bona care face nazuri... cum procedati voi???
nu stiu daca am postat bine subiectul aici...
am fost nevoiti sa plecam din localitate si sa-l lasam pe bebe peste noapte cu bona pe care am anuntat-o din timp (chiar era vorba de 2nopti); raspunsul ei a fost ca sta dar cand ne intoarcem o sa isi ia 2zile libere ca sa compenseze, raspuns la care am ramas cu gura cascata....... daca puteam sa ii dam liber asa in timpul saptamanii atunci nu o mai plateam pe ea si stateam noi cu bebe acasa.....
pana acum nu am mai avut probleme, chiar eram super multumita de ea si noi si bebe, dar nu mai inteleg nimik.... poate stiti voi ceva.... o fi fost vreun apopo ca vrea bani in plus???? de stat a mai stat noaptea cu bebe cand am mai plecat si nu au fost probleme de zile libere sau altceva.... si tot timpul i-am adus mici atentii....
voi cum procedati cu bonele voastre cand aveti nevoie??? ....
Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
Raspunsuri
lidiadanaila spune:
I-am platit in plus , daca am chemat-o in afara programului !Pai puteai sa-i spui: pai va platesc in plus pentru noptile astea si veniti si la program...nu mi se pare normal stiind ca ai nevoie si ziua ca mergi la serviciu sa vrea liber !
aurelia1278 spune:
La noi situatia e mai simpla, noi locuim cu socrii. De copil se ocupa totusi o bona, care a mai lipsit si ea cateva zile pentru ca a fost racita, i-am mai dat liber de ziua sotului ei. Acum indraznesc si eu sa o mai chem in weekend din cand in cand. Cat nu a venit ea s-au ocupat socrii mei de copil. Ma rog, a mancat mai putin, a dormit mai putin, nu era invatata cu ei si nici ei cu ea. Ei participa doar la joaca in general. Dar nu s-a intamplat nimic grav.
Daca nu ar avea si bona nevoie de zile libere din cand in cand, i-as oferi niste bani in plus.
Oricum trebuie sa ai in vedere si posibilitatea ca bona sa se imbolnaveasca si sa fiti nevoiti sa va descurcati fara ea cateva zile.
clyo spune:
Bona noastra a stat o singura data peste noapte iar atunci i-am dat bani in plus.
daca esti asa multumita de ea, poate ca ar trebui sa o intrebi daca vrea bani in plus ca sa nu strici relatia.
parerea mea
Anny spune:
Munca suplimentara se plateste (chiar mai mult)!
Daca nu vrei/nu poti sa ii platesti ii dai acele zile libere pe care le solicita.
april spune:
normal e sa-i platesti orele in plus. tu la serviciu daca stai 8 ore in plus nu vrei rasplata???
printesa mea
Klaus29 spune:
pana acum nu a fost niciodata problema de bani, chiar zicea la un momentdat sa ii mai scadem din salariu (cand i-am scurtat programul) dar nu am fost de acord cu asta; salariu a ramas acelasi chiar daca venea mai putin (foarte multumite ambele parti) si dintr-o data.... gata isi ia liber ca sa fie egal cu ce am lipsit noi; nu a fost niciodata problema sa nu ii dam liber cand a avut nevoie.... iar salariul eu ziceam ca e acoperitor pentru o data pe luna cand mai lipsim o noapte, doua de acasa; nu stiu unde am gresit...
Klaus29 spune:
bani, bani, bani... din ce imi ziceti voi aici ar fi "buba", imi e tare greu sa cred dar o sa incerc si asa.
sincer, mi-ar parea rau sa fie problema de bani.... eu credeam ca tine mult la andrei... si am avut tot timpul grija de ea sa nu ii lipseasca nimik, chiar credeam ca e bunica nr.3 a lui andrei :((
Andries spune:
din pacate nici o bona nu va fi bunica nr. 3 a nici unui nepotel.
trebuie sa te lamuresti exact ce vrea, cati bani pe ziua de week end (eu nu am auzit de bona sa stea gratis noptile ) sa ai in vedere ca se poate imbolnavi si atunci trebuie sa ai o solutie de rezerva.
Andries
clyo spune:
femei care vor sa aibe grija de copii gasesti pe toate drumurile, dar este f greu sa ai incredere in ele si sa fii multumita, asa ca io zic sa discuti deschis cu ea si sa n-o pierzi.
parerea mea...........