Sc. gen. 97 vs. sc. gen. 79

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tigrutz spune:

Inteleg ca ati luat rezultatele astea dintr-un top al elevilor care au luat capacitatea....parerea mea ....nu e relevant in totalitate.
Ganditi-va ca daca un copil chiar vrea sa invete, este constincios si parintii se ocupa de el, il supravegheaza, copilul poate avea rezultate foarte bune la orice scoala.
Eu am facut cls. I-VIII la 97, deci cunosc scoala. Renumele scolii 79 (sau Creanga) vine de dinainte de '89 cand la scoala respectiva era directoare sotia nu stiu carui ministru ...Este intr-adevar o scoala buna, este curata, dar nu este nici pe departe cea mai buna din Bucuresti.
Asa ca, in locul tau, mi-as da copilul la 97, care este si foarte aproape de casa, nu trebuie sa ia masina sau sa traverseze nu stiu cate intersectii (2, daca nu ma insel) si poate fi si mai usor supravegheat de tine. Oricat de tarziu ai veni seara acasa, tot iti mai faci timp din cand in cand sa treci pe la scoala sa vezi care e situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Gratiela, multumesc de info. De noi sunt cam la fel de aproape amandoua si cate o intersectie de traversat la fiecare.

Inteleg ca si 97 e decenta, nu e o grozavie, dar nu e nici ultima scoala.

Gratiela, clasamentul tau are o oarecare relevanta, dar ar trebui sa raportezi nr mediilor peste 9 la nr total de elevi. Daca o scoala are 100 de elevi intr-a 8-a si alta 200, si ambele au 20 de elevi cu media peste 9 nu e acelasi lucru. Bine, banuiesc ca nu ai de unde sa faci rost de nr total de elevi per scoala.

Sau ti-ar trebui un programel care sa calculeze toate astea.

Un alt criteriu ar fi media notelor tuturor elevilor, nu numai a celor de top.

In fine, calitativ tot se deduce ca 79 e o scoala foarte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Multumesc la toata lumea. M-am cam lamurit in legatura cu cele doua scoli.
Tigrutz, la fel cred si eu: daca e copilu' bun si te ocupi de el se poate sa nu il dai la cea mai buna scoala din Buc.( da' nici la una slaba). In plus, as mai avea o problema cu "pomul laudat"...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denii mic spune:

Mabag si eu:am facut scoala generala la SC. 79. (perioada '85-'93) Pot sa iti spun ca este o scoala unde profesorii erau profesori: in clasa a7-a am facut hepatita (boala comuna in scolile romanesti in perioada aia).... am stat acasa aproape un trimestru iar dupa ce m-m intors acasa de la spital toti profesorii au venit sa ma vada si sa ma ajute sa recuperez (dupa ce au discutat in cancelarie si au stabilit calendarul viziteor ca sa nu ma oboseasca).
Eu pe vremea aia nu realizam mare lucru ca n-aveam termen de comparatie dar mama povestea tuturor ce noroc am avut cu asemenea profesori. In plus nimeni nu a acceptat bani sau alte favoruri.... si era dupa revolutie.... cand totul avea un pret!
Da, scoala pe vremea aia avea semiinternat.

Iar de rezultate e adevarat nu conteaza doar scoala ci si ce face copilul.... in ziua de azi aproape toti copii fac meditatii pt. ex. capacitate.... asa ca mai relevanta e poate capacitatea parintilor de a plati meditatii... decat ce se intampla la scoala.....

Deni mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

Si eu am facut scoala la 97, am terminat scoala in '92. Fratele meu a facut scoala la Creanga. Iti pot spune cum era atunci. Ambele erau scoli bune, nimeni nu rata intrarea la liceu. La 97 era mai multa severitate, la Creanga era mai lejer. Cum spunea cineva mai inainte, Creanga era pt copiii celor suspusi, se mergea foarte mult pe linie de partid si relatii. Creanga trebuia sa fie o scoala foarte buna, copiii sa aiba rezultate foarte bune, chiar daca uneori mai putin pe drept.

Mergi la inceput

Ioana,multumesc

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kro spune:

Si eu eram hotarata sa imi inscriu fetita la sc. 79, dar recent am auzit de la parintii unor colegi de gradinita ca ar avea o faima proasta si anume ca la Creanga se vinde si chiar se consuma droguri, ma rog, ca ar fi fost unele scandaluri referitor la treaba asta. Acum sunt in mare dilema, o fi adevarat sau nu ? ...Voi ce ziceti, ati auzit ceva referitor la acest aspect ?
...Dar de scoala 194 ce parere aveti ?

Carolina, Felicia (15 .05.2000) si Alessia (19.07.2004)
http://community.webshots.com/user/alessiafelicia
http://community.webshots.com/user/alessiafelicia02

Mergi la inceput

kro, pai ce sa zic? Nu cred ca nu poate fi posibil - nu ma mai mira nimic. In acelasi timp, problema drogurilor poate aparea la orice scoala. La un moment dat, auzisem ca dealerii "impart" droguri si la astia micii, din scoala primara. Asa ca, la orice scoala am avea copiii, tb. sa fim cu ochii-n patru. Cred ca e important sa ii ducem la o scoala unde merg cit mai multi din colegii de gradinita (cu conditia sa fie o scoala buna!). In felul asta pot fi mai usor controlati. Parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigrutz spune:

Kro, intrebai de scoala 194....din cate stiu e o scoala buna, s-a investit foarte mult in ea pe vremea fostului primar al sect 4 care a fost director acolo....si asta conteaza foarte mult, sa va trimiteti copiii intr-o scoala curata, fara sa stati cu grija ca daca merge la toaleta ia cine stie cate boli. Cred ca poti sa mergi la scoala respectiva cu incredere.
Iar faza cu drogurile....credei-ma se poate intampla in orice scoala...am vazut foarte multe pe vremea cand eram profesoara, cateodata eram absolut socata de ceea ce se intampla....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Eu sunt pro scoala 79!

Mergi la inceput