Miresele anului 2006 (21)
Raspunsuri - Pagina 12
BlueEyes spune:
Raza draga, nu se poate sa va mutati la ai ati? Nici eu nu ma inteeg grozav cu soacra... da ai tai exagereaza... Eu n-ash mai sta cu ei in locul tau. In plus, puiutau ar trebui sa fie de partea ta... Incearca sa pove cu el...
Nunta noastra
Logo
Poze
Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...
Giova spune:
Va multumesc mult pt. raspunsuri.
Kateryna sanatate multa nasului, si daca nu se reface, asta e, va fi la cununia religioasa.La Primarie ii va tine altcineva locul.
Noi am chemat parintii, surorile (a mea e in Italia, deci vine numai cumnata), bunicii mei si cele 2 surori ale parintilor mei si nasii mei de botez si ai lui Clau, mai vin 7 prieteni de-ai lui, ca nu se poate fara... ( putinele mele prietene sunt plecate din tara). Lasa ca vor fi cele 2 verisoare alaturi de mine. Si uite asa am ajuns la 28 persoane.
Asta e, facem asa si pace.
Ratusca1977 asa e, daca nu esti casatorit, poate sa recunoasca tatal copilul, ca degeaba, va fi inregistrat cu numele meu de fam., iar in dreptul tatalui e trecut numele lui.
Cum noi la anul facem nunta, ar insemna sa-i schimb si certificatul copilului, si se da doar o singura data originalul, pe urmatorul imi va scrie Duplicat. Si nu as vrea.....
Am gasit ceva camasa dragutza in oras care se petrece si are loc si burtoiul meu si pe urma o fusta super moderna, dar e 1 mil. jumate. Dar cred ca dau atat pe ea. ce mai!!! O data fac cununia civila, cu toate ca nu am nici o tragere de inima, si nu stiu de ce.
Cred ca voi boci tot timpul, sunt asa sensibila, de cand cu sarcina asta.....
Raza si eu sunt de parere ca sa nu cedezi. dai incolo de nenorociti!!!
Telefonul, daca-l dadeau tinea de bunul simt, mai ales ca pe viitor veti fi o mare familie,nu asa se procedeaza.
poze
gio si bb Marco 25 fix
dyadya spune:
Giova, vezi ca toate se rezolva pana la urma? Subsriu la faza cu pastratul discretiei: nu tb sa stie tot poporul ca voi dati si o masa dupa cununia civila.
Raza, iubita, nu te supara pe noi ca iti vrem doar binele. Dar se pare ca toate iti spunem acelasi lucru: se necesita o discutie foarte serioasa cu puiu tau si deja se necesita o schimbare, un picior hotarat in prag, un ultimatum si nu doar din vorba. Spune-i ca ori va mutati amandoi de acolo, ori te muti doar tu. deschide-i un pic ochii, si....deschide-i si pe ai tai un pic. faptul ca i-au mijit 3 lacrimi azi-dimineata si ca s-a intristat la telefon, NU COMPENSEAZA FAZA DE ASEARA. Plus ca mie una nu-mi place aceasta idee de las' ca pe ea o impac pe urma dar in dicutia cu ai mei sunt de partea lor. Adica ce? poate sa spuna ce vrea, cum vrea si cand vrea si e suficient ca a doua zi sa arate niscai regrete ca, gata, l-ai iertat? Iubita, nu intra asa in viata de familie, ca oricum o sa ai parte dupa aia de compromisuri si diverse discutii, dar daca tu de pe acum lasi de la tine....nu-i bine. Doar un sfat si doar o parere. Cat despre faptul ca parintii tai nu sunt respectati in aceasta familie de smintiti....nu ar tb sa asisti pasiva la treaba asta, mai ales ca din spusele tale ai tai nu au creat niciodata probleme, deci teoretic, ce mama dracu au astia cu ei si cu ce drept emit judecati de valoare?! Inteleg sa se scuipe toata lumea cand exista un conflict deschis, altfel nu inteleg de ce scuipa tocmai partea care ar merita scuipata!
este un adevar ca parintii(socrii) pot distruge o relatie, iar voi aveti toate ingredientele pt asta. Ce mai astepti, sa dea in foc?!
anamariame spune:
Am prins si eu putintel timp liber si am zis sa intru la miresici, sa mai recuperez ce s-a scris. Si cand colo, vesti proaste. Raza, imi pare nespus de rau pentru clipele grele prin care treci. Eu sunt convinsa ca prietenul tau te iubeste ft mult, si sunt de parere ca el se afla in cea mai grea situatie: e prins intre tine si familia lui (care, oricum ar fi, e a lui). Sa nu uiti urmatorul lucru: intotdeauna sunt doua parti ale adevarului. Incearca sa te pui si in locul lui pentru o clipa. Eu nu spun ca nu a gresit...Doar ca nu cred ca e cazul sa il acuzi fara a cantari bine situatia inainte.Va doresc sa treceti peste asta cu bine.Giova, dar voi vreti neaparat sa oferiti masa? O felie de tort, un cappuccino sau o cafea si cateva prajituri nu sunt suficiente? Zic si io...Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"
ratoiul spune:
Giova, initial am crezut ca stii sigur legea, dar am avut o indoiala ca ar fi cum zici tu. Am luat legea si iata ce zice:
--------------------------------------------------------
"Sectiunea a III-a
SITUATIA LEGALA; A COPILULUI
Art. 62. - Copilul din casatorie ia numele comun al parintilor.
