Mamici de noiembrie - decembrie 2005(46)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

lavi02 la mine nu arata chiar asa horror la 3 zile. nu de alta, dar tati era insarcinat cu toaleta, ca eu nu puteam sa fac nimic de durere... si cand l-am pus prima data i-am zis sa-mi spuna cum e... cica tare naspa, da' sa speram ca-si revine. si m-am uitat si eu cu oglinda... acum ce sa zic, nu era spectacol prea frumos, nu prea "recunosteam" nimic pe-acolo, dar bine ca si-a revenit. ei da, ai dreptate, n=-o sa putem poza in reviste de "specialitate", ca cine le foloseste pe-alea vrea "calitate", nu??

bb_alinus, mi se pare corect sa probezi carutul si in masina si in lift. ce faci cu el daca nu poti sa-l cobori cu liftul?? il iei in brate??

la mine se cam ingroasa gluma cu inmuiatul oaselor... nu ma simt deloc bine, cel mai greu e sa ma intorc de pe o parte pe cealalta. fi-mea cred ca nu pune un gram pe ea luna asta, la cata miscare face, si am ajuns deja la insomnii juma de noapte ca don'soara nu are somn. si cand ma gandesc ca mai am doua luni (ca sper la 38 sa binevoiasca sa ia prima gura de aer, altfel ma urc eu pe pereti!!!), nu stiu cum o sa rezist!!!

Cristina 29+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mandy chestia cu trusa de epidurala e asa: daca faci cezariana, anestezia este o necesitate, deci e acoperita de casa de asigurari, deci ti-o da spitalul pe gratis. Daca nasti normal, nu este acoperita de casa de asigurari. Si atunci ori o platesti la spital ori o cumperi inainte de la farmacie si vii cu ea de acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Cristina gauroiul de 3 degete nu era taietura, taietura era cusuta, ci ... you know what. Dar la 6 saptamani isi revenise. Cred ca provenea fix din faptul ca a trecut un prunc pe acolo. Noroc cu dr ca a stiut cat si cum sa coase. Probabil el nu s-a speriat de gauroi..., a mai vazut si altele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

stiu lavi02, aducea cu ditai "pestera"; noi ne-am inchipuit insa ca e normal, am zis bine ca n-a ramas la dimensiunile maxime. oricum, dupa cateva zile isi revenise.

Cristina 29+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mai, si eu as vrea sa se ingrase bebe, sa fie sanatos si voinic la 37 de saptamani si sa vrea sa iasa:))deci vreau 37 de saptamani in loc de 40, dar conditii optime pt. bebe la momentul respectiv..cam pretentioasa sunt..n-ar fi chiar imposibil, am o amica care a nascut la 36 saptamani bebe sanatos de 3,500 kg. Dar este inalta si atletica si, dupa cum va spuneam, pe-astea inalte le suspectez ca fac copii mai mari si ii fac si mai usor...

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Lavi02, probabil asa o fi cu trusa de epidurala cum zici tu. Dar nu se poate intampla ca si la o nastere naturala sa devina pe parcurs o necesitate cumva, nu stiu nu sunt experta in domeniu, dar daca de ex. la un travaliu prelungit cu dureri f. intense s-ar putea ajunge la concluzia ca e necesara o epidurala (poate ca gresesc nu dati cu pietre)...atunci nu ti se deconteaza trusa?

Si apropo de nastere ca toti vorbeati de nasterea naturala, eu cu cezariana aveam ieri o dilema mare de tot-sau asa mi s-a parut mie ca e. Eu fetelor daca dau jos ochelarii eu sunt pierduta rau de tot in spatiu-adica daca trece mama la doi metri de mine si eu n-am ochelari apoi io nu stiu ca aia a fost mama.Si ma intrebam ieri, bine ma baga astia la sala de operatii dupa aia ma duc la reanimare -cine draq imi aduce si mie ochelarii sa vad ceva, sau in timpul operatiei , o sa ma simt cam naspa...constat a suta oara ca e naspa sa ai vederea asa de proasta.

Mandy, 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Mandy ce aproape esti de nasterea lui bb !

Uite ca mai avem putin si incepem discutiile despre bebei si ne vom "popula" cu mamici!

Lavi02 ma bucur sa te re-aud pe forum. Sper ca a trecut de tot raceala si ca acum e OK. Eu cochetam cu ideea de nastere normala cu epidurala, mai ales ca mie horror mi se par pozele cu cezariene.
In Sibiu insa nu se practica epidurala la "scara mare" si principala problema este ca vb cu un anestezist. Si daca-l gasesti, nu-ti garanteaza ca vine, daca cumva are garda prin alta parte. Iar optiunile nu-s prea mult, ca sunt douar 2 care fac epidurale, asa ca nu stiu zau...
Vreau sa deschid subiectul nasterii si cu dr. cand merg la control, pr 3 octombrie.

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 27+

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Tania, daca ai probleme cu ochii, dr. de familie mi-a spus ca este indicata cezariana ptr. ca din cauza efortului se poate dezlipi retina.Ea a nascut cu cezariana desi vroia natural, dar a avut o mamica cu probleme la ochi in salon care a orbit din cauza dezlipirii retinei de la efort!Nu stiu tu ce probleme ai cu ochii dar stii tu, paza buna trece primejdia rea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Ilenutza eu eram cea cu probleme la ochi, sunt mioapa rau de tot (-7,5 dioptrii)si am si astigmatism si banuiam de multa vreme ca voi ajunge "sub cutit". Miopia in sine nu ar fi o problema , este vorba de cat de OK este fundul de ochi. Mie mi-a dat oftalmologul indicatie de cezariana pentru ca riscul e f mare pentru hemoragie intraoculara si dezlipire de retina, poate ca nasterea naturala e mai "naturala" dar eu nu as vrea sa aiba bb o mamica cu probleme de vedere mult mai amri decat le are acum.

Tania, chiar asa mai am putintel, dar oricum dna doctor imi va face cezariana numai atunci cand va fi sigura ca bb e pregatit sa iasa, de aceea va trebui sa merg la acele monitorizari. Bina ca stiu ca va fi inainte de sfarsitul lui octombrie ca mai am una-alta de facut si prin casa.Sper ca bb sa fie cuminte si sa stea acolo unde este cumintel si sa nu-mi faca vreo surpriza.

Mandy, 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Haioasa "incurcatura" cu ochii!
Chiar ma intrebam , Ilenutza, de unde ai scos-o ca am probleme cu ochii, mi-ai vazut ochelarii in vreo poza, ceva? Drept e ca sunt si eu mioapa (deci ai nimerit, partial), dar -1,75 nu e indicatie de cezariana. Sper sa nu fii crescut mai mult de acum 1 un cand am masurat.

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 27+

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput