care e idolul tau?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Exact cum banuiam:
Adica, vedeti dumneavoastra, il tineti pe Dl. Homar la borcan 5 zile, pe noptiera, va imprieteniti, va spuneti pe nume, si dupa aia, harst in oala...Auzi:"ochii trebuie sa straluceasca, ... coada incovoiata (semn ca a fost gatit cat era inca viu). "
Cica: Pofta buna....

Narancea, da' tu te-ai gindit asa, o clipa, o singura clipa, ca poate politicos ar fi sa-mi urezi si mie un week-end si alte alea?

Fi-ne-ar idolii de ris...



www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Darael,
m-ai nimerit cu crema de zahar ars, da` io fac tort cu crema asta


Un we placut tuturor alaturi de cei dragi !!!



_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:


Daraelllllllllll, mai ai multe de-astea????? Cum le gasesti, mama??? Exact chestia cu "ochii sa straluceasca...coada incovoiata...gatit viu" mi-a ramas si mie in minte!!!!!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by iileana

Exact cum banuiam:
Adica, vedeti dumneavoastra, il tineti pe Dl. Homar la borcan 5 zile, pe noptiera, va imprieteniti, va spuneti pe nume, si dupa aia, harst in oala...Auzi:"ochii trebuie sa straluceasca, ... coada incovoiata (semn ca a fost gatit cat era inca viu). "
Cica: Pofta buna....

Narancea, da' tu te-ai gindit asa, o clipa, o singura clipa, ca poate politicos ar fi sa-mi urezi si mie un week-end si alte alea?


Nu sunt Narancea, dar banuiesc ca o sa pot si eu sa-ti urez ceva: sa ai parte de u weekend frumos, minunat si stralucitor ! Sa fii fericita alaturi de cine doresti tu......
quote:
Originally posted by iileana

Da da da, niste retete-horror ca alea de la pagina 4, sa avem ce visa la noapte.



Cat despre reteta cu homari, dupa cum se vede mai sus, TU ai dorit sa vezi daca mai am retete “deosebite”.... deci.....
quote:
Originally posted by mamagiuliei

Darael,
m-ai nimerit cu crema de zahar ars, da` io fac tort cu crema asta

Un we placut tuturor alaturi de cei dragi !!!


_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
Supercopiii iulie/august 2004


Nu ma mai joc, ne spui de torturi, ne pupi si pleci. Cred ca era corect sa ne inviti la degustare, pentru ca mi-ai facut o poftaaaaaa !!!
quote:
Originally posted by cl


Daraelllllllllll, mai ai multe de-astea????? Cum le gasesti, mama??? Exact chestia cu "ochii sa straluceasca...coada incovoiata...gatit viu" mi-a ramas si mie in minte!!!!!

Claudia


Au fost postate la cererea expresa a “poporului clicaritor” de la acest subject ! Iar citatul dat de tine nu este al meu – este opera autoarei, jurnalista la JN (din ce imi amintesc, cred ca nu am uitat sa spun sursa).

Cat despre recomandarile mele culinare, va doresc sa mancati tot ce doriti voi si va face fericiti.

Pofta buna tuturor !

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

darele da o friptura de cartofi prajitzi n-ai pe-acolo ? ce stiu fetele astea de homari si de tzipari ?

da ma ilenutza, na hai sa itzi urez si tzie, sa ai un weekend mama ! na ia si un sa fi cuminte , asa cum itzi sta tzie bine, da ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

...banuiesc ca o sa pot si eu sa-ti urez ceva: sa ai parte de u weekend frumos, minunat si stralucitor ! Sa fii fericita alaturi de cine doresti tu......

Multzumesc mult de urari, o sa-ncerc sa fiu cum ai zis.


quote:
Originally posted by DARAEL

... dupa cum se vede mai sus, TU ai dorit sa vezi daca mai am retete “deosebite”.... deci.....


Asta-i pe principiul cu ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se-ndeplineasca...

Darael, noi te asteptam incontinuare (ce-i drept, cu inima cit un purice si okisori mariti de spaima, dar asta-i alta mincare de peste) cu asemenea retzete....Ingrozeste-ne, te rugam!!!!!

P.S. Sper ca n-a uitat nimenea ca asta-i topic de facut haz, da?


www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by narancea


da ma ilenutza, na hai sa itzi urez si tzie, sa ai un weekend mama ! na ia si un sa fi cuminte , asa cum itzi sta tzie bine, da ?





www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by narancea

darele da o friptura de cartofi prajitzi n-ai pe-acolo ? ce stiu fetele astea de homari si de tzipari ?


Cum nu s-a precizat ce friptura sa fie, o sa pun va invit la o friptura speciala:

Friptura Stroganoff

Acest fel de baza este preparat din muschi de vita de calitate superioara, cateva cepe si ciuperci feliate. Toate acestea sunt sotate pentru cateva minute in unt. Deasupra lor se adauga un sos acrisor, iar garnitura consta de obicei in pilaf de orez.
Desi reteta este una veche, ea a aparut mentionata pentru prima data in cartile de bucate cunoscute de-abia in 1932. Celebritatea a atins-o dupa cel de-al doilea razboi mondial.

POVESTI. Nu se stie exact cand a fost inventat acest preparat, dictionarul Larrousse Gastronomique mentionand ca preparate asemanatoare cu "Beef Stroganoff" existau inca din secolul al XVIII-lea.
Totusi, friptura aceasta a dat nastere la cateva legende, care explica modul si motivul pentru care a fost creata. Prima dintre acestea spune ca bucatarul Charles Briere, care era in serviciul contelui rus Pavel Stroganoff, a avut ideea acestui amestec. Bucatarul a trebuit sa inventeze un preparat deosebit, pentru ca se afla intr-o competitie publica cu cei din breasla lui, in Sankt Petersburg.
Ideea lui s-a dovedit a fi cea mai buna, pentru ca a castigat premiul cel mare si astfel s-a dovedit ca Pavel Alexandrovici Stroganoff avea cel mai bun bucatar din oras. Contele rus era cunoscut in epoca drept un mare gurmand.

RETETA MODERNA. Pentru a prepara aceasta friptura aveti nevoie de: 500 g muschi de vita dezosat, o jumatate de ceapa taiata, 200 g supa de ciuperci concentrata, 150 g smantana, o jumatate de lingurita paprika, taitei fierti. Carnea se tine la congelator o ora, pentru a o putea taia mai usor felii subtiri. Intr-un vas special de microunde se pune carnea cu feliile de ceapa. Se acopera cu un capac. Se tine la microunde 5 minute la putere maxima sau pana cand carnea nu mai are culoarea roz. Intr-un vas mic, se pregateste supa. Se adauga smantana si paprika. Se adauga peste carne, amestecandu-se. Se lasa la microunde pana se patrunde carnea si devine frageda.

Alaturi, va recomand sa puneti cartofi pai rumeniti bine, crocanti si foarte usor sarati..... atat cat puteti sa mancati pentru ca ulterior sa va mai si sculati de la masa !

Ca aperitiv va recomand "un detz" de palinca de Zalau , iar friptura se poate savura cu vin rosu deosebit, servit la 16-18 grade, o Feteasca Neagra de Dealul Mare, 1999, cu un buchet superb si o aroma delicata, discreta de strugure supracopt, de mure, de fragi de padure si toporasi.....

Pofta...... !

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Iileana, nuuuuuu, nu a uitat nimeni ca aici se face haz. Dar cred ca ar trebui avertizati cei ce intra pe aici cu ceva in genul: "atentie, umor negru. a se evita de cei care stau prost cu...inima" :D.
Darael, , asa mai merge. Dar parca tot mai bun e un gratarel facut in curte, pe carbuni, nu?
Dragelor/dragilor va urez un weekend cat mai placut!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by cl
Darael, , asa mai merge. Dar parca tot mai bun e un gratarel facut in curte, pe carbuni, nu?

Claudia


Subscriu !
Un merlucius la gratar, cu mujdei de usturoi, cu paine proaspata facuta in casa....... daaaaaa !

Dar va trebui sa schimbam vinul cu o Tamaioasa romaneasca, de Pietroasa 2001, un "vin capodopera" a zonei viticole Pietroasa, de culoare galben auriu spre chihlimbar. Servit la temperaturi de 16-18° C, o sa va umple sufleul de bucurie prin aroma catifelata asemanatoare florilor de salcam si tei.....

Pofta bunaaaa ,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput