romani cu domiciliul in strainatate
Raspunsuri - Pagina 3
anneoprea spune:
Am sunat la serviciul de frontiera si in cazul meu nu e nevoie de declaratie - m-am linistit!
gusta spune:
Ancade iti raspund din propie experienta.
Fetita mea de 4 luni are pasaport individual olandez eu am romanesc nu sunt casatorita cu tatl fetitei deci am alt nume de familie si am mers in Romania la sfarsitul leu august si am avut nevoie de declaratie de la tata .Dar am facut-o acasa in engleza si am mers la primarie si mi-au pus o stampila pe ea costa 5 euro.Declaratia am folosit-o numai in aeroport in Olanda in rest nimeni nu ma intrebat de nimic.Sper ca ti-am fost de ajutor daca mai ai intrebari poate te mai lamuresc.
Marilena mamic de Marut mic
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriaanse2000/my_photos
Mirupati spune:
Intr-adevar, s-a schimbat modificarea. Nu mai conteaza pasaportul individual pt copil, tot e nevoie de procura. Ciudatenia asta am patit-o si noi. Amindoi sintem cetateni romani, dar nu avem trecut in pasaport ca avem domiciliul in strainatate. Copiii au si ei cetatenia romana si au pasapoarte individuale - ne-am chinuit sa le face individuale ca sa poata calatori si cu altii. Avem cu totii rezidenta britanica (indefinite leave to remain). Dar cind sotul meu s-a dus cu unul din copii acasa in primavara, i-au spus la frontiera ca are nevoie de procura la notariat de la mine ca ii dau voie sa scoata copilul din tara. Nu conta pasaportul individual al copilului ... Cred ca daca ai trecut in pasaportul romanesc ca ai domiciliul in strainatate, logic ar fi sa nu mai ai nevoie de procura. Dar cine mai stie ?.... Cel mai sigur e sa suni la politia de frontiera...
columbiana spune:
copilul meu are pasaport romanesc individual, dar nu vad legatura; dealtfel este o procedura valabila si pentru canadienii "de souche" ;mai degraba ma duce gindul la familii divortate in care unul pleaca aiurea cu copilul fara acordul aluilalt, la adoptii internationale ilegale, la pedofili care pleaca cu copilul aiurea, etc; in felul asta vad logica foarte clara, acestei prevederi.
numai bine,
Ana
am putea juta cu ceva? pentru ceilalti copii din Romania
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57936&whichpage=3
skalpetz spune:
Poate la voi in Olanda o fi asa ceva!Dar in Catalunia asta e dezastru sa ajungi la consulatul Romante duci cu ce scriu ei pe site si ai parte de surprize surprize cu Consulatul Roman!!!!! Varianta dute si revino maine ca ei cred ca noi (toti) locuin linga consulat!!! Ei fac ce vor cu noi ptr ca ne au la jucaria lor vrei nu vrei tb sa faci ce zic ei .Pentru o hartie de 0.01€cent tb sa platesti sute de euro ca asa te ajuta consulatul roman sa mori mai repede
albertje spune:
buna ,
ankade,atata timp cat copii vostrii sant cetateni olandezi ,nu ai ce intreba statul roman de conditii de calatorie ,ci adreseaza-te consulatului olandez ,la bucuresti .ei sant in masura sa iti de-a informatiile necesare pt ca,calatoria cu copiii pe teritoriul romaniei sa decurca cu bine .
calatoria mea, de vara trecuta, in romania ,cu fetita cu pasaport individual olandez si fara tati nu s-a lasat cu nici un fel de intrebare la vama (in ciuda faptului ca eu sant INCA cetatean roman).
am editat ...acum am vazut si eu de prin ce an e postarea ...iuhuuu...
eu pentru orice eventualitate as nota nr de tel al ambasadei olandeze la bucuresti si in caz de probleme la trecerea frontierei ,contacte-za ambasada .din pacate sant multi lucratori la politia de frontiera ce fac excces de zel ,profitand de cele 2 trese pe umar sau depinzi uneori de cat de bine sau rau a dormit dumnealui in acea noapte ...dar cand aud ca vrei sa intri in contact cu amdasada dispar in vreun birou ,revin si te lasa in pace .
puiul11 spune:
Eu impreuna cu copii vrem sa mergem in RO fara sot. Toti avem pasapoarte romanesti. Imi trebe acea procura din partea tatalui cu acordul sau pt intrarea in RO sau numai la iesire? Este valabila cea facuta la un notar public? trebe trecute datele de plecare si intoarcere fixe sau poate sa se intarazie o zi doua?
Poate ma ajutati si cu un enunt in romaneste.
Va multumesc.
carmen_lucia spune:
La art.30 al Legeii 248/2005 (http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_liberei_circulatii.php) gasesti conditiile de iesire din tara a cetatenilor romani minori.
Acea declaratie notariala nu-ti trebuie la intrarea in tara. Daca declaratia este facuta la un notar in strainatate ea trebuie supralegalizata cu apostila de la Haga.
Model de declaratie, in limba romana, gasesti aici http://www.politiadefrontiera.ro/
peanut spune:
Aceasta procura se cere de fiecare data cand vrem sa calatorim ? Nu se poate o procura pentru o perioada mai indelungata/