Mamici de noiembrie - decembrie 2005(47)
Raspunsuri - Pagina 5
cristinamh spune:
depresie?! pai cum sa nu te apuce toate alea cand vezi cum tot ploua ploua ploua???
io plec la baby expo acusica. uite-asa, am zis ca asta e, aglomerat sau nu, dupa o sapt de stat in casa m-am saturat. si... de-oi inota prin parcul inundat, asta e. bani oricum n-am, ma duc sa casc gura, macar o sa-mi clatesc ochii cu lucruri placute, ca m-am cam saturat si de vizitat magazine virtuale!
bosticuta, eu tocmai mi-am pus o plomba si scos un nerv... ai voie anestezie fara adrenalina, e special pt gravide... oricum, decat sa te trezesti cu vreo infectie, mai bine te duci.
catutza daca ajungi la spital cu membranele rupte nu-ti mai trebuie nimic. adica acte. oricum , poti s-o aduci si la externare. important e sa o duci, nu sa te prezinti cu ea la internare.
monet, m-am ajuns sa plang... da' sunt abia in 30 de sapt. mai am probabil pana la starea asta nitelus. dar daca s-ar inventa un pat care sa te intoarca de pe-o parte pe cealalta ce bine ar fi!!!
Cristina
30+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
tania-z spune:
NOKI, multumesc pentru raspunsuri, mi-ai facut o pofta de cumparaturi!!!
Am reusit sa vb cu niste prieteni din Bucuresti si le-am bagat azi toti banii pe care-i mai aveam pe card, in caz ca mai gasesc patutul.
XANDRA - te inteleg perfect! Dupa ce am vazut asa-zisele "oferte" din Sibiu, mi se parea Baby-Expo colacul de salvare dar la care nu puteam ajunge. Pe aici, prin unele magazine nici nu au auzit de Graco sau alte marci, sunt numai caurcioare din plastic. Singura marca draguta reprezentata este ABC Design.
Si eu am dureri ciudate, mai ales intre picioare, am senzatia ca ma cracanez pe zi ce trece si nu le mai pot aduna. Iar cand ma ridic de pe un scaun sau din pat - parca am mers cu bicileta pe teren accidentat vreo 10 ore, asa imi simt bazinul! O fi normal?
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 27+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by felicia74
o intrebare pentru fetele care au fost/doresc sa mearga la Baby Expo: se
poate ajunge cu masina pana la Polivalenta? si pe unde se intra - pe la Tineretului sau pe la Oraselul Copiilor?
nu am mai fost prin parcul asta de 10 ani, pe putin...
felicia + Ilinca Teodora
chiar nu stie nimeni? PLEASE!

si mai am o nelamurire: bebe al meu s-a intors cu capul in jos de la 6 luni
. credeti ca mai exista vreo sansa sa-si schimbe pozitia?(s-ar putea sa fie doar o idee idioata
dar nu-mi da pace).
felicia + Ilinca Teodora
alexandrina spune:
Tania, welcome to the club! Daca am inteles bine ai si tu dureri ca mine si Ripley. La cat mai putine!
Felicia, bebe mai are vreme sa faca tumbe o gramada de saptamani atat timp cat nu e fixat si fixarea are loc de obicei doar in ultima luna de sarcina. Oricum pozitia cu capul in jos si mai ales pe stanga (OIS = occipito-iliaca-stanga) este cea mai de dorit.
Pe la vreo 5 luni al meu asa era. Nu stiu daca si-a mai schimbat radical pozitia ca eu nu stiu sa inteleg ce am pe acolo cand ma palpez.
Despre depresii... mai vin, mai pleaca, am avut si eu la inceputul saptamanii un acees de plans de sarea camasa pe mine, intre timp a iesit soarele si pe strada mea. Mi-a fost mai usor cand am reusit sa-l lamuresc pe sotul meu ca sunt cu mult mai sensibila in perioada asta si mi-a fost un sprijin foarte pretios.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
joy04 spune:
FELICIA, nu stiu ce sa-ti spun de babyexpo...SORRY
De bb-u ca este de la 6 luni cu capul in jos....se prea poate ca intre timp sa se fi intors de cateva ori in toate pozitiile. Eu saptamana asta la eco mi-a zis ca-i pelvin asezat. dar de intors sigur s-a mai intors intre timp ca l-am simtit.
O prietena de-a mea a stat cranian asezat bb-ul pana in saptamana 35-36 cand s-a intors pelvin si a ajuns la cezariana.
Asa ca de intors se poate intoarce...
PUPICI
joy
+ bocanila
29+
cristinamh spune:
felicia, se poate. dar nu stiu sa-ti explic. noi ne-am intalnit cu niste prieteni acolo, ei erau cu masina in fata... si am iesit din parc... pe undeva pe soseaua mihai bravu, pe langa palatul copiilor. dar nu stiu mai multe...
bb se poate suci pana in ultimul moment. dar daca sta de atata timp in pozitie craniana, poate ii place si nu si-o schimba nici la final!!![]()
tania... ce frumos ai descris durerile alea...
io cred totusi ca am mers cu bicicleta o zi intreaga!
m-am uitat si eu la caruciaorele alea... sunt IMENSE. eu cel putin nu sunt fan roti mari, dar alea mi s-au parut chiar exagerat de mari.
ps. sunt inca vie dupa baby-expo... care a fost mai mult un raid, adunat pliante si studiu acasa. cu andrei n-a fost chip sa vedem ceva, doar dupa patut ne-am ciulit urechile. dupa ce a vazut locul de joaca... n-am mai putut sa-l luam cam o ora de la casute, iar cand l-am luat, s-a lasat cu un spectacol de copil obosit si nemancat ca ne-am carat acasa. si ma oftic, ca taman la babycare unde voiam sa astau n-am apucat decat sa intreb... au un patut cum vreau eu, dar nu dimensiunile pt care am saltea... uf, nici nu stiu ce o sa fac in final...

Cristina
30+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
felicia74 spune:
mersi cristinamh
![]()
!
stiam ca nu ma lasi tu la greu!
abia astept sa ma duc maine 
ca azi a fost zi de piata.
felicia + Ilinca Teodora
tania-z spune:
Cristina sper sa-ti iasa "studiul de piata" si sa apuci, totusi sa-ti iei ce doresti!
Eu sunt in culmea fericirii (si pentru asta, un pupic
special lui NOKI): prietenii mei au reusit sa-mi ia patutul de la Graco, ala redus de la 7 la 4,5 milioane si mi-au luat si un carucior (oscilam intre Graco si Toma) tot Graco si tot la reducere de la 7 la 4,5 milioane. Asa ca au mai ramas bani si de un scaun de masina (port-bebe) cu suport, asta la 3 milioane. Acum sunt leftera dar FERICITAAAAAA! cum nu va pot descrie! Vor veni vineri in Sibiu si imi aduc si lucrusoarele... abia astept sa le vad. Bineinteles ca le voi face poze.
Felicia si bb al meu era cu capul in jos, la ultimul control (27saptamani).
Alexandrina chiar ca ajungem sa facem un club!
. ce ziceti de "CC" (clubul cracanatelor)?![]()
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 28+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by bosticuta
Gravidute
Aveti idee daca sunt contraindicate vizitele la
stomatolog?
De 2 zile mi-a cazut o mica lucrare si am o inflamare
a gingiilor in acea zona.
Tot dau cu comprese cu gheata si musetel dar daca fac
o infectie si i-o transmit odorului(doamne fereste)?31fix
adriana
Mergi linistita, stomatologul va sti mai bine ce si cum.
In sarcina mai apar inflamatii ale gingiei (nu neaparat, dar se poate), de obicei pe linga lucrari. In acest caz stomatologul chiar ar trebui sa-ti dea o reteta pt. un preparat magistral (adica facut in laboratorul farmaciei), cu glicerina (NU boraxata, ca aia mai rau usuca mucoasa!!!), antiinflamator si nu mai stiu ce antiseptic. Si se mai retrage inflamatia. Dar de disparut de tot, doar dupa ce scoate bebe capsorul afara...
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Morgano spune:
Tania, felicitari pt lucrurile noi, si eu am carucior Graco si sunt tare incantata de el, l-am probat azi pe nepoata-mea de 3 ani si se simtea chiar ok in el, desi banuiesc ca il vom folosi pana la max 2 ani.
Valabil si pt tine si pt Alexandrina: aveti grija cu durerile, mai bine mergeti la medic, ca nu e de glumit, riscul e dc e mare presiunea si simti ca te apasa sa ti se rupa apa prematur.
Eu de ieri de cand am fost la dr am stat mai cuminte, am plecat la 3 de la birou, m-am odihnit si ieri spre seara si azi-dupa-masa, tot ma doare, si chiar destul de tare, deja sunt convinsa ca am sa nasc in max 2-3 sapt. Macar sa iasa muncitorii din casa, si tot e ceva, pana atunci. Oricum, copila e activa, deci ii merge bine, dc acum o sapt avea 2750g, acuma sigur are peste 3 kg, s-a vazut a fi bine dezvoltata, doar n-o sa fie foc dc apare mai devreme..... imi fac singura curaj.
Cat despre statul cu capul in jos, se tot misca si se intorc pana la nastere, e fte imporbabil sa ramana cu capul in jos de la 7 luni incolo.
Cu moralul nici eu nu mai stau asa bine, sunt putin speriata ca vine mai repede copilul si din cauza durerilor, ieri m-a apucat deprimarea la dr cand mi-a spus sa ma odihnesc si mi-am amintit in ce mizerie stam acum, cum calcam prin moloz ca sa ajungem in partea casei unde stam, cum e plin de praf si ori de cate ori speli pe jos e tot degeaba, cari dintr-o parte in alta, cum nu mai am nici haine curate si am dus jos la mama ditai cosul sa le puna la ea in masina, cum toate lucrurile copilului sunt impachetate.... DAr uite ca dupa un somn bun azi-noapte, azi am ales din lucrurile primite de la vara-mea ce voi folosi si ce nu, adica 5-6 chestii da, un sac mare nu, le-am pus impreuna cu ce am luat eu nou si cu paturica, asternutul si ce mai am nevoie urgent dc ma apuca nascutul mai repede la spalat, sotul meu a spalat pe jos prin toata casa de 2 ori (de parca luni nu va fi iar mizerabil), acuma fac un dush bun, beau un ceai cu miere si lamaie si ma tolanesc in pat cu telecomanda si incerc sa ma relaxez si sa redevin optimista. Altfel nu se poate fetelor, probleme avem toate, de diverse genuri, unele mai mari, unele mai mici, dar important este sa privim spre ziua cand ne tinem copiii in brate cu optimism, ca toate trec.
Ripley, 33+
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003