de ce sinteti atei? (2)
Raspunsuri - Pagina 13
conchita spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
aporopo de evolutionsim intr-unul din numerele din Time Magazine (in 15 august mai precis) este un cover story intitulat Evolutions wars. si alte articole pe ac. tema.
semnatarii articolelor demonstreaza, prin ce spun, ca stiinta nu este domeniul exclusiv ateist si ca nu exista contradictie intre a fi crestin si a fi cercetator, asa cum incearca sa impuna ca teorema prietenii nostri aici de fata.
dar stii ce e ciudat, Adrienne? nush daca ai observat, dar aici (in US) nu se face eroarea asta fundamentala, cum inca se mai comite de catre romanii care au uitat sa-si scoata de sub perna cartile lui marx si tot mai vaneaza dusmani de clasa pe la liturghii sa le manance coliva.
vikinga spune:
quote:Doar atit? "Cortex prefrontal si probabil ceva sistem limbic"? Adevarul e ca acest cortex da senzatii neinchipuit de banuite:) So cortexul e cel mai fascinant lucru din noi, ca sa reformulez. Si teoria evolutionista ce zice? Sufletul asta a aparut odata cu prima vietuitoare detinatoare de cortex? Sau cum? Ce zic cercetatorii mai, dati aici ceva mai amanuntit. I-au zis doar cortex si atit? Restul e de natura poetica? Hmmmm... nu ma multumeste raspunsul lor Sa inteleg ca daca nu e palpabil si vizibil, cercetatorii nu prea isi arunca privirea la asa ceva?Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
Originally posted by amuleta
Da-i simplu, Vikingo ; inima e un muschi de pompeaza singele la creier iar sufletul e o licenta poetica pentru cortexul prefrontal si probabil ceva sistem limbic.Astea fiind zise, ma duc sa-mi duc cortexul nitelus la vecernie si va doresc odihna placuta.
tata lu Toma spune:
O sa-mi iau inima-n dinti si o sa raspund intrebarii initiale in modul in care am fost tentat sa o fac chiar de la inceput :
- De-ai dreacu'!
Ce ziceti, e posibila aceasta explicatie ?
_
Sunt moderator dar ma tratez
RA spune:
"si chiar daca suna buddhist, care ar fi problema? adevarul e unul singur, revelat in mii de chipuri, dupa putirinta destinatarului."
Conchita,nu "suna buddhist",este chiar esenta buddhismului
Apoi,eu n-am spus ca ar fi vreo problema din punctul meu de vedere,ci dintr-al tau,daca intelegi ce vreau sa spun!Adica,nu stiu daca poti intra la fel de "triumfal" cu aceasta afirmatie si pe topicul celalalt,stii tu,cel de ofera exclusivitate...si sa ramai si in picioare!!!
(Dar ce sa zic,cred ca deja ne-am obisnuit cu totii cu stilul tau involburat de a pune problema in functie de subekt!)
Adrienne,sincer,te suspectamde legaturi cu nenea Confucius.
Acuma serios,daca ai vreme,arunca-ti un ochi,vei avea surpriza sa constati ca,la nivel de idei,va invartiti in acelasi cerc.
xenocid spune:
Doruletz
Vikinga daca dumnezeu 'al mare a lasat postul pentru sufletul omului, ce a vrut el sa faca atunci cand i'a cerut lui Iezechiel sa manance 390 de zile paine de orz grau si mei acoperita cu excremente umane.(eh pina la urma au ajuns la un compromis si i'a permis sa manace balega de vaca). Unde toiagu' lui e bunatatea de care tot vorbiti.
Conchita(ba da cat de mult scrisasi)
Multe _argumente_nu le inteleg. Pamantul era rotund din antichitate. Eratostene chiar i'a masurat raza. Tot din antichitate. Nici nu'ti mai zic de ce a fost condamnat Socrate la moarte ca iar spui ca stiai si asta. Te inseli cand spui ca stiinta e trendy. Iti recomand sa vezi Inherit the wind pentru a avea o idee privind preocuparile majoritatii.
Ceea ce face stiinta cea mai buna cale de a cunoaste Universul sint nu rezultatele sale ci metodele.
Distrugerea Bibliotecii din Alexandria este exemplu de intoleranta religioasa extrema. _ACUM_ nu crestinii sint de condamnat pentru asta ci institutia ce promoveaza drept "stalp al bisericii" un ticalos notoriu, autor moral al acestui dezastru.
Gresesc eu sau Stalin nu este in momentul de fata venerat in cercurile ateiste. Chiar stiai ca Visarion Djugashvili era absolvent de seminar ortodox? (ce intrebare! normal ca stiai)
Alin
*segmentation fault*
xenocid spune:
quote:
Originally posted by tata lu Toma
O sa-mi iau inima-n dinti si o sa raspund intrebarii initiale in modul in care am fost tentat sa o fac chiar de la inceput :
- De-ai dreacu'!
Ce ziceti, e posibila aceasta explicatie ?
_
Sunt moderator dar ma tratez
Explicatia este acceptata numai daca vine insotita de o gaina neagra, o capra rosie si fro' 3 fecioare
*segmentation fault*
RA spune:
"De-ai dreacu'!
Ce ziceti, e posibila aceasta explicatie ?"
-----------------------------------------------------------
Orice-i posibil!
As zice mai degraba indreptatita...de modul si scopul pentru care ea a fost pusa initial.Dar ala,initialul,a fost deturnat intr-un subiect interesant,poate cel mai interesant din ce-am mai rasfoit pe aici,pana acum.
conchita spune:
quote:
Originally posted by RA
Conchita,nu "suna buddhist",este chiar esenta buddhismului
Apoi,eu n-am spus ca ar fi vreo problema din punctul meu de vedere,ci dintr-al tau,daca intelegi ce vreau sa spun!Adica,nu stiu daca poti intra la fel de "triumfal" cu aceasta afirmatie si pe topicul celalalt,stii tu,cel de ofera exclusivitate...si sa ramai si in picioare!!!
(Dar ce sa zic,cred ca deja ne-am obisnuit cu totii cu stilul tau involburat de a pune problema in functie de subekt!)
draga mea, dupa cum evolueaza discutiile la topicul asta, mai ca imi vine sa te intreb si pe tine, inainte sa-ti raspund, contrazicandu-te, de teama sa nu mai imi lesine iarasi cineva pe brate si sa ma gaseasca fara saruri la mine: esti cumva intr-o situatie fizica speciala? ca sa stiu daca sa te trimit la surse sau sa te ignor. esenta buddismului e dizolvarea in marele nimic in 8 pasi pana la nirvana, renuntarea la dorinte pe lumea asta, ghidarea dupa 4 reguli mari si late ca sa nu te mai reincarnezi, etc etc. buddhismul nu zice nika de dumnezeu asa cum zice crestinismul, deci ce-ti veni acum cu stilul meu si topicul fetelor ortodoxe? si pe tine te doare in biblioteca din alexandria de persoana, in loc sa te framante documentarea corecta, argumentul si ideea in discutie? ete comedie.
xenocid spune:
quote:
Originally posted by conchita
draga mea, dupa cum evolueaza discutiile la topicul asta, mai ca imi vine sa te intreb si pe tine, inainte sa-ti raspund, contrazicandu-te, de teama sa nu mai imi lesine iarasi cineva pe brate si sa ma gaseasca fara saruri la mine: esti cumva intr-o situatie fizica speciala?
Conchita hai ca acu esti subtila ca un elefant intr'un magazin cu portelanuri.
*segmentation fault*
conchita spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Conchita(ba da cat de mult scrisasi)
e de la luna plina, aia de-acum o luna, nu stiai? :-P
quote:
Te inseli cand spui ca stiinta e trendy.
dar nici n-am sustinut ca e trendy, ci ca asa e perceputa, eronat desigur, cel putin pe topicul asta.
quote:
Iti recomand sa vezi Inherit the wind pentru a avea o idee privind preocuparile majoritatii.
interesanta sugestie. ce e asta de-mi recomanzi? film? :-))
quote:
Ceea ce face stiinta cea mai buna cale de a cunoaste Universul sint nu rezultatele sale ci metodele.
si stii ce o face cea mai proasta, in acelasi timp? ca devine roaba mijloacelor, uitand scopul cercetarii. pe mine ca om nu ma va schimba cu nimic daca se descopera veriga lipsa. sau promiti tu ca din cinicul de multe ori rautacios care esti tu cu fetele credincioase de pe DC vei deveni bunatatea intruchipata, schimband tototdata si fata planetei? vor disparea nenorocirile din lume si tristetea din atatea miliarde de suflete, oare? care e scopul cunoasterii, in ultima instanta? poate macar la intrebarea asta imi raspunzi, daca la altele nu ai catadicsit.
metodele sunt de toata jena, btw. sunt etnocentriste si limitate, se refuza cu incrancenare penibila interdisciplinaritatea si rezultatele altor stiinte. nu mai zic ca voi ateii strambati din nas cum auziti ceva legat de cunoasterea cu inima, de exemplu. de parca voi traiti sub clopotul de sticla, va hraniti numa cu artefacte si nu lasati nika sa va miste sufletul. care suflet carevasazica nu exista, atata vreme cat nu e obiect de studiu inca pentru stiinta, nu?
quote:
Gresesc eu sau Stalin nu este in momentul de fata venerat in cercurile ateiste.
in momentul de fata, aham. si ce dovedeste asta? si de unde sa stiu eu ce se petrece in cercurile ateiste, sau ca steti deja organizati in cercuri? si marx scria poezie inainte sa devina felinarul proletariatului, acuma vrei sa scoti si poetii autori morali pentru revolutia bolsevica?
Xenocid, acuma serios, ai vreo auto-definitie a convingerilor tale care sa excluda crestinii si alti religiosi ai planetei? gandeste-te ca e pentru o cauza nobila, nici eu n-as mai scrie atata pe-aici daca n-as mai auzi atatea aiureli si injurii la adresa religiosilor.