Viata in Germania (25)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Da si eu mi-am pus sperantele in UE. Dupa ce Ro intra poate alte or sa fie conditiile. Sigur o sa poata circula si locui unde vor. Insa tot am intreb cum ar putea fi cu asigurarile de sanatate..? Chiar sa fie recunoscute platile in Ro la casa de asigurari? Osolita ma gindeam si la treaba asta. Dar tata chiar ar trebui angajat cu acte in regula, un nou loc de munca la hotel l-ar costa pe sotz lunar peste 3000€. Cum taxele sunt mari si pt un angajator, nu prea te poti juca cu asta. Angajezi numai strict cit ai nevoie. Si cei care sunt angajati trebuie sa munceasca la fel. Insa asta cu angajtul ramine o idee foarte buna, asa scapi si de asigurari. Insa in conditiile actuale daca ar fi angajat aici, ar fi vorba tot numai de o viza de 6 luni care se poate prelungi cu inca 6 luni. Dar dupa 2 ani stiam eu ca tre sa te intorci. Nu exista stabilitate in problemele cu vizele de genul asta. Ori ma insel?www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns symaco spune:

si noi ne-am interesat cum e cu reintregirea de familie,pentru sora sotului,acum 2 ani(poate de atunci sa ma schimbat cate ceva).
ni sa spus ca in momentul in care nu mai exista alte rude in tara:frati,surori,matusi unchi se poate face.bineteles ca asa cum stim toate legile germaniei depind de la land la land,nu ar fi rau sa te duci si tu pana la biroul de straini si sa intrebi...poate e vreo sansa.
dar dc pt mama ta ai face rost de un contract de munca ca babysitter?nu stiu dc se poate si nici nu stiu cum e cu plata la stat,dar poate iesi mai ieftin!
si noi speram ca,cu intrarea in UE schimba lucrurile...in bine!

masina pt curatat mocheta mai exista de inchiriat si la Baywa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

ALEX, multumesc de curs.
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

saso...cum se numeste firma din schweinfurt? intreb si eu asa din curiozitate....fiindca prin zona asta stau!

peca si Niko
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:
Originally posted by dani_flor

[b]Cami
,
Merci mult de info!! Sa inteleg ca ai stat sau stai in berlin? asa reiese ...
Stiu putin zona aia din Schöneberg, voi cerceta!!! Am o prietena care sta chiar pe acolo. Lasa ca schlau trebuie sa ma fac eu ca am nevoie ...
O intrebare scurta, ce au reusit copiii tai sa faca in 3 ani la karate? Inotul are un ziel clar, dar cu karate nu stiu ce sa zic... dar fi-mea merge in grup cu prietenele si momentan o incinta si treaba asta, pe aici e moda, aproape toti copiii fac karate sau alte arte martiale. De muzica, pictura, teatru aud din pacate cam prea putzin . Teatru ar trebui sa ma intereseze pe mine, are fi-mea o logoree si o imaginatie

Cred ca o iau si eu spre culcare, fetelor, am buhuit destul in noaptea asta.

Va , somn usor,
daniela

Daniela,

vreau sa-ti spun ca in 3 ani de carate, fata a ajuns la centura verde, iar baiatul, care nu a mai avut rabdare sa continue din cauza fotbalului ( vechea lui iubire... ) a avut numai centura portocalie.
Eu, una nu sint asa multumita ca au cam tras de timp...cind aparea unul cam la nivelul lor, mai repetau exercitiile ca sa ajunga si el la acelasi stadiu!!!...dupa vre-un an i-am schimbat la alt club, care era cu muuuult mai scump si acolo au invatat ceva, ceva...
privat, nu i-am vazut "in action" , dar le-a marit increderea in ei...asta e cert.
Fata, care cadea ca un bolovan cind era mititica, stie sa cada "ca o pisica" acum!!!
Plus de asta, cred ca ea are o incredere imensa in resursele ei, ca la gimnaziu in clasa ei sint majoritatea baieti, care o trateaza cu mult respect!! ...dar asta s-ar putea sa fi mostenit de la mine..
Eu am fost la toate testele pentru centura si le-am si filmat, dar asa nu poti sa spui exact ce stiu cu adevarat, sau cum s-ar comporta in realitate...faceau exercitii in doi, fara sa se loveasca, numai miscarile de atac si aparare...dar nu vreau sa spun ca asta se uita...gindesc ca la o adica, cind este necesar, vor sti sa se apere.
Depinde acum si ce personalitate au copiii...fata este ca un mic Robin Hood pentru cei slabi, pe cind baiatul este cel pacifist...el rezolva problemele verbal...diplomatic, nu?
Acum sint mari si nu mai stiu exact ce fac pe unde se duc, dar nu mi-a venit nici unul batut acasa!!
Am trancanit iar prea mult......pe scurt, sint de parere ca ajuta foarte mult la formarea personalitatii copilului, mai ales ca necesita si o mare portie de disciplina.

Vikinga,

cu intrarea Ro in EU nu o sa fie de la inceput totul liber...gindeste-te ca polonezii au inca 2 ani "Sperre" sa lucreze in Deutschland din cauza somajului.
Bineinteles ca vor fi multe facilitati atunci, dar nu spera de la inceput la cine stie ce...cu politica nu este de glumit!!!...offff, cum o urasc!!!
Nu vreau sa spun cit de mult a afectat politica externa in ultimii 10 ani, industria Ro!!!...si nici nu era vorba de EU!!! Tarile de vest nu au interesul sa aiba concurenti de temut...dar asta este o alta mincare de peste, nu?...mie oricum, mi se rupe sufletul!!!
Cu parintii ar fi modalitati sa-i aduci aici, dar trebuie gasite cele adecvate. Nu stiu cit de batrini sint ei si ce situatie familiara , sau de sanatate au...poate nu ar fi rau sa intrebi la sectia consulara romana.
Pe tatal tau a-ti putea sa-l angajati " auf 400,- € Basis, als Hauswart" de exemplu...asa platiti pauschal vreo 70-80 € pentru el... ar fi o idee. In pricipiu, statul german nu prea face probleme atunci cind o persoana se poate intretine singura...cazarea si masa ii sint asigurate la voi, la hotel si este si asigurat medical. Pentru mama, la fel...nu stiu ce ar putea face, dar pe aceeasi idee, poate la un prieten de-al vostru, sau la o cunostinta.
Eu nu il am decit pe tata si as fi putut sa-l aduc aici pe caz de boala si datorita faptului ca sint unicul copil...dar problema este ca el nu vrea!!!...se simte foarte bine acolo unde este si ii dau dreptate...chiar o duce foarte bine acolo, are multi prieteni, gradina lui, cunoaste limba etc...
Cu asigurarile de sanatate...se recunosc, dar cred ca au un anumit barem, nu sint sigura...dar in momentul cind sint acceptati de statul german, atunci se recalculeaza si pensia din Ro...aici trebuie sa te informezi un pic.
De exemplu la mine: eu am ani buni de cind sint aici, am lucrat vreo 9 ani, am fost si somera, mi-am crescut si copiii, dar am lucrat si in Ro 5 ani jumate, inainte sa vin aici...mie mi se calculeaza la pensie si cei 2 ani de crestere a copiilor si cei 5 ani jumate din RO...deci, mergind pe acelasi principiu, gindesc ca se face la fel si la parintii tai...sint intelegeri interstatale. Pentru asta poti suna la Landesversicherungsanstalt atit cit priveste pensia, cit si asigurarea medicala...eu am o prietena care lucreaza acolo, dar din pacate a plecat ieri in concediu.
Niste cunostinte de-ale noastre vor sa se repatrieze...sint batrini acum...zic ei......nu au copii si gindesc ca nu mai au ce cauta pe aici, pe meleaguri straine. Pensia pe care ar primi-o aici, se transmite in Ro si o primesc acolo in cazul asta.
Asta ti-o spun, ca ar contribui asa in parte la dovada catre statul german, ca se pot intretine singuri. Chestia asta nu cred ca ar ajunge, pentru ca ei nu au lucrat niciodata in Germania...de aceea ma gindeam la angajarea lor cu 400 €...ca sa aiba un inceput aici.
Ai primit citeva idei si de la fete...fa-ti gindurile tale, pt. ca tu stii mai bine situatia de familie, informeaza-te un pic si eu cred ca exista o cale cit mai eleganta.

de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

fetelor ,care are nevoie de o saltea
este la Ikea acum o chestie,matrazentester,completati un formular si daca le place va anunta ca sunteti in cei 350 de testeri si primiti 3 saltele acasa,de testat una pe sapt si la sfarsit care iti place cel mai mult iti ramane cadou.
Nu stiu daca e sau nu tzeapa dar am completat mai inainte formularul,pana pe 26 astept raspuns,poate-poate ma lafai intre saltele Eu chiar rascolesc piata pentru un pat nou si mi s-a facut rau la scorurile saltelelor.

