Pareri pro si contra gradiinita la varste mici

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Multumim mult! Asa o sa fac, o sa mergem fermi inainte!

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaNoutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by LUCIA MIRELA
Insa am auzit-o p-asta cu distrugerea copilariei, si sincera sa fiu nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva pana acum, chiar daca pe de o parte mi-e si mie mila ca trebuie sa il trezesc dimineata si ca il vad ca plange si ca il vad ca mai si raceste. Insa una peste alta eu nu consider ca ii distrug copilaria si de aceea am deschis subiectul sa vad daca mai exista cineva care gandeste asa si anume ca daca duci un copilas de 3 ani si 4 luni la gradinita si acesta nu agreeaza gradinita cel putin la inceput, inseamna ca ii distrugi copilaria si ca mai bine il mai tii un an acasa.

Lucia , eu cred ca din contra, asa ii imbogatesti copilaria.

Vorbind din punctul meu de vedere: cred ca anii gradinitei (am mers de la 3 ani si 4 luni) au fost unii dintre cei mai frumosi ani. Copii, joaca si fara obligatii (lectii!!!!!).

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Ruxandra, adevarul este ca esti singura pe care o aud ca i-a placut mult gradinita. Sunt destui pentru care gradinita a fost un cosmar, sau au multe amintiri neplacute legate de gradinita, sunt destui care maturi fiind isi amintesc de gradinita ca de un cosmar. Eu nu pot spune ca pentru mine anii gradinitei au fost cei mai frumosi ani, nu am fost nici inadaptabila dar nici foarte fericita la gradinita. Pe de alta parte sunt multi copii la ora actuala, mai ales cei de la grupa mijlocie sau mare, care ar vrea sa mai ramana la gradinita si peste program, sau in week-end.Nu stiu, depinde de foarte multi factori atitudinea copilului raportata la gradinita. Dar in conditiile in care copilul nu se afla in categoria celor total inadaptabili, si beneficiaza de atentia si buna ingrijire a educatoarelor, de jocuri si activitati frumoase si placute, de mancare buna si de jucarii atractive, gradinita nu poate fi decat benefica asa cum am mai spus.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaNoutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Lucia, cred ca ai facut si faci foarte bine ceea ce faci. Pe mine m-au dat parintii f tarziu la gradi. Ca atare m-am adaptat mai greu in colectivitate si mult timp stateam izolata. E drept ca nu am facut boli ale copilariei si nici nu am avut probleme de sanatate, dar totdeauna am fost un copil mai sensibil din punct de vedere emotional.

Eu mi-am dat fata la gradi la 1 an si 7 luni. A fost doar 2 saptamani, acum e acasa bolnava. Dar de luni mergem din nou. Ratiunile mele sunt acestea:

- pentru copii e importanta colectivitatea. Acasa statea doar cu bona si nu se socializa. Cu atat mai mult cu cat venea si vremea urata si iesea mai rar in parc;
- la gradi invata multe lucruri utile, pe care noi nu am reusit sa o invatam. Dupa 2 zile cerea sa manance singura casa. Da, la varsta asta, nu exagerez. Invata sa fie ordonata, disciplinata, invata ca atentia adultilor poate fi impartita la mai multi copii si la mai multe ac tivitati;
- nu se plictiseste cum s-ar plictisi acasa. In zilele ploiasa au venit la gradi clovni, au dat petrecere, etc etc. Acasa s-ar juca mereu la fel si s-ar uita numai la TV;
- de boli nu ii poti feri la infinit. Daca e un copil foarte sensibil, atunci poate e mai bine sa il feresti. Un copil normal se va cali si mai bine. E drept ca virozele si racelile vor fi mai frecvente. Ramane insa sa facem tot ce se poate sa le ajutam sistemul imunitar (imunostimulatoare, echinaceea, vit C, etc);
- copiii se adapteaza acolo la viata reala. Nu isi pird copilaria, ci fac lucruri tot la nivelul varstei lor. Insa sunt lucruri pe care altfel poate nu le-ar fi incercat. Si chiar daca ar fi o oarece "lupta", pana la urma ii pregatim pentru ceea ce urmeaza. La scoala va fi la fel. Anul urmator va fi la fel. Asta este calea si a o amana nu cred ca ajuta.

V-am expus parerea mea, pe care am zis-o tuturor. Chiar si mamei mele care este mult mai deschisa acum in privinta nepoatei. Ramane ca realitatea sa confirme sau sa infirme ceea ce am zis. Va tin la curent.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Sunt in totalitate de acord cu tine, tot ceea ce ai enumerat tu sunt si concluziile mele.E adevarat, Liviu a fost in primavara aceasta mai sensibil la raceli, a facut infectii repetate in gat, dar apoi si-a recastigat imunitatea si inca mai lucram la aceasta problema. Cred ca de fapt cam asta ar fi singura problema legata de gradinita, si anume pastrarea sanatatii in stare buna pe o perioada cat mai indelungata.

Mergi la inceput