Daca parintii nu au un nume de familie comun, copilul va lua numele de familie al unuia dintre ei ori numele lor reunite. În acest caz, numele copilului se va stabili prin învoiala parintilor si se va declara, odata cu nasterea copilului, la serviciul de stare civila. În lipsa unei asemenea învoieli, autoritatea tutelara de la domiciliul copilului va hotari, ascultând pe parinti, daca copilul va purta numele unuia dintre ei sau numele lor reunite.
Art. 63. - Copilul din afara casatoriei a carui filiatie a fost stabilita prin recunoastere sau prin hotarâre judecatoreasca are, fata de parinte si rudele acestuia, aceeasi situatie ca si situatia legala a unui copil din casatorie.
Art. 64. - Copilul din afara casatoriei dobândeste numele de familie al aceluia dintre parinti fata de care filiatia a fost mai întâi stabilita. În cazul în care filiatia a fost stabilita ulterior si fata de celalalt parinte, instanta judecatoreasca va putea da încuviintare copilului sa poarte numele acestuia din urma. În cazul în care copilul a fost recunoscut în acelasi timp de ambii parinti, se aplica dispozitiile Art. 62 alin. 2. "
------------------------------------------------------
Din ce scrie acolo, as zice ca daca barbatul recunoaste copilul, se considera acelasi caz ca si in cazul casatoriei. Apoi se poate pune orice nume, al tau, al lui sau reunite.
ralucah spune:
Raza draga, desi este greu tare trebuie sa incerci sa te detasezi de aceste rautati, sa iti aperi pana la urma relatia cu baiatul tau ca asta conteaza cel mai mult. Soacre de genul asta sunt 9 din 10 dupa parerea mea, si crede-ma ca nu au leac. Ar fi ideal de v-ati muta dar cum ai spus si tu acum este greu...dar dupa nunta muta-te urgent fata mea altfel vei ajunge la spitalul de nebuni cu scandaluri de genul asta. Uite si noua ne-a fost greu la inceput cand ne-am mutat impreuna acum trei ani si nu aveam de niciunele, nici macar o lingura acolo. Ne-am mutat cu chirie si de trei milioane am cumparat cateva chestii necesare, farfurii, pahare si alte asemenea. Atat am avut si noi. a fost groaznic de greu dar am strans din dinti si am mers inainte. Si uite ca ne-a ajutat D-zeu si acum suntem la casa noastra bine mersi. Primele luni sunt cele mai grele (eu nu plecasem niciodata mai mult de 1 sapt de la mama, nu stiam sa gatesc, nici macar la bloc nu statusem), dar incet incet ai sa vezi ca va descurcati din ce in ce mai bine.
Eu una stiu sigur ca daca nu ne mutam cu chirie ne-am fi despartit in mod clar, nu am fi rezistat nici la el in casa nici la mama acasa. Si sa stii ca stand separat si asa chinuit si cu lipsuri la inceput, am facut mai multa treaba si am pus bani deoparte mai cu spor decat daca stateam cu parintii. Asa ca daca vrei lectii de supravietuire in doi cu chirie vino la fata, ca e profesoara
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!
krelia spune:
Nah, ca n-am murit....si-am mancat de m-am spart ieri...la Calipso
Am fost intr-un separeu al restaurantului, pe numele sau, Salonul Decebal...am mai vizitat inca o data Salonul Albastru, deja aranjat, m-am uitat expres la huse..n-am vazut nici o pata (e drept, am luat prin sondaj, dar...)...iar am trecut prin bucataria lor..am fost si la pishu' ...toaletele super curate...si am supravietuit.
Poate nu intereseaza pe nimeni....decat daca ati citit coemntariile de ieri......da' io am vrut sa stiti ca sunt intreaga
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
Giova spune:
Neatza!!!!
Krelia ma bucur ca n-ai gasit viermisorul!!!
L-ai cautat mult?
Ratoiul mersi, eu nu am cautat legea, doar din ce mi-a spus unul altul, si e drept am fost pe la primarie, dar nu am intrebat.
Oricum, vom face cununia, asta e sigur. Vom vedea daca cu sau fara masa.
poze
gio si bb Marco 25+
krelia spune:
quote:
Originally posted by Giova
Neatza!!!!
Krelia ma bucur ca n-ai gasit viermisorul!!!
L-ai cautat mult?
Nu prea...de fapt, deloc!
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
Andita spune:
Krelia, ma bucur ca ti-ai luat o piatra de pe inima cu restaurantul ala... Acum poti sta liunistita. Oricum, ai vazut si tu ca spre sfarsit discutia devenise extrem de subiectiva, asa ca... In fine, totul e bine cand se termina cu bine.
Nunta noastra
Poze