de ce sinteti atei? (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by conchita
si pe tine te doare in biblioteca din alexandria de persoana, in loc sa te framante documentarea corecta, argumentul si ideea in discutie? ete comedie.

Normal mei, toata lumea are ceva cu tine, si stii de ce? Pentru ca esti atat de desteapta, si stii atat de multe ca nu avem cum sa nu fim invidioase, nu ti-ai dat seama? Dar tu zi-i inainte, sa creape fierea in dusmani!!

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by lilanda
conchita, chiar crezi ca Nirvana este "marele nimic" ??? Unde nu te-ar auzi un budhist acum!!!

sincer, asa cred. contopirea cu Universul, adica dizolvarea totala in univers, ce poate sa insemne altceva decat transformarea in nimic? fiinta ganditoare nu mai ramai, in orice caz, nu? si ce ramane din tine nu mai are constiinta, nici simtire, nici nimic. eu asa inteleg nirvana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Pe baza absentei oricarei evidente privind interventia lui Dumnezeu in lumea moderna eu zic ca singura concluzie la care poate ajunge un crestin sincer si cinstit este aceea ca Dumnezeu fie a murit fie este cumva in imposibilitatea de a actiona.

Oare ce trebuie facut pentru pentru a'l elibera pe Dumnezeu din situatia imposibila in care se afla acum?

Credeti ca Dumnezeu s'ar ruga oamenilor sa il ajute? Sau ca este posibil pentru un creator sa se incredinteze complet creatiei? chiar si dupa ce ca ne'a creat fara sa ii cerem lucrul acesta ne acuza tot pe noi ca i'am iesit prost.

Alin

*segmentation fault*

Mergi la inceput

quote:
si stii ce o face cea mai proasta, in acelasi timp? ca devine roaba mijloacelor, uitand scopul cercetarii. pe mine ca om nu ma va schimba cu nimic daca se descopera veriga lipsa. sau promiti tu ca din cinicul de multe ori rautacios care esti tu cu fetele credincioase de pe DC vei deveni bunatatea intruchipata, schimband tototdata si fata planetei? vor disparea nenorocirile din lume si tristetea din atatea miliarde de suflete, oare? care e scopul cunoasterii, in ultima instanta? poate macar la intrebarea asta imi raspunzi, daca la altele nu ai catadicsit.

metodele sunt de toata jena, btw. sunt etnocentriste si limitate, se refuza cu incrancenare penibila interdisciplinaritatea si rezultatele altor stiinte. nu mai zic ca voi ateii strambati din nas cum auziti ceva legat de cunoasterea cu inima, de exemplu. de parca voi traiti sub clopotul de sticla, va hraniti numa cu artefacte si nu lasati nika sa va miste sufletul. care suflet carevasazica nu exista, atata vreme cat nu e obiect de studiu inca pentru stiinta, nu?

Habar nu ai despre ce vorbesti, fata draga, debitezi niste tampenii infioratoare! De unde dreac ai tu mei habar de stiinta si metode stiintifice, te-ai ocupat vreodata in viata ta cu asa ceva? Vaz ca si in clasa a VI-a la fizica ai cam lipsit - btw, daca in loc sa bati bulevardu' puneai mana pe carte nu mai umblai acuma dupa 20 de ani, cal batran, sa-ti defulezi prin spatii virtuale ura de clasa (dar ai facut bine totusi ca ti-ai sters postarea de la subiectul celalalt). Ca sa revin, tu trebuie sa te duci inapoi la alfabet, draguta, si dupa aia discutam despre stiinta, ca altfel te faci de minune.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Amuleta, ai dreptate, cu singura observatie ca mai las totusi o sansa si stiintei sa ne dea o explicatie acestor fenomene, atata tot, in rest suntem de acord.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by amuleta
Tu vrei minuni ca sa crezi, daca vaz eu bine ? Deschide ochii si am credinta ca o sa ti se imtimple si tie citeva.

o minune ar fi, cum am mai spus, sa ii pice din cer codul bunelor maniere, poate reuseste sa se abtina de la injurii si catalogari in necunostinta de cauza despre oameni pe care nu-i cunoaste decat de la televizor si din fituici de propaganda anti-crestina. dar poza asta de victima e deja intrata in traditie, e mai confortabila, probabil, e cool sa te declari ateu pentru unicul motiv ca nu-ti plac religiosii. e mai usor sa dai vina pe altul pentru ceea ce nu poti sa fii, vezi si Xeno cu vanatoarea lui de vrajitoare. asta imi aduce aminte de o faza din American History X (a dat Xeno voie la filme in discutie), unde nenea rasistul alb, suparat pe negrii pentru toate belelele de pe lume, este intrebat la un moment dat: dar tu, ce ai facut tu ca sa iti fie mai bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

quote:
Originally posted by doruletz
In cazul asta: care dintre religii stie cel mai bine ce e si care e cel mai aproape de definitia sufletului?! Daca incerci sa aprofundezi si cauti sa afli ce spun una sau alta dintre multitudinea de religii, comunitati si secte de pe mapamond, vei gasi ca toate pretind ca doar ele iti ofera calea spre suflet, doar ele si numai ele detin adevarul absolut, doar prin ele poti ajunge la 'salvarea' sufletului, toti ceilalti din alte religii sunt eretici, pacatosi, necredinciosi si vor arde cu siguranta in focurile infernului etc.

Io din nou . Crestinii catolici nu sustin asta, ci cred intr-un singur adevar, care poate fi revelat si altor culturi/religii. Iarasi, un www.vatican.va/archive/hist_councils/ii_vatican_council/documents/vat-ii_decl_19651028_nostra-aetate_en.html" target="_blank">document din 1965 (in timpul Concliului Vatican II), din care citez:

"The Catholic Church rejects nothing that is true and holy in these religions. She regards with sincere reverence those ways of conduct and of life, those precepts and teachings which, though differing in many aspects from the ones she holds and sets forth, nonetheless often reflect a ray of that Truth which enlightens all men. Indeed, she proclaims, and ever must proclaim Christ "the way, the truth, and the life" (John 14:6), in whom men may find the fullness of religious life, in whom God has reconciled all things to Himself.(4)

The Church, therefore, exhorts her sons, that through dialogue and collaboration with the followers of other religions, carried out with prudence and love and in witness to the Christian faith and life, they recognize, preserve and promote the good things, spiritual and moral, as well as the socio-cultural values found among these men."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by cataghe

quote:
si stii ce o face cea mai proasta, in acelasi timp? ca devine roaba mijloacelor, uitand scopul cercetarii. pe mine ca om nu ma va schimba cu nimic daca se descopera veriga lipsa. sau promiti tu ca din cinicul de multe ori rautacios care esti tu cu fetele credincioase de pe DC vei deveni bunatatea intruchipata, schimband tototdata si fata planetei? vor disparea nenorocirile din lume si tristetea din atatea miliarde de suflete, oare? care e scopul cunoasterii, in ultima instanta? poate macar la intrebarea asta imi raspunzi, daca la altele nu ai catadicsit.

metodele sunt de toata jena, btw. sunt etnocentriste si limitate, se refuza cu incrancenare penibila interdisciplinaritatea si rezultatele altor stiinte. nu mai zic ca voi ateii strambati din nas cum auziti ceva legat de cunoasterea cu inima, de exemplu. de parca voi traiti sub clopotul de sticla, va hraniti numa cu artefacte si nu lasati nika sa va miste sufletul. care suflet carevasazica nu exista, atata vreme cat nu e obiect de studiu inca pentru stiinta, nu?

Habar nu ai despre ce vorbesti, fata draga, debitezi niste tampenii infioratoare! De unde dreac ai tu mei habar de stiinta si metode stiintifice, te-ai ocupat vreodata in viata ta cu asa ceva? Vaz ca si in clasa a VI-a la fizica ai cam lipsit - btw, daca in loc sa bati bulevardu' puneai mana pe carte nu mai umblai acuma dupa 20 de ani, cal batran, sa-ti defulezi prin spatii virtuale ura de clasa (dar ai facut bine totusi ca ti-ai sters postarea de la subiectul celalalt). Ca sa revin, tu trebuie sa te duci inapoi la alfabet, draguta, si dupa aia discutam despre stiinta, ca altfel te faci de minune.

_

URAT! FFFFFF URAT! Felicitari! Continua!

Claudia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

Pe baza absentei oricarei evidente privind interventia lui Dumnezeu in lumea moderna eu zic ca singura concluzie la care poate ajunge un crestin sincer si cinstit este aceea ca Dumnezeu fie a murit fie este cumva in imposibilitatea de a actiona.

q.e.d.
te rugasem sa incerci, daca e posibil, sa definesti ateismul facand abstractie de religiosi si ce ar trebui ei sa creada ca sa ti se para tie onesti si cinstiti. probabil ca e imposibil. si situatia devine din ce in ce mai absurda: sa te tot definesti comparat cu ceva care nu exista, ce drama demna de pixul lui Camus!

Mergi la inceput

Doruletzule, la scara planetara nu stiu, la scara personala - sute!

_

Mergi la inceput