romani cu domiciliul in strainatate

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ancade, fetitza mea cetatzean francez, cu pasaport individual, a plecat acum o luna cu bunicii in ro. De acolo a mai facut cateva drumuri in Ungaria, tot cu bunicii. Totul ok, fara nici o procura, nimic.
Copiii tai se supun legilor olandeze/belgiene, in nici un caz celor romane. Pe tine nu te intereseaza ce zice nenea de la consulatul Romaniei.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

Citat:
citat din mesajul lui peanut

Aceasta procura se cere de fiecare data cand vrem sa calatorim ? Nu se poate o procura pentru o perioada mai indelungata/

http://mitinitta.blogspot.com/

noi am facut procura la notar in romania in care eram de acord ca fiica sa calatoreasca insotita de bunica in anul calendaristic in curs si asta la notari diferiti, in 2007 si 2008, declaratia era mai simpla decat modelul dat pe site-ul politiei de frontiera, oricum notarii stiu mai bine ce sa scrie, ca doar legalizeaza destule
in ultimii ani nu am mai ajuns in ro sa facem acea declaratie iar aici trebuie apostila, prea mult deranj, asa ca fata nu a mai mers nici ea in ro in vacante...

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portugal spune:

Eu am calatotit cu fetita an varsta de 8 luni.Fetita fiind cetatean Portughez doar cu C.I fara procura de la sotul.Asta se antampla anul trecut dar nu vad de ce ar cere Romani procura copilul find de alta cetacenie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

daca copilul calatoreste cu pasaport romanesc doar cu un singur parinte, parintele in cauza trebuie sa aiba o procura de la celelalt precum ca autorizeaza calatoria daca copilul are pasaport individual strain, nu este nevioe de nici o procura pt a iesi din Ro.
si eu am calatorit cu fata de cand s-a nascut( si singura fara mr sotz), din 2005 in ro, cu pasaportul ei individual, irish. nu am avut niciodata probleme pt ca ea e cetatean irish si se supune legii irlandeze. ultima calatorie fara sotz, iun10, eu cu CI& ea cu pasap.
si s-a intors cu parintii mei in aug10, fara nici o problema. legislatia irish nu cere nici o procura ca sa poti intra cu cetatean irlandez in tara(dupa ce m-am consultat aici cu pol frontiera, am facut o declaratie pe proprie raspundere semnata precum ca mama mea o aduce inapoi acasa/Irl cu toate ca nu e necesar)

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput