de ce sinteti atei? (2)
Raspunsuri - Pagina 16
Andrada spune:
quote:
Originally posted by doruletz
Mai mult decat atat, uite, eu sunt dispusa sa cred ca doar religia stie ce este acel altceva pe care dincolo de emotii il numim 'suflet'. In cazul asta: care dintre religii stie cel mai bine ce e si care e cel mai aproape de definitia sufletului?!.....
Pai cum a raspuns inteleptul: toate au dreptate...
Sa inteleg ca tu accepti ca viata a inceput aleator dar sufletul se dobindeste in urma unui act de credinta? Cu alte cuvinte Dumnezeu a asteptat rabdator din cer ca natura sa epuizeze toate combinatiile posibile pina sa ajunga la fascinanta faptura umana, a ales-o de pe tejghea si i-a oferit sufletul?? De inteles atunci de ce astepti ca dalai lama, papa, patriarhul si imamul sa itit expuna in galantar optiunile. Nu stiu de ce am senzatia ca la sfirsit tot ai intreba: dar nu mai aveti ceva in cutiile alea din spate??
quote:
Originally posted by doruletz
Deci chiar daca vreau sa aflu ce este 'sufletul', pe ce criteriu aleg sa cred ce spune o religie sau alta?!
Pai tocmai ca nu poti. Procesul este de fapt invers. Cei care au crezut cu insistenta ca pot personaliza o religie anume pentru a i se potrivi propriilor principii si-au creat-o. Cei mai multi dintre ei insa ajung la stirile de la ora 5,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
vikinga spune:
quote:Claudia asta observasem si eu...da din pacate e jenant de urit felul cum cearta dintre conchita si catalina a devenit asa o parada pe forum. Catalina esti o fata deosebit de desteapta si te admir mult insa clar de data asta dezamagesti mult prin vinatoarea asta dupa Conchita...Vreti sa incetati, va pup pe amindoua cu drag insa cred ca toti am avut deajuns sa tot intilnim declaratiile razboinice de pe aici. Si taman la subiect despre crestini(in parte)Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
Originally posted by clquote:URAT! FFFFFF URAT! Felicitari! Continua!Claudia
Originally posted by cataghequote:Habar nu ai despre ce vorbesti, fata draga, debitezi niste tampenii infioratoare! De unde dreac ai tu mei habar de stiinta si metode stiintifice, te-ai ocupat vreodata in viata ta cu asa ceva? Vaz ca si in clasa a VI-a la fizica ai cam lipsit - btw, daca in loc sa bati bulevardu' puneai mana pe carte nu mai umblai acuma dupa 20 de ani, cal batran, sa-ti defulezi prin spatii virtuale ura de clasa (dar ai facut bine totusi ca ti-ai sters postarea de la subiectul celalalt). Ca sa revin, tu trebuie sa te duci inapoi la alfabet, draguta, si dupa aia discutam despre stiinta, ca altfel te faci de minune._"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Originally posted by conchitasi stii ce o face cea mai proasta, in acelasi timp? ca devine roaba mijloacelor, uitand scopul cercetarii. pe mine ca om nu ma va schimba cu nimic daca se descopera veriga lipsa. sau promiti tu ca din cinicul de multe ori rautacios care esti tu cu fetele credincioase de pe DC vei deveni bunatatea intruchipata, schimband tototdata si fata planetei? vor disparea nenorocirile din lume si tristetea din atatea miliarde de suflete, oare? care e scopul cunoasterii, in ultima instanta? poate macar la intrebarea asta imi raspunzi, daca la altele nu ai catadicsit. metodele sunt de toata jena, btw. sunt etnocentriste si limitate, se refuza cu incrancenare penibila interdisciplinaritatea si rezultatele altor stiinte. nu mai zic ca voi ateii strambati din nas cum auziti ceva legat de cunoasterea cu inima, de exemplu. de parca voi traiti sub clopotul de sticla, va hraniti numa cu artefacte si nu lasati nika sa va miste sufletul. care suflet carevasazica nu exista, atata vreme cat nu e obiect de studiu inca pentru stiinta, nu?