Greutatea corporala si infertilitatea

Greutatea corporala si infertilitatea | Autor: bubulina1

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor! Am si eu intrebare la voi: credeti ca exista vreo legatura intre greutatea corporala si infertilitate? Adica daca greutatea corporala depaseste o anumita valoare, sa zicem, riscul de infertilitate este crescut? Am citit pe forum despre fete care s-au apucat sa tina regim de slabire si au ramas insarcinate cand nici nu mai sperau. Ceea ce m-a pus insa pe ganduri a fost faptul ca la FIV doctorii spun ca trebuie sa ai o anumita greutate, daca te situezi peste, te trimit la cura. Exista fete care au reusit sa ramana dupa ce au slabit si care ne pot impartasi din experienta lor?

Multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucia1 spune:

daca vrei sa faci FIV,asta nu inseamna ca trebuie sa ai anumita greutate.eu asta nu am uzit pana acum,e prima oara cand aud asa ceva.scuze ca te intreb:ce inaltime ai,si cate kg ai?si eu in 3 ani m-am ingrasat 15 kg,asta nu e bine,dar nu inseamna ca sunt infertila.depinde de greutate,si un pic conteaza,dar la fiv cred ca nu.sa mai auzi si parerea altora nu strica.pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Bubulina pot sa-ti spun ca eu am ramas insarcinata chiar dupa ce m-am ingrasat, lucru dezavantajos pentru ca am mai pus si cu sarcina, ceea ce mi-a ingreunat ultimele luni de sarcina, dar nici vorba de infertilitate.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Initial creeata de bubulina1

Buna fetelor! Am si eu intrebare la voi: credeti ca exista vreo legatura intre greutatea corporala si infertilitate? Adica daca greutatea corporala depaseste o anumita valoare, sa zicem, riscul de infertilitate este crescut? Am citit pe forum despre fete care s-au apucat sa tina regim de slabire si au ramas insarcinate cand nici nu mai sperau. Ceea ce m-a pus insa pe ganduri a fost faptul ca la FIV doctorii spun ca trebuie sa ai o anumita greutate, daca te situezi peste, te trimit la cura. Exista fete care au reusit sa ramana dupa ce au slabit si care ne pot impartasi din experienta lor?

Multumesc anticipat

Bubulina, mie 3 medici diferiti mi-au zis sa incerc sa slabesc ca sa dau un impuls echilibrului hormonal. Si nu pentru ca as fi eu patrata, ci pentru ca asa au aratat studiile: daca slabesti 3-4-5 kg se imbunatateste fertilitatea. Nu cred ca e lege 100% si nici nu cred ca se aplica tipelor tip "shnur". Dar, in general, cred ca e valabil. Eu ma apuc de slabit!!!

Bafta si bebici sanatosi cat de repede!

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Greutatea corporala afecteaza grav reproducerea umana.Atat excesul cat si deficitul in greutatea corporala pot duce la infertilitate.

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia1172 spune:

si mie mi-a zis dr. dupa laparo sa incerc sa slabesc cam 5-10% din greutatea corporala
asta da un impuls

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocado spune:

Si pe mine m-a intrebat doc. daca m-am ingrasat brusc. pentru ca si asta paote fi o cauza o infertilitati mele, atata timp cat eu am avut sarcini intrerupte.

Mergi la inceput