Moartea Domnului Lazarescu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Calinescu Lucia spune:

fetelor, eu am vazut filmul tocmai intr-o perioada in care am mari probleme cu socrul meu, din aprilie il tot mutam dintr-un spital in altul el acuza saracul dureri de spate si i-au facut zeci de analize, pana cand un mare doctor l-a trimis la scintigrafie unde s-a vazut ca are metastaze osoase de la un cancer care nimeni nu stie unde este, se pare ca la prostata. si daca noi nu l-am dus peste tot. din aprilie si numai in septembrie, dupa 5 luni am stiut ce are.....credeti-ma ca am plans la film....poate unde sunt si cu nervii la pamant. poate ca nu ar fi trebuit sa vad acest film chiar acuma

multa sanatate

cristina si bebelina

bebe Maria

www.babiesonline.com/babies/g/gandacelul/" target="_blank">pagina Mariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Este deprimant. Am vrut sa-l vad si l-am vazut, dar nu mi-a placut. Recunosc, e facut bine.
A, sa nu uit, l-am luat pe DVD din targ din Vitan cu 10 lei (noi). E tras super, cred ca direct de la festival, e titrat in engleza.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Eu l-am vazut inca din august.

E bine facut, dar mie nu mi-a placut. M-a scitrbit efectiv.......poate si pt ca eu sunt plecata de 5 ani din RO si nu-mi vine sa cred ca asta e realitatea. Nu-mi vine sa cred ca un om bolnav e plimbat o noapte intreaga prin 4 sapitale. Nu-mi vine sa cred ca medicii vorbesc in halul asta!

Acum, dupa ce citesc ce ziceti voi, i-i dau dreptate verisoarei mele la care am vazut si filmul si care imi spunea. "ASTA E REALITATEA DIN RO".

Pina sa vad filmul asta, ma impacasem relativ bine cu ideea reintoarcerii in RO. Dupa ce l-am vazut am inceput sa reflectez la aceasta idee. Ma ia groaza sa ma gindesc ca as putea avea copilul bolnav, mama sau chiar eu si sa nu-i pese nimanui de noi. Nu pot sa spun ca in strainatate sunt medici mai buni, sau ca nu injura......la camera de garda poti sa stai si 3 ore,( o amica a stat in Montreal acum 3 ani, 12 ore la urgente cu copilul), dar nici nu cred ca te trateaza ca in acest film, pt ca imi e greu inca sa scriu: "ca te trateaza ca in RO".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Pt. fata care a luat filmul pe DVD din Vitan. E facut pt. Europa sau America? Este diferenta si la DVD-uri intre sisteme, asta stiu sigur. Apoi intrebare pt. fata care l-a luat de pe DC++. Ce e aia DC++? E un magazin de care nu am auzit?Multumesc.Ah, Sabina, daca te intereseaza cinematografia, iti recomand sa vezi toate filmele lui Alexandru Sokurov. Tipul e genial in cinematografie. Acest regizor este unul din preferatii lui Liviu Ciulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

aseara am vazut filmul si am cautat topicul asta sa raspund.

pt mine filmul a fost groaznic de real si de dureros; acum cativa ani m-am lovit de toate chestiile astea care se vad in film pt ca pe tata l-am plimbat prin cateva spitale si a murit intr-un final din cauza unor incompetenti care nu au facut toate analizele...

dar, revenind la film... ma cam contrazic cu sotul... el zice ca asistenta a fsot super de treaba, ca s-a purtat frumos... mie nu mi se pare... in afara de filaret unde a insistat sa fie operat urgent impresia a fost ca vrea as il lase undeva, nu conteaza unde, ca ii trebuie parafa...

ah si am turbat efectiv la adresarile gen: tataie & Co...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Am vazut azi filmul. E socant, dar asta e realitatea din lumea medicala, culmea, nu numai de la noi (lasa, ca am mai fost si noi prin tzari straine si m-am luat cu mainile de cap). Sanatatea va beneficia mereu de bani putzini in orice tzara, mereu nu vor fi locuri destule in spitale(sa nu uitam ca fusese un accident rutier si de aceea a tot fost plimbat bolnavul de la un spital la altul). Asha ca nu mi se pare ca reflecta realitatea din Romania ci din orice alta tzara. Parerea mea!
Cat despre limbajul medicilor, hmmmm, chiar nu aveti doctori printre cunostintze/rude? Pai cum sa supravietuiasca ei cu mintea intreaga, daca nu privesc lucrurile cu sarcasm? Nu vedeti ca asha este majoritatea personalului din spital? E o forma de autoprotectie, pentru a nu fi marcati de grozaviile pe care le vad la serviciu. Si credeti-ma, vad destule!
Sunt de acord cu prezentarea sinistra a Filaretului si apologia Municipalului, deh, o fi fost internat si regizorul/scenaristul pe aici
Cat despre polemica artistic/neartistic, eu cred ca voit s-a filmat asha, rudimentar, ca sa dea impresia unui documentar si a parea cat mai real.
Merita macar nominalizare la Oscar, dar, deh, nu avea loc de Brokeback Mountain, porcaria secolului!
Concluzia filmului este: daca ajungi la camera de garda, trebuie sa ai zile, ca nu stii niciodata peste ce incompetenti dai, care fac practica pe pacienti.

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Originally posted by felicia74
Merita macar nominalizare la Oscar, dar, deh, nu avea loc de Brokeback Mountain, porcaria secolului!
Concluzia filmului este: daca ajungi la camera de garda, trebuie sa ai zile, ca nu stii niciodata peste ce incompetenti dai, care fac practica pe pacienti.

Hai sa te luminez: daca ajungea la Oscaruri nu de Brokeback Mountain s-ar fi impiedicat filmul lui Puiu. Ar fi concurat in categorii diferite - domnul Lazarescu la film strain.
Asa ca ia-o usor cu scirba si sila. Brokeback Mountain este un film excelent. Care ar fi meritat Oscarul. Macar lui Heath Leadger i l-as
fi dat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

este/o sa fie si in SUA in cinematografe, in anumite orase, pentru cate o zi; mai multe detalii:

http://www.tartanfilmsusa.com/pg_films_detail.asp?txtQuickSearch_FilmTitle=%7BDC2E5D99-5D31-4FEB-899F-EFE1126E760E%7D

http://www.tartanfilmsusa.com/index.asp

DEATH OF MR. LAZARESCU, THE
Screening Dates

SHOWTIMES
4/26 - Film Forum -NYC
5/05 - Sunset 5 - Los Angeles
5/12 - Music Box - Chicago
6/02 - Belcourt - Nashville
6/23 - Broadway - Salt Lake City
6/23 - Clev. Inst of Art - Cleveland
6/30 - Lumiere - San Francisco
6/30 - Act - Berkeley
7/14 - E Street - Washington DC
7/14 - Kendal Square - Cambridge MA

ph. 408-406-8185

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Ion Fiscuteanu - un rol de excenptie!
Monica Barladean - atatea discutii pentru nimic...10 min jucate!
Filmul - o descriere fidela a sistemului medical romanesc!
Parerea mea - super filmul!

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

...pentru nunta!
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Exact, Ooana prea s-a facut atata valva in jurul Monicai Barladeanu. Oricum nu a jucat nici mai bine nici mai prost decat altii.

forte nu are rost sa-ti spun decat ca asta e parerea mea despre bm.... A, si mai e ceva: despre BM se discuta pe alt topic. Iti explic bucuroasa acolo de ce atata "scarba si sila"!

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput