Viata in Germania (25)
Raspunsuri - Pagina 2
tinatache spune:
Elena123, bine ai venit! Suntem multe in München, eu am terminat ISE-ul. Mai spune-ne de tine, de cand ai venit, ce planuri ai... Ai copii? In ce zona stai? Hai sa ne conversam, poate gasim o solutie pt fiecare. :) Eu sunt optimista incurabila asa ca... da-i drumul ca apoi continuam noi.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Katink spune:
Buna dimineata!
Am spus ca o sa revin cu pozele mandrei mele. Ei bine am pus cateva in album si o sa mai pun cand ma lasa Emma.
De altfel e cumintica, sper sa fi scapat de colici, avand in vedere ca de mai bine de 2 sapt. nu a mai plans nemotivat, a inceput de o saptamana sa rada - fara sunet, face niste fete , iar de zambit zambeste de vreo 3 sapt. de ne da pe spate Urmareste tot ce misca si este foarte atenta cand i se vorbeste, ii cant si cred ca inainte sa vorbeasca mandra mea va canta, la cat o zapacesc cu cantecelele
Gravidutele - Maraki, Catrinel, Cat, Nicolle, Carmi si cine mai este... - sarcini si nasteri usoare, bebelusi sanatosi si refacere rapida!
Si daca tot vorbiti de germana, Alex te rog sa imi trimiti si mie cursul respectiv, nu stiu cand o sa am eu timp, dar imi fac daca il am in casa...
Numai bine tuturor!
Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005
Fotografii cu noi
osna spune:
catalina sa-ti traiasca emma si sa fie sanatoasa si mancacioasa!!
va pup pe amandoua.
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
Alina spune:
Maraki ,parca intrebai in capitolul anterior de zeama de varza .La magazinele cu produse naturiste(si probabil si in supermarketele mai mari)se gaseste Sauerkrautsaft.Am probat si eu o data ca remediu pt constipatie dar nu mi-a placut.
Katink ,sa-ti traiasca fetita,e tare dulcica si voi tare tinerei.
Helbi ,e fain la Garmisch iarna,noi am fost dar fara sa innoptam.Sunt posibilitati multe pt sporturi de iarna si scurte excursii.
Am mai fost iarna la Bad Tölz si la Bayrischzell,sunt faine amindoua.Stiu sigur ca la Bayrishzell se ajunge usor cu trenul,am parcat noi masina in gara .
Fain e iarna si la Bad Reichenhall.E o statiune montana la granita cu Austria,la 5 km de Salzburg.
Cat ,ce mai faci,cum merge sarcina?
Alina
papadie spune:
Katink sa-ti traiasca printesa. E dulce, dulce, dulce!
Noi o sa optam de Craciun pt Baden Baden. E cea mai comoda solutie...asta in cazul in care n-o sa avem musafiri.
Despre ce cursuri de deutsch vb? Vreau si eu poate a Domnul sa pun si eu mina pe carte macar asa online ca-n viata reala cum ma vede Catrina cu cartea vine si ea sa "citeasca".
EDIIIIIIIIIT: pierdusem "s"-ul de la cursuri...deh mi-a zapacit turbo mielul si calcul
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58070" target="_blank">Cum arata mama mea?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57873" target="_blank">De la inima la inima
DidiAlex spune:
Katink,e o dulceatza printzesa ta.Sa iti traisca si sa va bucurati de ea sanatosi si norocosi.
Acu, revin cu o precizare; dupa ce vad ca am strarnit niste valuri pe aici cu un curs, sper sa fie bun si pe masura asteptarilor voastre..ca daca nu , nu imi merge scaner-ul.
Si cu toate ca io ma cam pricep la tehnica..sau mai bine zis nu ma pricep, tre sa imi astept sotul din delegatie. adika pana maine seara.
Elena, bun venit ..io citesc mereu in diagonala si nu retin nik.
La ce cursuri mergi? si ce nivel? io am inceput cu baza..bazelor la Caritas era singura care imi asigura cresa pt bb..si e gratis, cresa nu cursul
si io am terminat ASE- Bucuresti in 2000. Ce facultate ai terminat? poate ne cunoastem..mai stii?!
Si acu am si io o nedumerire!!! Sunt pe aici fete care din cate imi dau io seama stiu lb bastinasilor DE. Voi ce faceti mama cu cursul? ca sunt in ceatza?!
Alex
"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza"Gabriel Garcia Marquez
peca spune:
didi ...sper ca eu nu sunt una din acelea la care te refereai spunand ca stiu linba bastinasilor....
bine nu spun ca nu o stiu.....sau mai bine ca nu o vorbesc...problema e cum o vorbesc :)....
si cum spunea cineva mai sus, sunt capabila sa torai ore in sir (la servici eram 10 ore intre vorbitori de germana)...dar ce iese pe gura...sau felul in care iese d.p.m.d.v. lasa de dorit
gramatica m-a omoara pe mine....si desi cand spun...constientizec ca este gramatical gresit.....dar nu stiu altfel cum sa spun....asa ca spun cum imi vine :)....
toata gramatica(in afara de prezent)....ce o vorbesc......am invatat-o de pe strada sa spun asa.....si din discutii cu alti, tv sau carti.......si mi s-a intamplat....sa ma exprim "prea hochdeutsch" cum spuneau colegele.....si le deranja la urechi...caci mi-au explicat-......cineva care incearca sa vorbeasca hochdeutsch este considerat cu nasul prea pe sus (aici ma refer mai ales la timpurile gramaticale.....care din cate am inteles au si o forma asa mai "taraneasca!")
cam atat deocamdata....caci am meu bb vrea papa....asa ca si eu sper sa am timp de curs, caci ca si katink...am acasa un bb de 2 luni
pa va doresc o zi buna
peca si Niko
_
http://community.webshots.com/user/peclitza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/my_photos
Catrinel_17 spune:
Katink, ce mistooo sunt pozele!! Mi-au placut la nebunie, mi-au si dat lacrimile. Multa sanatate si fericire!!!
Multumesc de urari!
va pup fetelor!
C+ bb mik
helbi spune:
Katink, sa va traiasca fetita si sa va aduca numai bucurii! Ce seamana cu taticu:-)))!!!! E dulce......
Alina, eu vreau ceva pt 4-5 nopti, asa ca daca ai ceva adrese, egal de unde............pt ca la ce mi-a dat Cristina am incercat si sunt deja ausgebucht
Panseluta spune:
Buna seara!
Katink, sa-ti traiasca ingerasul! E un scump...adica o scumpa, se intelege.Mama, si ce camera faina la spital! Indraznesc sa intreb: asa e peste tot, aici, in DE?
Vikinga, scuze de intarziere, n-am avut timp de intrat pe Forum, ti-am citit acum mesajul si promit sa-ti raspund cat mai curand.Iar una din fete (scuze, nu mai stiu cine a zis)avea dreptate cand zicea : cititul e o alta solutie.Uitasem de asta! De fapt e una din cele mai importante metode cand vine vorba de formarea / dezvoltarea vocabularului!Asa ca, succes la citit !pana una alta.
Va pup pe toate