Ce ati mai citit?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns shini spune:

salut

azi mi-am cumparat si eu mult controversata lolita de vladimir nabokov.mi-am dat seama ca am vazut filmul.., dar demult.comentarii dupa lectura.
pa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by shini

azi am mai citit o carte LECTII DE RESPIRATIE de ANNE TYLER.

in educatia copiilor tai, oricat de mult ai incerca sa fie bine, fara sa vei la un moment dat gresesti.

am citit-o si eu e buna,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina Paraianu spune:

Am citit si eu Lolita in urma cu cateva luni, dintr-o suflare - in 2 zile! Desi m-a intrigat subiectul si m-a enervat la culme parsivitatea personajului principal, totusi stilul romanului m-a cucerit total si sorbeam pagina dupa pagina.
Am mai cumparat o carte de-a lui Nabukov apoi (na, ca nu mai stiu nici cum se numeste), dar nu am reusit sa trec de primele 20 de pagini.
Am vazut si filmul Lolita, intamplator, la putin timp dupa ce citisem cartea, dar, ca de obicei, filmul nu se ridica (nici nu are cum) la nivelul cartii.
Asteptam impresii despre Lolita!
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by Corina Paraianu

Am citit si eu Lolita in urma cu cateva luni, dintr-o suflare - in 2 zile! Desi m-a intrigat subiectul si m-a enervat la culme parsivitatea personajului principal, totusi stilul romanului m-a cucerit total si sorbeam pagina dupa pagina.
Am mai cumparat o carte de-a lui Nabukov apoi (na, ca nu mai stiu nici cum se numeste), dar nu am reusit sa trec de primele 20 de pagini.
Am vazut si filmul Lolita, intamplator, la putin timp dupa ce citisem cartea, dar, ca de obicei, filmul nu se ridica (nici nu are cum) la nivelul cartii.
Asteptam impresii despre Lolita!
Corina

Uite si-aici citeva impresii despre Lolita http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5856&whichpage=4

Iren&Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Parpalak, daca ai reusit sa citesti "The Lord of the ring" cu Paul linga tine, jos palaria! Dupa asta, daca mai faci un copil, treci direct la enciclopedii :-)) (îs mai mari si mai groase!).

Si mie mi se pare ca Bridget Jones e o Elisabeth Benett moderna. Parerea mea e ca nu intimplator l-au ales pe Colin Firth sa interpreteze rolul asta dupa ce a fost Mr Darcy in "Mindrie si prejudecata". Ati vazut cit de multe carti au fost scrise pe aceeasi tema: tinara celibatara, realizata profesional, in cautarea fericirii?
Tocmai am terminat o carte care m-a amuzat tare, "Rescuing Rose" de Isabel Wolfe, v-o recomand daca aveti ocazia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Lolita este o carte de referinta,fara indoiala.Nu trebuie limitata la poveste dintre o fetita de 12 ani si un mascul pervers sarit de 40 de primaveri.Cartea este mult mai mult de atit.Analiza microscopica la care se supune personajul,conflictul cu sine insusi,dedublarea personalitatii..iata teme care au fost prezente in mai toate marile romane ale secolului 20.
Filmul mi-a placut,consider alegerea lui Jeremy Irons foarte nimerita,in rolul lui Humbert Humbert.
Inchei cu un citat ,Dan Grigorescu:"Personajele lui Nabokov se ciocnesc mereu de oglinzi,acolo unde sperau sa gaseasca ferestre"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Mi-am cumparat romanele lui P. Coehlo, abia astept sa le citesc! pe drum spre casa am stat 8 ore in vama la unguri si am citit o carte mai usoara pe care o recomand in special femeilor:"Amorul, o afacere a femeilor" de Nadine Rotschild. Simpatica foc!
PS. in Ro, cartile sunt GROAZNIC de scumpe!
Viorela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

recomand si eu cu caldura pe Ernesto Sabato si minunata lui carte "Despre eroi si morminte".Pentru amatorii de literatura sudamericana:nu ratati pe Jose Cortazar cu cartea "Rayuela".Extraordinara!eu am innebunit dupa ce am citit-o,de unde si furatul de nume,ca nick.rayuela=shotron...jocul cu pietricica aruncata in cer..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Ma bucur ca v-am deschis apetitul pentru Lolita [/i , este o carte care merita scoasa la lumina, savurata, traita.
Va mai recomand o carte buna, a lui Alain de Botton, Eseuri de indragostit, scoasa de Humanitas. Daca cadeti prada seductiei verbale (iata deci inca una seducatoare), atunci trebuie s-o cititi. Este un amestec de folozifie (stati, nu fugiti), cu contemplari si meditatii pe marginea iubirii. O lectura usoara si seducatoare care va va face sa pasiti altfel, sa va sorbiti cafeaua altfel, sa va dati parul pe spate mai altfel, intr-un cuvant sa va celebrati feminitatea dar si dragostea.
Mai scrieti!

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Basilisk spune:

quote:
Originally posted by tinatache

[quote]Originally posted by iris

eu sint naucita de 'o minte sclipitoare' - e biografia unui matematician mare de tot care a avut nefericirea sa se imbolnaveasca de schizofrenie si apoi si-a revenit, dupa multi ani; m-a am dat peste cap povestea

Hop si eu.. N-am vazut filmul, dar stiu că omul există, îl cheama John Forbes Nash, Jr. si este unul dintre putinii schizofrenici care a reusit sa-si revină de unul singur. Este autorul unor celebrei teorii a jocului si se pare (sau cel putin asa spun legendele intre matematicieni) ca a incercat sa demonstreze matematic existenta lui Dumnezeu...
"In four papers between 1950 and 1953 John Nash made seminal contributions to both non-cooperative game theory and to bargaining theory. In two papers, Equilibrium Points in N- Person Games (1950) and Non-cooperative Games (1951), Nash proved the existence of a strategic equilibrium for non-cooperative games - the Nash equilibrium - and proposed the"Nash program", in which he suggested approaching the study of cooperative games via their reduction to non-cooperative form. In his two papers on bargaining theory, The Bargaining Problem (1950) and Two-Person Cooperative Games (1953), he founded axiomatic bargaining theory, proved the existence of the Nash bargaining solution and provided the first execution of the Nash program."

Pentru o versiune "romantată" : http://www.awesomestories.com/movies/beautiful_mind/beautiful_mind_ch1.htm

Mergi la inceput