eu am gasit oferta pe pagina de mail,pe yahoo,dar cu siguranta trebuie sa fie si pe site-ul lor,daca va intereseaza.
Eu nu am Ikea in apropiere,am fost doar o data si n-am cumparat mare branza-voua cum va place

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

fetelor ,care are nevoie de o saltea
este la Ikea acum o chestie,matrazentester,completati un formular si daca le place va anunta ca sunteti in cei 350 de testeri si primiti 3 saltele acasa,de testat una pe sapt si la sfarsit care iti place cel mai mult iti ramane cadou.
Nu stiu daca e sau nu tzeapa dar am completat mai inainte formularul,pana pe 26 astept raspuns,poate-poate ma lafai intre saltele Eu chiar rascolesc piata pentru un pat nou si mi s-a facut rau la scorurile saltelelor.

eu am gasit oferta pe pagina de mail,pe yahoo,dar cu siguranta trebuie sa fie si pe site-ul lor,daca va intereseaza.
Eu nu am Ikea in apropiere,am fost doar o data si n-am cumparat mare branza-voua cum va place

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Ancuta,
Eu am o IKEA in apropiere dar nu ma dau in vint dupa mobilele lor.
Noi am cumparat saltele de la Segmüller,de vreo 4 ani si suntem multumiti de ele,sunt din alea in functie de greutate.Au fost scumpe dar cica au garantie 10 ani .Sa vedem...
Mergem din cind in cind,daca e urit afara,au un spielplatz fain(si chiar mai multe)si fiica-mii ii place mult iar noi mai cumparam fie un bambus,fie niste cutii de carton de tinut operele de arta ale copilei,nimicuri din astea.
Eu primesc zilnic pliante,foi cu reclame si oferte saptaminale de la ei dar testul de saltele nu l-am vazut pe nicaieri,chiar aseara m-am uitat.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Ancutza, nici noi nu ne dam in vint dupa IKEA, nimicuri cumparam si noi de acolo, dar mobilier am preferat FINKE de exemplu, mai bine zis magazine serioase de specialitate, ce am vazut la IKEA nu mi-a prea placut.
Cu saltelele si noi am cumparat acum vreo 2 ani ceva in genul la ce descrie Alina, nici nu mai stiu de la care firma, au fost scumpe in jur de 1000 euro amandoua tot din magazin de specialitate, dar sintem super-multumiti de ele, inca.

Catrinel 17, multumesc frumos pt. mail.
Eu va citesc dar apuc mai rar sa scriu, deh...daca mi-a trebuit mini-job seara nu prea imi mai ajunge timpul, dar macar sint sufleteste mai impacata ca m-am cam saturat numai de spalat si facut curat.

toate cele bune
narcisa
Patrick 2906.2002 Vivien 27.01.2004
prichindeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

K-Frage: cine credeti ca va fi cancelar sau pe cine v-ati dori? Eu cred ca va iesi totusi Merkel, cu toate ca-l prefer pe Gerhardt!
Ma gandeam ca astazi vom afla cine va fi, dar se pare ca pana luni, nici o sansa...ocazie pentru noi sa dam niste pronosticuri...
Se vehiculeaza ideea cu Schröder Vize si sa preia externele....nicht schlecht...

Was sagt ihr dazu?

P.S. IKEA!!!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Cami multumesc de idei. Asa e, sunt citeva variante. tata inca mai are un an si 3 luni pina la pensie asa ca oricum timp de gindit ar mai fi. Mie asta nu imi este clar, daca il angajez pe el, va avea viza de lucru pe citeva luni, viza care se prelungeste pina la maxim 2 ani. Asa era cind am plecat eu cu viza din tara aici sa muncesc. Eu as vrea sa stiu ca pot face un contract nelimitat si ca astfel si ei vor obtine o viza pe termen nelimitat. Ma gindesc pe viitor sa vind tot in tara si gata inchidem conturile cu Ro. Eu mai am un frate in Italia, se pune si el pe facut copii, cauta casa sa cumpere, deci ai mei au de crescut nepoti prin strainataturi:))) ce sa mai faca singuri in RO. Am sa ma intersez mai clar despre variante, oricum legile difera de la land la land insa vroiam sa stiu daca una dintre voi a reusit sa duca pe unul din parinti aici fara mari probleme si cu sanse pt viza permanenta.www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput