Viata in Germania (25)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

as putea sa ma sacrific si eu la rindul meu pt copil . am un exemplu socrii mei!s-au sacrificat pt copii! soacra mea a fost un jurist cu nume in cluj..si la 40 de ani a renuntat la tot plecind in germania!
nu s-a mai uitat inapoi!
dar cind eu la rindul meu..am ajuns acolo..am simtit incurajarea si sustinerea ei de a-mi gasi un job in domeniul meu! ea fiind jurist nu a putut sa faca un job in domeniul ei..si a lucrat fara sa-i fie rusine altceva..ce a fost nevoie! Tot respectul! nu mi-a spus niciodata ca ce simte sufleteste ca a renuntat la o parte din ea..prin renuntarea la meserie..dar am simtit asta dupa sfaturile pe care mi le-a dat! i-am atras atentia sotului meu sa fie consztient de sacrificiul ei..dar..ca orice copil mi-a raspuns:
"n-a obligat-o nimeni a fost alegerea ei"
se ascund multe in fraza asta! si adevaruri....dar ..adevarul e ca nu stia nici ea probabil atunci cind a renuntat la meserie...cum e sa renunti la o parte din tine, la ceva ce ai visat o adolescenta sa devii..
nu pot sa spun ca a facut bine sau rau.. cert e ca ..o admir..dar efectiv nu stiu daca a meritat sa se sacrifice!

si copii nostrii vor face la rindul lor ce vor crede ei mai bun de cuvinta! puterea mare e sa reusim sa le fim alaturi si sa-i ajutam in ceea ce doresc ei..nu in ceea ce dorim noi pentru ei!

dar asta e iar un alt lung subiect de filosofie!pe care eu personal l-am dezbatut lung cu parintii mei incepind cam de pe la 16-17 ani!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie-marie.de/
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Fetele de unde pot inchiria un aspirator care spala?Am mocheta (lipita) in casa si doar asa o pot curata!Am inchiriat odata de la Practiker dar nu am fost multumita fiindca nu avea perii care sa frece murdaria...Era un soi de...imprastia apa si spuma apoi o aspira...

pupici!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by livia

Fetele de unde pot inchiria un aspirator care spala?Am mocheta (lipita) in casa si doar asa o pot curata!Am inchiriat odata de la Practiker dar nu am fost multumita fiindca nu avea perii care sa frece murdaria...Era un soi de...imprastia apa si spuma apoi o aspira...

pupici!

livia

vezi pe la drogerie markt..
schlecker..ideea sau ce mai aveti prin zona
cere sa vezi aparatul inainte sa-l inchiriezi..si bine-nteles si ustensilele
spor la treaba

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie-marie.de/ http://community.webshots.com/user/sophias250973
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mai fetelor am uitat sa va spun ca a venit tata fara probleme aici exact pe 1 oct. a venit cu trenul, l-am luat din gara bine dispus si nu terminat de obosit asa cum a venit mama pe autocar. Confort, somn la cuseta pina in praga, s-a schimbat, s-a mai aerisit, s-a miscat, a mers la toaleta cind a dorit nu cind a oprit soferul. Ce sa mai per total suntem multumiti! Garantat asa or sa vina de acum la mine. Si cum trenul e pina in westerland pe insula la mine, in caz de ierni grele si frica de avioane ma gindesc serios si eu la alternativa asta.Invitatia facuta la notar a fost buna. M-a costat 25 de euro cu stampila notarului si cu tot cu apostila. Tot el a trimis invitatia la judecatoria de land pt apostilare. A tradus-o tata in ro si a legalizat-o. De bani nu a fost intrebat deloc. Bine poate o fi fost un noroc, asta nu stiu.Saso reacomodare placuta in Ro, iti urez din inima sa fie totul dupa asteptarile tale. Si asa e, fiecare se simte bine si implinit acolo unde il trage inima si unde are conditii cit mai bune pt a se afirma. e absolut normal.Acum sa intreb si eu de altceva total in directia opusa. Fetelor dragi ziceti-mi si mie cum pot sa-i aduc pe ai mei aici de tot? Ce sanse am? Cum e treaba cu asigurarile? Eu am aufenthaltserlaubnis pina in 2008 dupa care definitiv. Tata s-a indragostit de germania, vrea aici, plus ca eu as fi o norocoasa cu ajutorul lor aici. Loc unde sa stea avem, ar fi totul ok. Numai actele si asigurarile de sanatate nu stiu cum as putea sa le pun la punct. Voi stiti ceva amanunte? Pup si noapte bunawww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Multumesc pt.sfaturi!!!
Acum am alta intrebare...cunoasteti vreun ortoped bun-bun?Eu am un mont la picior si as vrea sa-l operez...asa ca vreau un doctor meserias!!!Stiti daca aceasta interventie este platita de casa de asig.de sanatate?

multumeeesc pt.raspuuuns!!!

Mergi la inceput

Acum sa intreb si eu de altceva total in directia opusa. Fetelor dragi ziceti-mi si mie cum pot sa-i aduc pe ai mei aici de tot? Ce sanse am? Cum e treaba cu asigurarile? Eu am aufenthaltserlaubnis pina in 2008 dupa care definitiv. Tata s-a indragostit de germania, vrea aici, plus ca eu as fi o norocoasa cu ajutorul lor aici. Loc unde sa stea avem, ar fi totul ok. Numai actele si asigurarile de sanatate nu stiu cum as putea sa le pun la punct. Voi stiti ceva amanunte?
Pup si noapte buna

si eu m-am gindit la asta.. ca daca ai mei ar fi putut sta in germania fara pauza as fi avut ajutorul lor acolo si as fi putu sa am un job de 8 ore..si poat ca as mai fi intins-o cu germania. asa nimeni nu vrea sa ma ia in proiectare cu 4 ore..si ..poate au fost doar scuze ieftne..habar nu am.. eu am deja din 2003 unbefristet si ma gindeam la cetatenie..sau orice sa-i aduc pe ai mei acolo.
nu se putea ..sau avocatul nostru asta a zis! era ceva cu caz de boala ca sint singuri nu se pot intretine...ca-s bolnavi..

astept sa vad ce zic alte fete!
dar daca e faza cu EU..mai e un pic de asteptat si poate ca vor fi alte legi!
de aia m-am grabit spre ro..ca mi-era frica de ce se va intimpla dupa "ruperea" granizelor.. in constructii sint f multi nemti care investesc in ro. ca in germania mai greu cu constructiile in perioada asta! daca imi pleaca si trenul asta din ro...s-a zis cu cariera.. imi trebuia timp sa-mi fac si eu loc pe piata din nou...
nici n-am ajuns bine in ro ca inginerul cu care lucram mi-a oferit o angajare la o firma germana care isi deschide sediu in cj ca si consultanta in c-tii! sint o firma din schweinfurt.

asa ca vikinga draga...eu cred ca de cind va fi aderarea..va fi altfel legatura ro cu vestul..cum e la austieci.. nu te mai intraba nimeni. iti gasesti job..sau altele..singur stai unde vrei.
ma gindesc ca si cu parintii ar fi la fel..ca daca e libera trecere nu va mai fi faza cu 90 de zile...

nu as fi renuntat asa usor la D daca sa zicem perspectiva ar fi fost ca nu o sa mai pot sta acolo ..si ca trebuie sa iau o hotarire definitiva ...asa ..daca nu ma simt legata nici de ro nici de D ..tatre ma vad ca voi pendula..mai greu va fi cind Nathalie trebuie sa mearga la scoala si va avea nevoie de stabilitate.

pupici..

n-am mai fost de mult pe forum.. dar acum ..se pare ca recuperez la greu!!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie-marie.de/ http://community.webshots.com/user/sophias250973

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Vikinga, eu cred ca poti sa/ti aduci parintii aici chiar si inainte de a intra Romania in UE. Sunt o groaza de turci in Germania care si/au adus parintii si fratii pe motiv de reintregirea familiei, in cazul vostru de ce nu ar fi posibil?
Sau o alta idee: voi parca aveti un hotel daca nu ma insel. Nu ar fi posibil sa/l angajati pe unul din parinti la voi la hotel? Pe motiv ca stie nu stiu ce limba straina si nu gasiti pe nimeni altcineva la voi in zona? In felul asta parintele care munceste va avea asigurare medicala, il va putea aduce pe celalalt pe motiv de reintregirea familiei, plus ca parintele care nu "lucreaza" va fi trecut pe asigurarea medicala a celui care lucreaza.

A, sa nu uit, abia azi voi ajunge la posta sa/ti trimit plicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:

pupici!

livia

Eu am inchiriat fie de la OBI, fie de la un Reinigung pt haine....aveau acolo si aspirator cu tot cu solutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by osolita

Vikinga, eu cred ca poti sa/ti aduci parintii aici chiar si inainte de a intra Romania in UE. Sunt o groaza de turci in Germania care si/au adus parintii si fratii pe motiv de reintregirea familiei, in cazul vostru de ce nu ar fi posibil?

Osolita,
Pai pe la turci era vorba ca nu se respectau drepturile omului si de aia si-au mai adus unii parintii,pe motiv de reintregirea familiei.Crede-ma,ca m-am interesat mult.
Si eu visez ca intr-o buna zi,sa-mi aduc aici parintii.Inca nu stiu cum,reintregirea familiei nu se aplica asa,acum nu se mai aplica nici in comunitatea de etnici germani .Sper ca intr-un an sa fiu si eu cetatean german,Ro sa intre in UE si o sa vedem atunci cum mai stau lucrurile...

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:

Multumesc pt.sfaturi!!!
Acum am alta intrebare...cunoasteti vreun ortoped bun-bun?Eu am un mont la picior si as vrea sa-l operez...asa ca vreau un doctor meserias!!!Stiti daca aceasta interventie este platita de casa de asig.de sanatate?

multumeeesc pt.raspuuuns!!!

livia

Eu am vorbit acum vreo 3 ani cu un ortoped f. bun pe tema asta si mi-a recomandat sa "stau in banca mea" daca nu arde!!!! Se refac si dupa operatie. Matusa mea a fost de 2 ori operata si i s-au refacut. Si eu am la piciorul srting. Nu f. mare, nu vizibil.....am momente in care ma "arde", asta in general cind merg mult pe tocuri. Tot ortopedul asta mi-a recomandat cit mai putin pe tocuri si incaltaminte cit mai comoda!
Nu stiu insa daca operatia este acoperita de casa de sanatate. posibil, daca se considera "necesar".

Mergi la inceput