Ce ati mai citit?
Raspunsuri - Pagina 7
scarmanus spune:
Draga Sisi,
N-am citit cartile mentionate de tine insa mi-ar placea foarte mult sa o citesc pe cea a lui Tracy Chevalier, imi place Vermeer foarte mult si suna fascinant pretextul pe care l-a gasit autoarea pentru a vorbi despre arta. Tot in domeniul artei pot sa-ti recomand o carte absolut minunata, baiul e ca nu stiu daca s-a tradus in romaneste, am vazut-o in maghiara. Eu ti-o recomand oricum, am citit-o in engleza si e scrisa de o somitate in domeniul istoriei artei. Autorul e E. Gombrich si cartea se numeste The Story of Art. Se adreseaza in special celor care nu stiu multe despre arta, insa e scrisa cu atata delicatete incat nu insulta nici cunostintele pe care le-ar avea un cunoscator, ca sa spun asa. Daca o gasesti ti-o recomand cu caldura.
O alta carte pe care am citit-o e un roman contemporan Le Parfum; Histoire d'un meurtriera lui Patrick Suskind, un german. E o carte ciudata care trateaza aptitudinile cel putin paranormale ale unui freak of nature ca sa spun asa, care putea simti si memora mai bine ca oricine toate parfumurile si mirosurile din jurul sau si chiar de la departare, mai putin pe cel produs de propriul sau corp. Actiunea se petrece in Franta secolului al 18-lea si acapareaza prin sensurile pline de metafora pe care autorul le da existentei umane. E o carte absolut superba.
Acum citesc Jurnalul fericirii, sa-mi mai scrii ce ai gasit prin biblioteca ta.
scarmanus
dyana spune:
Buna,
Ultimul roman citit de mine a fost Donna Alba, de Gib. I. Mihaescu.
E un roman foarte bun, dupa parerea mea, calatorim in timp in Bucurestiul de alta data.
Diana
iren spune:
Deocamdata buchisesc la "Lolita" lui Vladimir Nabokov,sint de-abia la jumate,iar ultima carte a fost "La rascruce de vinturi"a Emily-ei Brontè`.Cui ii plce Stefen King?
Iren&Bogdanelu`
Sisi spune:
Scarmanus, de ce oare nu mai scrie mai nimeni? Imi place subiectul asta si am terminat ultima carte. Nu ma pot decide ce sa imi mai cumpar. Cartile de care mi-ai spus tu nu cred ca le-am vazut pe nicaieri, trebuie sa mai dau o raita cand mai trece canicula.
clara spune:
na, ca va raspund eu.
acum citesc Rodica Ojoc Brasoveanu.
acum ceva timp am citit miine in batalie sa te gindesti la mine de javier marias. de acelasi autor inima atit de alba, mie mi-au placut.
daca le-a mai citit cineva, astept impresii.
osolita spune:
Va raspund si eu. Acum citesc "Toamna patriarhului" de Garcia Marquez iar dupa ce-o termin vreau sa-mi cumpar "Pe drumul spre Santiago de Compostela"(traducerea e dupa "ureche" pentru ca in germana cartea se numeste "Auf dem Jacobsweg") a lui Coehlo. Stiti cumva daca a aparut si in romana cartea asta?
iomi spune:
hop si eu!!
Sisi, Parfumul lui Patrick Suskind este scoasa de Humanitas, cred ca in colectia aceea Cartea de pe noptiera, are o coperta rosu-grena, parca. Eu am vazut-o chiar la ... Vama Veche, e un mic stand Humanitas pe plaja!! Sigur e si pe la librarii.
Am citit si eu cateva din cartile lui Coelho, greseala a fost ca am inceput cu Alchimistul si nici una nu m-a mai impresionat la fel. Cum spunea cineva mai sus, o lectura placuta, totusi... (Nu dati cu pietre!!!)
Acum am inceput Confesiunile unei masti, mi-am luat-o tot din Vama, din pacate nu am prea mult timp liber, fac eforturi seara sa citesc macar juma de ora inainte sa adorm. primele impresii sunt Ok, sa vedem pana la sfarsit.
V-am pupat!!
Ioana & bb Luca
osolita spune:
quote:
Originally posted by iomi
Am citit si eu cateva din cartile lui Coelho, greseala a fost ca am inceput cu Alchimistul si nici una nu m-a mai impresionat la fel. Cum spunea cineva mai sus, o lectura placuta, totusi... (Nu dati cu pietre!!!)
Ioana & bb Luca
Ioana, sa stii ca nu am nici o intentie sa ma iau de tine, pur si simplu vreau sa spun si eu ceva referitor la Coehlo ca vad ca in Romania daca spui ca citesti Coehlo esti privit la fel de ciudat ca atunci cand spui ca nu faci nimic altceva decat sa te uiti toata ziua la telenovele sau sa citesti "Povestea mea"(nu stiu daca revista asta n-a disparut intre timp). Pe mine nu ma deranjeaza ca Coehlo e la moda, eu am inceput sa-l citesc abia cand am ajuns in Germania dar spun numai atat: si Biblia e o carte care la prima vedere poate parea puerila si e usor de citit!