Ce ati mai citit?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vistiana spune:

Copil bogat,copil istet-sfaturi pentru mamicile care vor sa le dea copiilor o buna educatie financiara si nu numai.Idei interesante!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuche spune:

Marin Sorescu - Trei dinti din fata !
Super !
Alinuche

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

Pt fetele care spun ca ecranizarea nu se ridica niciodata la nivelul cartii: 'Pacientul englez' nu imi mai amintesc scrisa de cine, a fost cu mult mai slabutza decat filmul. Tot in zona roman-ecranizare, recomand 'Talentatul domn Ripley' de Patricia Highsmith. Ori cartea ori filmul, nu amandoua pt ca o sa fiti dezamagiti. Recomand cartea.
Pe mine m-a impresionat in mod deosebit si am ramas si cu un gust amar al vietii dupa ce am citit 'Cien anos de soledad' tradus 'Un veac de singuratate' (nu sunt de acord cu traducerea, cred ca 'O suta de ani de singuratate' ar fi descris mai bine sentimentul de acolo) de Gabriel Garcia Marquez. S-a potrivit foarte bine si cu starea de spirit in care eram atunci.
Am auzit atatea pareri bune despre 'Alchimistul' si mi-a fost atat de recomandat incat mi-a fost cam sila pana acum sa ma apuc de ea. Parca prea e de tot... Dar cred ca totusi asta o sa fie urmatoarea pe lista.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Mie mi-a placut foarte mult Alchimistul. Si cumva imi place stilul scriitorului. Acum as vrea sa citesc o carte Tombuctu care mi-a fost recomandata de cineva din librarie ca ar fi tare amuzanta. Tocmai am terminta de citit o carte de aventuri Razboinicii Nilului. Palpitanta, cui ii place stilul si mai vrea sa se relaxeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Fetelor, daca a citit careva Lolita a lui Vladimir Nabokov astept cu nerabdare sa schimbam impresii.

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BogdanS spune:

Salut. Eu am citit cartzile lui Carlos Castaneda. Sunt.. "misto" si merita citite. Mi-au deschis un nou drum in viatza. M-au facut sa vad complet ..diferit lumea].

Daca mai e cineva care a citit cartile lui C.C sa imi scrie un mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Recunosc ca in ultima vreme n-am prea mai avut timp de citit! Am insa trei carti de "suflet": "Idiotul" de Dostoievski, "Vin ploile" de Louis Blomfield si "Nunta in cer" de Mircea Eliade. "Nunta in cer" o recitesc acum.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Scarmanus,

Lolita, o daaaaaaaa! Minunata carte, am citit-o acum cativa ani si cred ca e una din cartile pe care le-as citi si reciti de fiecare data cu aceeasi placere. Diferenta intre carte si film (am vazut doua ecranizari, slabute ambele) este ca filmul iti spune doar o povete intriganta pe cand cartea te pune in fata unui regal scriitoricesc. Scuze pentru limbajul de lemn, dar felul in care scrie Nabokov este deosebit, inovator. Felul in care te face sa intelegi atractia acestui barbat catre "nimfete" te face sa uiti de gravitatea faptului in sine. Gasesc asta fascinant, ca si toata cartea.

Acelasi lucru se intampla si in "Numele Trandafirului" de Umberto Eco. Am vazut film, am vazut teatru dupa carte, dar tot ce era talent scriitoricesc s-a transformat intr-o actiune tip politista. Pacat. De aceea cred ca rareori este posibil ca un film sa fie mai bun decat cartea (chiar si Harry Potter). Avantajul lecturii este ca te bucuri de cuvinte, de inventii, de ganduri altfel exprimate, de ceea ce este in fond literatura. Filmul te ajuta sa te emotionezi sau sa vizualizezi (de aceea esti de multe ori dezamagit) dar ce este mai frumos decat puterea propriei imaginatii stimulata de o carte buna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Draga Sisi,

Ura, jubilez, cineva a citit cartea asta "pornografica si pedofilica" cum a fost catalogata de catre critica vremii la momentul aparitiei. Iti dau dreptate intru totul, nimic nu poate inlocui intimitatea care se creeaza intre tine si cuvinte, nu degeaba, divagand putin de la subiect, cineva spunea ca cea mai periculoasa forma de seductie e cea verbala, sau scrisa, as adauga eu. Am citit si Numele trandafirului, e un roman greu la care nu-ti prisosesc niciodata niste cunostinte de istorie medievala. Desigur, daca ar fi sa cad in plasa "atotcunoscatorilor" as spune si eu ca e romanul Evului Mediu prin excelenta, insa mie-mi place sa ca caut mereu alte si alte intelesuri si planuri. De asta imi place Numele trandafirului, ca-l poti citi din mai multe perspective si de fiecare data iti dezvaluie ceva nou.
Lolita mi-a placut ca e un roman periculos, alunecos pe alocuri, te poate duce de nas si sa te dezguste lesne, daca te lasi acaparat de faptele in sine si nu de trairi. Imi place pentru ca iti creeaza un gol in stomac, emana o senzualitate si un erotism rar zugravit cu atata deibacie. Marturisesc ca sunt la primul Nabokov, dar n-am sa m opresc aici.

Mai scrie-mi , simt ca avem aceleasi gusturi pentru carti!!

Cu drag,

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Scarmanus,

Da, m-am bucurat si eu sa gesesc Lolita printre carti si mai tare de atat, m-am bucurat sa gasesc subiectul acesta. De cand sunt cu burtica am citit atat de mult in zona sarcina, nastere, bebe, incat o gura de aer si fictiune mi-a facut mai mult decat bine.

Acum citesc o carte ciudata si curajoasa "Confesiunile unei masti" de Yukio Mishima, un japonez. Eu nu stiam nimic despre el inainte, mi-a placut titul si am luat-o pur si simplu de pe raft. Desi trataeaza tot un subiect controversat (lupta unui baiat in a-si recunoaste homsexualitatea si narcisismul) nu e atat de spumoasa in limbaj ca Lolita. Oricum e o experienta, iar felul in care se "diseca" autorul pe sine e foarte direct si interesant.

Inainte de asta, tot pe principiul "hai sa alegem o carte din raft la intamplare" am citit "Fata cu cercel de perla" de Tracy Chevalier. E o carte sensibila despre arta, mai bine zis despre pictura si Vermeer, scrisa uimitor nu din perspectiva unui expert ci din perspectiva unei slujnice in casa pictorului. E ca un tras cu ochiul in secretele unui artist si desi nu se intampla mai nimic spectaculos, nici nu trebuie. Spectacolul este fascinatia fata de pictura in sine, fata de culori, de lumini si umbre. Putina iubire dar fara nici un punct culminant "comercial", putina incursiune in conditiile vremurilor de atunci, intr-un cuvant o carte frumoasa. Cel putin asa mi s-a parut mie, nu am mai auzit alte opinii.

Termin acusi "Confesiunile...", asa ca astept sugestii.

Mergi la inceput