Pareri pro si contra gradiinita la varste mici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Multumesc Zana pentru sfaturi. sincer cred ca ma descurc, cred ca asa cum multi zic, noi avem impresia ca ei sufera mai mult decat noi dar de cele mai multe ori e invers, la noi e mai mare suferinta pentru ca ei treptat treptat se acomodeaza insa noi ne impacam mai greu cu gandul ca nu stim ce fac ei acolo.Dar am vazut cu ochii mei, am stat si am asteptat su dupa 5-10 minute de la inchiderea usii clasei, nimeni nu mai plangea. Si daca il mai si linistesc ca ma va gasi acolo cand se va trezi, e ok, chiar il gasesc cuminte, nu plange si isi vede linistit de treburi.Si da, m-am gandit si la asta, o sa il mai trimit si cu tati la gradi.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaNoutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Dupa parerea mea 3 ani e o varsta mai mult decat potrivita. Cand am avzut titlul am crezut ca ceva sub un an, la 3 ani sunt deja marisori si trebuie sa se socializeze. Al meu a inceput gradinita la un an, a plans aproape o luna si eu cu el, dar nu am avut ce sa fac si acum mi-e mila de el dimineata si de faptul ca sta acolo toata ziua, parca nu mi se pare normal, dar asta e., plus ca la varsta asta nici nu fac mare lucru la gradi, dar la 3 ani precis au activitati variate care o sa-i faca placere. Bafta multa si acomodare usoara!

Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Adica noi, parintii de azi, care-am fost la gradi(eu am fost de la aproape 3 ani) sintem niste oameni cu copilaria distrusa??!! Haida-de!!
In alte tari copiii merg la daycare de la citeva luni, pt. ca nu exista CIC platit, concediul de maternitate e de citeva saptamini pina la citeva luni si nu se mai plinge nimeni ca n-au copiii copilarie! Baiatul meu a mers de la 6 luni, fata va merge si ea din februarie, cind o sa aibe aproape 1 an si slava Domnului, au programe mult mai adecvate virstei lor decit le putem oferi noi acasa, intre o oala de mincare, o masina de rufe si alte indatoriri carora trebuie sa le facem fata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Depinde si de copil si de gradinita....
Eu pe Adi l-am dat anul trecut la gradinita (3 ani si 9 luni) pentru a se obisnui in colectivitate. La programul scurt pentru ca asa am considerat... activitatile se fac pana in ora 12, apoi urma doar sa doarma si sa manance...
S-a adaptat foarte greu, chiar asta toamna el spunea ca nu merge la gradinita. Asa ca i-am schimbat gradinita... si am fost surprinsa sa-mi spuna ca-i place la noua gradinita... Din prima zi nu am mai auzit un scancet sau vreun protest...

Mergi la inceput

Exact cum ma asteptam si exact ceea ce consider si eu, faptul ca merge la gradinita e benefic pentru el nicidecum distrugere a copilariei. Chiar daca la inceput mai un planset, mai o scena de isterie, mai o raceala, in final rezultatul e pozitiv.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaNoutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Lucia, suntem cam in aceiasi situatie. Mihai merge la gradinita tot din 12 septembrie, la 3 ani si o luna. Nu spun, ca nu mi-a fost greu, in prima zi, ca aveam inima cit un purice si eram foarte emotionata. Am avut de infruntat multe, sotul meu nefiind de acord cu dusul lui la gradi, motivind ca e prea mic, sustinut de socrii mei si de alte persoane, dar am fost ferma si de neclintit. A mers direct la programul lung. In prima zi, nu a plins copilul, a plins taticul, dar cind am mers impreuna sa-l luam, a vazut ca nu era nimic rau, ca nu ii era distrusa copilaria. Si Mihai a plins primele zile cind il duceam si cind il luam, asa pentru ca ii vedea si pe alti micuti ca plingeau. Este normal, au schimbat mediul. Depinde mult si de educatoare, de ingrijitoare. Eu as spune ca am noroc cu doua educatoare, dar si cu doua ingrijitoare care sunt foarte rabdatoare cu cei mici, am vazut cum ii dragalesc, le dau bombonici dimineata, cauta sa-i impace, se plimba cu ei in brate, ii duc la baie, ii ajuta sa manince si nu protesteaza daca fac mofturi si sunt plingaciosi sau incapatinati.
Au trecut doua saptamini, azi nu a mai plins, doar lasase un pic botic dar se tinea tare.
Dupa primele doua saptamini, de mers la gradinita, maninca singurel ( si acolo si acasa), tine sa ne arate ca poate sa se imbrace, sau sa se dezbrace si singur, repeta tot timpul poeziile si cintecelele invatate, pasii de dans invatati. Intreaba de colegii lui mereu. Simbata si duminica s-a plictisit acasa. L-am invatat ca 5 zile merge la gradi-serviciul lui, si doua sta acasa cu mami si tati sa se odihneasca. Si cum era de asteptat, a facut si un pic rosu in git si ii curge nasucul, nimic grav ca sa nu fie primit la gradi.
Nu consider ca i-am distrus copilaria ducindu-l la gradinita. Are numai de cistigat. Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Da Petruta, si eu am observat multe schimbari in bine si asa de tare ma bucur, mai ales ca face tot asa, vrea sa se imbrace singur, nu ma mai lasa sa il ajut, are mai multa initiativa, povesteste de prieteni de pe acolo. Mie mi-e ciuda ca a trebuit sa stea acasa de marti pana azi ca a facut si febra si nu il puteam duce cu febra insa acum vom recupera, singura problema e sa nu se mai imbolnaveasca sa fim fortati iar sa stam acasa.Cea mai mare bucurie a mea e ca il vad ca vrea sa manance singur si nu mai tipa cand se murdareste, inainte era circ, si cate si mai cate vor veni... e adevarat, una alba, una neagra, dar perfectiune nu exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Lucia, cunosc bine faza cu tipatul ca se murdarea daca minca singur. Asta i se tragea de la una din bunicile cu care a stat, care, ii baga mincarica in gura, nu care cumva sa manince singur copilul si sa se murdareasca sau sa dea mincarea pe jos, sa murdareasca mocheta din bucatarie etc. In plus il cocolosea ca e mititel. Nu iti spun cit de bine ma simt, ca stam toti trei la masa, mincam toti in acelasi timp, nu avem jucarii pe masa. Intre timp a prins dexteritate in minuirea linguritei si a furculitei.

Lucia, si eu sper sa nu am prea mari probleme de sanatate cu Mihai astfel incit sa nu il tin acasa. In plus incep sa-l desprind de cei care au stat cu el si care il cocoloseau.
Acum sotul meu e tare mindru de cel mic, ca merge la gradi si ca invata lucruri noi.
Apropo, la ce gradi merge Liviu ?

Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

La noi vina a fost a mea, recunosc, pentru ca nu l-am lasat sa manance atunci cand a avut initiativa, singur, si asta pentru ca nu voiam sa faca mizerie in sufragerie ca acolo se mananca. Si uite ce am obtinut.La noi e si dependenta f mare pentru ca a stat numai cu mine timp de 3 ani.Noi mergem la o gradi din sectorul 5, e la Gazarului, 288.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciocolata cu piper spune:

Este varsta ideala pentru gradinita. daca nu intrerupi la anul te va ruga sa-l duci.Daca intrerupi la anul o vei lua-o de la capat.
La gradinita are numai de invatat.Isi va face prieteni,va deveni mai independent.Parerea mea este sa-l duci in continoare.
Multa bafta si cat mai putine lacrimi!!!!!!

Mergi la inceput