Fetele din America (51)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Lexi, asa e si la noi, cupilu personal e la o clasa din asta de mate. Altceva nu au avansat la scoala lui. Pe invers, da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumi686 spune:

Mie personal nu mi se pare ceva rau acel 'self esteem'. Imi amintesc cum pe vremea surorii mele pe fetele cu parul cret le duceau la baie si le bagau cu capul sub robinet sa vada daca si-au facut parul permanent, cum ne bateau cu linia in palma (dupa 1989)si cum ne faceau prosti si tampiti daca nu stiam un raspuns. Rezultatul e ca multi devin ranchiunosi, inchisi, timizi. Nu stiu cum e in scoala primara aici, dar la universitate mi se pare mult mai fain decat in Romania. Colegii mei americani nu mi se par deloc mai prosti, pun o gramada de intrebari in timpul orelor, participa la disctutii, nu doar accepta ce le preda profesorul. Si sunt mult mai inventivi, participa la tot felul de organizatii, comitete si comitii..ce sa mai, ma simt cam complexata de ei.
Cunosc un baietel de 12 ani care e tare dezghetat, istet si cu simtul umorului- care e pasionat de istorie si de al doilea razboi mondial si matematica si merge la o scoala publica. Pe de alta parte sora lui mai mica e mai razgaiata, nu prea exceleaza la teme si e pasionata doar de papusi . Asa ca depinde foarte mult de copil, uneori parintii nu au cum sa intervina si nici scoala.
Ma rog, poate s-au schimbat lucrurile si in ROmania, dar sincera sa fiu eu as prefera ca fata mea sa invete aici. Mai imi dau cu parerea peste 5 ani.

Mergi la inceput

Scoala de aici de mult mai relaxata (am facut facultatea aici), studentii mai degajati pt ca vorba lui Lumi, nu le zice nimeni prosti (poate doar in gand) sau tampiti si nu rade nimeni de ei, cum se intampla in clase la noi in Ro. Profesorii sunt la fel de relaxati, uneori poate prea mult, si btw intr-un an am avut parte de un phD-ist care nu stia ortografie, cica de aia are Word Perfect spell check.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Laura, asta mi-a zis baiatul meu, ca nu trebuie sa stie sa scrie corect, ca el isi face temele in Word.

Seelf-estim-ul asta e luata la extrem. Premii nu se dau, studentii care fac extrem de bine nu sant laudati si bravati de fata cu toti studentii. Dimpotriva, sant pusi intr-un grup aparte ca sa se poata ocupa profesoara mai mult de cei care sant in urma cu materia. Eu nu am avut parte in scoala de bataia cu rigla la palma, dar as fi intrat in pamant daca m-ar fi scos in fata clasei cu lectia nestiuta.
Stiti voi jocul cu ratele si vanatorii? Ei bine, aici in scoala este interzis ca cica se iau de cei mai slabi...

Sant o gramada de plusuri aici, la scoala. Studentii au o gramada de resurse, biblioteca cu tot ce le trebuie, si carti de citit pe toate gusturile . . .

Mergi la inceput

Anca, eu cred ca ne putem "lungi" pe tema scolii de aici la nesfarsit. Cert e ca lipseste seriozitatea, disciplina, cel putin in clasele mici, nu stiu mai incolo, vedem. Fundraising-ul e la mare cinste, comitetul mamelor care stau acasa cu nesfarsitele lor activitati, etc. La back to school night, intreaba o mama foarte senina daca trebuie sa controleze temele fetei. Ma intreb ce-o fii facut de trei ani incoace, daca numai acuma s-a gandit ca poate-i bine sa se interseze de temele copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Laura, m-ai lovit unde ma doare, ca mi se face greata cand vad catalogul de la Sally Foster . . . si hartiile de la PTA. Crezi ca la private school esti scutit de fund raising? La scoala care era 17000 pe an, uite aici:

Please support the Country Day Fund and help us make every day extraordinary for our students and faculty by joining a gift club:

GIFT CLUBS
1926 Society: $25,000 and above
Diamond Circle: $10,000 and above
Gold Circle: $5,000 and above
Silver Circle: $2,500 and above
Fountainhead Associates: $1,000 and above
Balmer Society: $500 and above

Alumni Clubs
Torreys Club: $250 and above
Blue & White Club: $100 and above
Spirit Club: $50 and above

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

pofiti la partea www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59543" target="_blank">52
O zi buna

Nicole mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte Mini-Vacante(New!)
Exerciti Animate

Decalotarea nu este necesara la baietei daca urineaza in jet si nu au infecti repetate in zona genitala. Apa si sapunul sunt suficiente pt pastrarea igienei intime la baieti. Luati si cititi despre www.cirp.org/library/treatment/phimosis/index_ro.html" target="_blank">FIMOZA si nu va mai chinuiti inutil bieti copilasi nevinovati.
Este totul normal daca arata www.cirp.org/library/normal/" target="_blank">ASA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

da, sunt si eu alaturi de lumi, fetelor care aveti un job impartasiti-ne si noua din experienta voastra. ati facut ceva cursuri inainte? ati lucrat inainte in Ro? a avut vreo importanta?

aici francezii imi repeta toti ca e rata somajului f mica la voi, si ca cine vrea sa munceasca gaseste de lucru, si mie imi vine sa le dau cu ceva in cap, ca mi-a trebuit cam un an jumate sa-mi gasesc servici aici.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput