Ce ati mai citit?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Imi_incep_viatza spune:

Am terminat de citit azi "As Valkirias" de Paulo Coelho, in care vorbeste despre căutarea ingerilor, despre iubire..."ingerii sunt iubire" spune el..Am citit mai demult si "Veronica decide morrer"....la inceput nu am mai continuat după primul episod, in care ea incearcă să se sinucidă...mi s-a părut prea deprimantă...apoi, mi-am făcut curaj, si incercand să nu mă implic prea mult in desfăsurarea evenimentelor , am ajuns si la final, care mi s-a părut.....deci totusi iubirea....Voi căuta si "11 minute" ale acestui autor.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by smmiha

Cat ma bucur ca am descoperit acest subiect!Am citit multe din cartile despre care ati scris, dar am aflat si parerile voastre despre carti pe care nu le-am citit inca si o sa tin cont de aceste pareri in viitor.
Eu tocmai am terminat cartea "11 minute" a lui Coelho.Interesanta, dar parca ma asteptam la mai mult,dintre cartile lui cel mai mult mi-a placut "Veronica se hotaraste sa moara".Acum vreau sa incep "Tunelul" de Ernesto Sabato.N-am citit inca nimic de acest autor.
A citit cineva "De veghe in lanul de secara" de Salinger?
Va pup si sper sa continuati sa va spuneti parerile despre ce ati mai citit.

Mihaela

Eu am citit "De veghe..."mi s-a parut interesanta,dar poate ca nu sint eu destul de profunda,pentru ca n-am inteles de ce americanii- si au inceput sa se ia si altii dupa ei -o privesc ca pe o carte de capatii...dar este interesanta,iar partea in care se motiveaza titlul cartii e destul de induiosatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Iren, parca ai descris impresia mea despre cartea De veghe in lanul de secara, inresanta, pe alocuri impresionanta, dar tot nu inteleg de ce este considerata o carte de capatai de catre americani. Si nu numai eu am nedumerirea asta, ci si altii care au citit cartea. Poate pentru ca nu suntem americani.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Eu va recomand:Tortura pe intelesul tuturor de Florin Constantin Pavlovici.
Citat:In ichisoarea Jilava,auzisem povestea unuiarestat pe care anchetatorul,in nobila sa stradanie de a-l convinge sa recunoasca lucruri pe care omul nu le facuse,il lovea numai in cap."O sa-mi scoateti ochiul"s-a plansvictima,la o lovitura mai zdravana si care isi gresise tinta."Nu-ti fa probleme,l-a linistit tortionarul.Si eu am pierdut un ochi intr-un accidentsi uite ca nu se cunoaste.Ce ai putea sa spui care e de sticla?" "Stangul" a raspuns arestatul "Cum ti-ai dat seama?"S-a mirat anchetatorul. "Are o privire mai umana."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Ce bine imi pare ca am descoperit subiectul acesta. Mi-am facut chiar o lista de carti pe care nu le-am citit inca dintre cele mentionate de voi.

Eu fac cate o pasiune pentru un anumit scriitor si nu ma las pana nu citesc cam tot ce s-a tradus in romana din autorul respectiv. Ultima pasiune: Salman Rushdie. Mi-au placut mult Copiii de la miezul noptii, Rusinea, Ultimul suspin al Maurului. M-a cam bulversat Pamantul de sub talpile ei, abia am terminat-o si inca o diger. Este imensa si ametitoare, cu diferente enorme de stil de la o pagina la alta iar aluziile mitologice (Orfeu, Oedip si Medeea), desi sunt explicite, fac mai ambiguu textul. Nu stiu ce sa zic daca mi-a placut sau nu, astept si comentariile voastre, daca ati citit cartea. In schimb m-a dezamagit Furie a lui Rushdie, parca era scrisa de alt autor. Sunt curioasa sa citesc si Versete satanice, dar vad ca nici o editura nu se grabeste sa le publice. Tot de Rushdie, mi-a placut si Harun si marea de povesti, care este de fapt o poveste pentru copii, dar o pot gusta si adultii.

Dintre pasiuni mai vechi, as mentiona pe Pacal Bruckner, ca vad ca nimeni nu l-a amintit aici. Am citit Copilul divin, Luni de fiere si Hotii de frumusete. E adevarat ca iti trebuie multa tarie sufleteasca pentru a trece peste cruzimea bruta din cartile lui, care nu sunt deloc comode, dar eu zic ca merita citite. Bruckner este de fapt filosof, specializat in problema fericirii iar romanele lui transpun aceasta filosofie in literatura.

Tot pasiuni mai vechi, dar nu stinse sunt si Mihail Bulgakov (Maestrul si Margareta, nuvelele adunate sub titlul Inima de caine), Nabokov cu a lui hulita Lolita, Umberto Eco cu Numele trandafirului si nu in ultimul rand Giuseppe Tomasi de Lampedusa cu Ghepardul, carte la care ma intorc mereu.

Acum ma pregatesc sa citesc ceva de Borges (am doua volume de Opere). A mai citit cineva ceva de acest autor?

Fetele de peste ocean, ce autori americani contemporani mai sunt in top? Eu, spre rusinea mea nu am citit decat Paul Auster si Russel Banks si tare as vrea sa ma mai pun la curent cu noutatile.

Daniela si Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Pentru cine e mai profund si vrea sa inteleaga mai multe despre viata ii recomand Alchimistul si 11 minute de Paulo Coelho
ultima am citito recent si m-am regasit uneori printre randuri; cartea tb privita dincolo de aparenta sexuala cel putin asa cred

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Eeeiiii.. nu credeam sa gasesc Julie Garwood pe-aici, dar la mine intra perfect de cind nu mai am timp sa citesc mai mult de o pagina odata! :) De Rodica Ojob Brasoveanu m-am cam lasat, ca astea-s carti pe care le iau in mina si nu le mai las! Jane Austen m-a cam dezamagit, pentru ca tot Mindrie si Prejudecata, pe care-am ferfenitit-o de-atita citit, ca aproape am invatat-o pe de rost :), mi se pare cea mai buna. Chiar, nu vi se pare ca Bridget Jones seamana cu Pride and Prejudice? O transpunere in zilele noastre.. Din pacate partea a doua nu vad cum s-ar putea ecraniza, pentru ca apare personajul Colin Firth, cel care a fost distribuit in rolul lui Darcy (atit in Bridget Jones cit si in Pride and Prejudice :) ).
Pentru fanii lui Stephen King, vedeti ca a aparut Dark Tower V: Wolves of the Calla, inca nu m-am apucat de ea, c-o avem in coperta cartonata si trebuie sa mai fac un pic de muschi ca sa umblu cu ea :D. Pentru mine, The Stand ramine favoritul, e un film facut pentru televiziune, cred ca are vreo 6 ore si si aici apare autorul in rolul soferului care o recupereaza pe Nadine de pe drum, si mai are si vreo doua replici mai incolo.
De cind am nascut n-am apucat sa citesc decit trilogia The Lord of the Rings si The Hobbit, dar asta cind era Paul mai mic si dormea mai mult ziua! Ma tot gindesc sa mai fac unul mic, poate asa sa mai am timp de citit! :D

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shini spune:

pentru cine nu prea are timp o carte super
O IUBEAM de ANNA GAVALDA ; am citito intr-o seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

O carte pe care o recitesc oricand cu placere este "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi"-Camil Petrescu.
Mi-am facut o lista dupa ce-am vazut mesajele voastre. :-))
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shini spune:

azi am mai citit o carte LECTII DE RESPIRATIE de ANNE TYLER.

in educatia copiilor tai, oricat de mult ai incerca sa fie bine, fara sa vei la un moment dat gresesti.

Mergi la inceput