Este normal ca la 4ani sa mai faca pe el noaptea?

Este normal ca la 4ani sa mai faca pe el noaptea? | Autor: miris_

Link direct la acest mesaj

Oare e normal? Baietelul meu de 4 ani, inca face pisu pe el noaptea. Ori e puturos si nu se scoala, chiar daca simte ca face, ori nu isi da seama. Nu stiu. Daca vreau sa il iau din pat, ma lupt cu el ca nu vrea, il duc la baie si nu face, iar peste maxim o ora e fleasca. Nu se trezeste singur sa ceara, sa-mi spuna ca face pipi. Oare exista o problema si eu nu stiu? Dar solutii sunt? S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?

Cristina si Mihnea Stefan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

E ceva de moment sau asa e de cand i-ai scos pamparsul?
Poate s-a racit? Poate ar fi mai bine sa ai olita in camera noaptea. A mea se trezeste singura noaptea si face pe olita. Stiu pe cineva care patea la fel si era medical. Poate ar fi bine sa il vada un dr. si sa-i faci analize. N u mai sta.

printesa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessandriu spune:

Eu am facut innot de performanta si fratele meu lafel de la o varsta foarte frageda. Se pare ca facand pipi in vazinul de innot ne am obisnuit sa nu ne abtinem si ne am confruntat cu aceasta problema pana tarziu. Medicii nu prea stiau ce sa spuna. Problema copilului dumneavoastra este ca trebuie sa invete sa se abtina nu sa mearga des la toaleta.Pana sa descoperim asta ne a luat ceva timp si drumuri la doctor. Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

Asta se intampla de cand a mers la gradinita, de la 1 septembrie. Dar ii place la gradinita. Am incercat si cu olita, dar nu vrea. Ma gandesc ca ar trebui sa stau de vorba cu un psiholog de copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Bea multe lichide in timpul zilei si mai ales seara? Incearca sa-i dai cat mai putine lichide seara, sa-l trezesti inainte de a te culca tu sa mearga la toaleta si eventual sa-l ameninti ca-l spui la toti prietenii lui ca face pe el, ca nu este ceva normal pt. varsta lui, ca asa fac doar bebelusii, si ca daca asa continua ii vei pune pampers. Daca incerci de toate si el se comporta la fel, du-l la doctor.
Sanatate multa!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Se poate spune ca este "Enurezis" la 6 ani pentru baieti si la 5 ani pentru fete.
50% din baieti nu mai fac in pat dupa 3 ani jumatate...
Dar al tau nu are nimic... Mai cauta si in familie...
Adi are 4 ani si 8 luni si mai face in pat. Il trezesc eu noaptea (cam la 2 ore dupa ce ne-am culcat)... Cam de o saptamana am reusit sa nu mai avem patul ud... ca pana acum de multe ori mai facea si inainte sau dupa ce il trezeam.
Dar o matusa a sotului tot asa a facut in pat pana pe la 5 ani si sotul meu la fel... Asa ca eu una nu ma ingrijorez.
Adi a mai avut si o malformatie la penis din fericire operata cu succes, asa ca de-abia de 3 luni i-am scos pampersul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Draga miris, nu cred ca intrebarea care ar trebui pusa este daca e normal. Important este ce e normal pentru baietelul tau acum. Iar ceea ce mi se pare semnificativ este ca nu este un enurezis primar, adica congenital ci apare dupa un eveniment distinct, intrarea la gradinita.
Se mai intampla uneori ca intrarea la gradinita sa declanseze astfel de reactii. Cum poate ea fi tradusa dpdv psihologic? Intrarea la gradinita este ca un prag pentru copii. Unii copii cand intalnesc praguri carora nu le pot face fata, se retrag, regreseaza. Cum se exprima aceasta regresie? Revin la comportamente puse in act la varstele anterioare, in genere la o varsta cand se simteau securizati.
Adica el acum nu se simte confortabil cu statutul de copil care merge la gradinita. Este ceva care ii ameninta siguranta. Ce ar putea fi? Este ceva ce se intampla la gradinita, legat de interactiunea cu colegii sau cu educatoarea, cu imaginea lui acolo? Sau este prea atasat de membrii familiei si are o toleranta scazuta la separare?
Oricare ar fi raspunsul nu este cazul sa te impacientezi, nu este grav, este o modalitate de comunicare pe care a gasit baietelul tau pentru a-ti spune niste lucruri despre care poate nici el nu isi da foarte bine seama.
Daca imi mai dai niste detalii poate reusim sa ii dam de cap

Numai bine
Numai bine

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabry spune:

As vrea sa-ti raspund cu o intrebare?La doctor ati fost?
Nu ca as vrea sa va speriu dar imi amintesc perfect ca fratele meu a facut pp in pat pina la virsta de 14 ani.Dupa cum spuneau medicii,se trata de faptul ca el in somn credea ca e la wc,deci daca-l scapa ,facea,nu-si dadea seama ca doarme.Ne-am confruntat cu aceasta problema mult timp,care bineinteles a disparut de la sine.
Nu zic,doamne fereste,ca este aceasi treaba,e o virsta prea frageda sa dai un verdict,dar parerea mea e sa consulti un medic,poate de multe ori tine si de psihic,o problemuta la cocosel,sau poate nu e nimic alarmant,inca nu si-a dezvoltat acest simt.

MAMA LUI ELENA STEFANIASI MIRCEA

panagia gabri
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/elemir93/my_photos

Mergi la inceput

Va multumesc pentru faptul ca vorbiti cu mine. Ce sa spun? Problema poate fi mai acuta decat pare. Ma gandesc ca poate fi legata de faptul ca doar noi doi, adica eu si copilul meu, formam o familie. M-am despartit de tatal lui cand avea el 2 ani (in decembrie 2003), apoi a suferit o interventie (pe viu!!!!!) de scoatere a polipilor la "Emilia Irza", ceea ce l-a afectat foarte tare, apoi am incercat sa il dau la gradinita si nu i-a mers bine, nu facea decat sa planga si sa doarma, l-am retras la sfatul medicului si a continuat sa stea acasa cu mama mea, iar in toamna 2004 brusc s-a schimbat, nu a mai fost vesel, sociabil asa cum era el, iar medicul pediatru mi-a spus ca sufera un sindrom post-traumatic, datorita faptului ca toate trairile mele din preajma despartirii de tatal lui (care a plecat de acasa pt o fata de 18 ani, el avand 32), s-au rasfrant asupra lui si abia atunci au iesit la iveala efectele. Pe tatal lui nu l-a mai vazut de fix un an, ma gandesc ca ii e dor de el, ca vede la gradinita cum vin copiii cu tatii lor. A facut si niste remarci ca la unii copii exista si tati, ca la el nu vine tati la gradinita, etc. A avut o mare perioada in care nu facea pe el noaptea, accepta sa il iau din pat sa il pun sa faca pisu, dar acum nu mai vrea. Eu ma trezesc in fiecare noapte sa il rog, sa incerc sa il pun sa faca pisu, dar nu vrea. Pur si simplu. Si se intampla ca peste putin timp sa faca pe el. Bine, nici eu nu insist, nu sunt adepta bruscarii copilului si a impunerii vointei mele, am incercat cu frumosul, stiind ca pot fi ...multiple motive pt care sa nu vrea sa faca atunci cand il scol eu, o forma a lui de a imi transmite ceva, de a-si impune el vointa, poate. Inteleg si faptul ca este intr-o perioada in care chiar vrea sa se impuna, si eu nu ii tai elanul cu violenta, eu sunt calma, vorbesc cu el, il fac sa inteleaga explicandu-i cum e frumos sau bine sa se poarte, dar sper totusi sa gasesc o modalitate de a-l face iar sa accepte sa se trezeasca, sa il iau eu din patuc, sa nu mai faca pe el. Incepuse sa faca si la gradinita, educatoarele s-au cam suparat, insa le-am rugat sa il trimita la baita inainte de culcare si au fost mai atente, si nu a mai facut acolo in pat, insa doarme cca 1,5 ore acolo, nu o noapte intreaga. Si eu il pun seara de 2 ori sa faca pisu, dar pana dimineata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Chiar trebuie sa stai de vorba cu un psiholog de copii... nu numia pentru ca face pipi in pat... se pare ca baietelul tau trece/a trecut printr-o perioada extrem de traumatizanta...
In nici un caz nu trebuie invinuit pentru ca face in pat... Dupa cum am scris mai sus al meu nici macar nu a inceput sa se controleze... sau ma rog foarte putin si nu a trecut prin toate durerile pe care le simte baietelul tau... Cea mai mare greseala ar fi sa-l certi...
Nu prea pot sa-ti dau un sfat... avand in vedere circumstantele este foarte complicat...
Eu iti doresc doar succes... si sa va reveniti amandoi...

Mergi la inceput

Scuze pentru pauza facuta. Am fost plecata in delegatie si nu am mai putut intra pe net. Am hotarat sa merg cu piticul la psihologul gradinitei. Sper sa fie bine.

Mergi la inceput