Este normal ca la 4ani sa mai faca pe el noaptea?
Raspunsuri - Pagina 2
ionela-roxana spune:
Ca sa-ti raspund la intrebare...sincer nu stiu.Am auzit de copii care au facut in pat pana la varsta scolara altii ca la 2 ani si jumatate au reusit sa scape definitiv de scutec.Eu tind sa nu ma iau dupa ce aud si-ti spun din experienta mea de mama.
baietelul meu a incetat sa mai faca in pat la varsta de 3 ani fara 2 luni.Pana atunci am mai avut tentative esuate...sau doua zile uscate si una uda...tot asa.
Acum se mai intampla sa avem cate o zi in care sa gasim patul ud dar numai cand raceste putin,altfel se trezeste...are un scaunel langa usa de la baie...aprinde lumina,merge la toaleta si se intoarce in patut.
cateodata mai vine si ma trezeste sa stau cu el.La varsta lui adica de 3 ani si aproape jumatate face o singura data pe noapte pisu si apoi dimineata,cu toate ca bea foarte multa apa pe zi.
Nu stiu daca baietelul tau nu are si probleme medicale daca trebuie sa mearga des la toaleta.
Cred ca e foarte bine ca mergi cu el la psiholog,sa ne mai spui cum evolueaza lucrurile.Suntem alaturi de voi.
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
www.rastero.ro
alessia105 spune:
eu am avut acea rusinoasa boala ...se numeste enurezis nocturn ..nu puteau sa ma trezesca noaptea nici daca dadeau cu tunul ...mama ,mama cate nopti fripte nu i-am facut bunicii, cum mai tragea saraca de mine si io nimic..dormeam pe olita si cum ma punea in pat cum in jumatate de ora era patul ud .....M-au dus la doctor , la pshiolog , am facut o groaza de analize , ekg,neuro...nu stiu cum , am luat pastile ( antideprim stiu ca am luat vreo 2 ani )...nimic nimic nu a functionat ...la un moment dat m-au dus la acupunctura chinezeasca ( era inainte de revolutie si se facea de un chinez la Policlinica cu Plata de pe Calea Victoriei ..se faceau programari cu vreo 6 luni inainte ...anyway) el a spus ca o sa se vindece de la sine ...Pana la 13 ani am continuat asa, apoi m-am vindecat miraculos...Cum? nu stiu! ....dar si acum la 28 de ani cand dorm sunt lemn numai copii si sotul reusesc sa ma trezeasca la ce-a mai mica tresarire a lor.
Nu stiu cat de adevarata e chestia cu traumele ...eu una am avut o copilarie f f fericita ( ca de m-a crescut si rasfatat bunica )
Daca mai ai intrebari eu iti raspund cu drag ....(ca sincer nu stiu ce sa iti mai scriu)
Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)
Poze de pitici voinici
"Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic". - Gandhi
Mitzi spune:
Stau si ma gandesc daca e adevarat ce citesc! Un baietel de 4 ani mai face pipi noaptea in pat!??!!! Si voi credeti ca e nevoie de psihiatru? Poate ca mie imi scapa ceva. Deci, daca am citit bine, iata ce spun eu: fiul medicului nostru de familie, un copil absolut normal, a facut in pampers pana la 4 ani! Si nu l-au dus la psihiatru. Mi-au marturisit asta cand eu, romaneste, m-am plans la ea ca fiul meu de 1an tot face pe el. No more comments!
miris_ spune:
Hmmmmm..... Pai Mitzi, draga, nu e chiar normal, cred eu, ca un copil de 4 ani sa nu mai stie sau sa nu mai poata sa se tina cand are senzatia de a urina, atata timp cat mai bine de un an a putut. Daca ai citit tot, ai fi vazut ca problema mea este tocmai asta, ca brusc a intervenit ceva. Poate sunt eu exagerata, nu stiu, dar de la 1 oct. o sa inceapa o terapie prin joc, individual, pt ca si d-na psiholog de la gradinita mi-a spus ca l-a remarcat din-nainte sa vorbesc eu cu dansa, ca fiind un copil interiorizat... (mi-a zis ca nu e enurezis)
Va multumesc din suflet pentru sprijin.
Am sa va tin la curent in legatura cu evolutia lui. Va doresc tuturor sanatate multa si noroc.
Cristina si Mihnea Stefan