentru fictiune macar pentru toata inventia in domeniul lingvistic. Mare talent si pe traducatoare! Si citesc si eu la asta mica din burta... sigur aude si ii place! Deci Danitin, nu esti singura....
iren spune:
Acum am terminat de citit Lolita.E super!E alerta,contrar parerii mele atunci cind am inceput-o si te face sa-ti imaginezi tot ce se intimpla,pas cu pas,dar chestia e ca nu abunda de descrieri de genul"luna era rotunda ca un glob,iarba era verde"etc...fraze sufocante care totusi nu te lasa sa-ti imaginezi nimic.M-a fascinat forta interioara pe care Humbert o are,ca si felul in care povesteste fara urma de falsa pudoare tot ce se intimpla intre ei,dar fara pic de vulgaritate,de zici ca relatiile lor erau pline de senzualitate,facind ca totul sa para foarte firesc...Ma opresc aici,c-ar insemna sa nu mai termin cu laudele -impresiile- 2 ore d-aci-ncolo!...
Iren&Bogdanelu`
osolita spune:
Ma duc si eu sa caut Lolita la biblioteca ca m-ati facut tare curioasa. N-o sa aiba acelasi farmec c-o citesc in germana dar abia astept!
camelia-daniela spune:
Eu am citit, acum 15 ani, cind aveam mai mult timp si eram gravidä, "Un yancheu la curtea regelui Arthur" de Mark Twain...si am murit de ris...asa mi-a pläcut cartea asta!!!...acum, nu am timp decit sä-mi citesc zodiacul in ziar!!!
Pupici,
Cami.
Katink spune:
Fac o mica pauza intre 2 lectii de germana si va scriu titlurile cartilor pe care le-am citit eu de la 1 iaunuarie 2003 pana in prezent.
1."Notre-Dame de Paris" - Victor Hugo, carte buna, mi-a placut
2."La rascruce de vanturi" - Emily Bronte, foarte frumoasa mi-a placut tare mult
3."Crima si pedeapsa" - F.M.Dostoievski, o carte buna merita citita
4."Un cuib de nobili" - I.S.Turgheniev, cam greuta, putin monotona...
5."Doamna Bovary" - Gustave Flauber, mi-a placut
6."Iluzii pierdute" - Honore de Balzac, merita citita
7."Moll Flenders" - Daniel Defoe, palpitanta, interesanta
8."Narcis si Gura-de-Aur" - Hermann Hesse, frumosa, la inceput am crezut ca e cu barbati "pe invers", dar mi-a placut, merita citita
9."Dragostea in vremea holerei" - G.G.Marquez, o poveste frumoasa si din care am tras invataminte
10."Impuls" - Michael Weaver, o recomand cu caldura, este foarte frumoasa, parca ai viziona un film bun
11."Umiliti si obiditi" - Dostoievski, merita citita
12."Manastirea din Parma" - Stendhal, putin cam monotona, dar frumosa intr-un final
13."La raul Piedra am sezut si-am plans", "Veronica se hotaraste sa moara", "Al cincilea munte", "Alchimistul" - Paulo Coelho, povestiri frumose din care poti invata ceva
14."Suflete moarte" - Gogol, dezamagire totala, incepe in forta si se termina dezastruos, cred ca a uitat sa scrie sfarsitul...
15."Litera stacojie" - N.Hawthorne, frumoasa
16."Departe de lumea dezlantuita" - Thomas Hardy, v-o recomand
17."Ratiune si simtire" - Jane Austen, foarte frumosa
18."Demonii" - Dostoievski, acuma o citesc, imi pare cam greoaie, am citit doar 150pag...
Poate va mai inspirati ce sa mai cititi.
Gata ma intorc la germana. Numai bine,
Katink
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
lilach spune:
Katink...dar citesti nu gluma
Eu nu ma pot lauda cu cititul in ultimii ani.In Romania am cumparat citeva cartii si am sa incerc sa le citesc.
Deocamdata citesc Eneagrama de Rene de Lassus, prezinta cele 9 tipuri de personalitate.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
alba spune:
Sunt la faza "Dickens",deocamdata citesc MICA DORRIT,volumul II
Anul asta am mai citit sau recitit:
"Gropa" de Eugen Barbu
"Satra" de Zaharia Stanciu,
"Chira Chiralina" de Panait Istrati
"Viata cea de toate zilele" de Stefana Velisar Teodoreanu(nevasta lui Ionel Teodoreanu)
"Mulatrul" de Enzo Maizza
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album%20principal&mid=499&cid=78
maudi spune:
quote:
Originally posted by Katink
14."Suflete moarte" - Gogol, dezamagire totala, incepe in forta si se termina dezastruos, cred ca a uitat sa scrie sfarsitul...
Katink
Katink, Gogol nu a apucat sa scrie sfarsitul, intr-adevar. Suflete Moarte este o opera neterminata, geniala, deschizatoare de drumuri pentru literatura rusa si nu numai, vei fi surprinsa sa afli ca Marques este continuatorul lui Gogol de pilda...
Julie spune:
Apropo de Gogol, v-au placut "Serile in catunul de langa Dikanka"?
Aaaah, vremurile cand nu faceam nimic altceva decat sa citesc... carti :)))...