audiobooks
fac pana/de la serviciu o naveta lunga (ore), plicticoasa, stiu fiecare tufa, fiecare poarta, stiu kiss/europa/etc/fm-urile pe de rost, horoscopul si stirile apuc sa le aud de doua ori dimineata pe drum (!), sunt o mare cititoare(par exampl' acum citesc agata cristie o autobiografie), citesc tot ce imi pica in mana, am descoperit recent varianta asta minunata cu audiobook-surile, am experimentat deja azi dimineata doza dubla: plesu cu portile orientului si o parte din alchimistul de cuelho,
intrebarea este: ce alta editura in afara de humanitas mai scoate asa ceva?
multam fain
Raspunsuri
Alinax spune:
o sa-ti raspund cu ce am citit in revista "Beau Monde" ca in afara editurii Casa Radio care foloseste arhiva de inregistrari a Societatii Romane de Radiodifuziune ce a lansat pe piata inregistrari dupa Eminescu, Nichita Stanescu, Ana Blandiana sau Mircea Cartarescu singura editura care mai este specializata in carti audio este Humanitas Multimedia
dar sunt "destul" de multe pana acum.... best-selleruri ale anului 2005 sunt "De ce iubim femeile" M. Cartarescu in lectura lui Adrian Pintea si "Despe ingeri"
dar cel mai bine cei care sunt interesati cred ca pot gasi mai multe informatii la www.librariilehumanitas.ro
ardit spune:
pai chestia e ca eu tot de acolo am aflat, ce idee minunata cu audiobucsurile astea, de mult timp ma framanta gandul cum sa-mi iau cartea cu mine sa citesc pe la stopuri pana ies din bucuresti, frustrant, nici daca as avea sofer nu as putea citi ca mi-e greata cand citesc in masina, deci... am citit in revista, am executat tot ce era in libraria humanitas (2 din ele) de vanzare, acum o sa atac cu comanda pe internet ce nu am gasit, sincer initial ma gandeam ca este posibil sa nu imi placa vorba auzita, am tabietul vorbei citite, povestile de mica nu le-am auzit ca nu avea nimeni timp, ci le-am citit din fasa, dar se pare ca lectura unui bun actor sau orator face placuta si vorba citita
si unde este editura casa radio, chiar la.. casa radio pe langa cismigiu?
merci frumos
Sanca spune:
Si eu ascult audio books in drum spre servici. Eu una le inchiriez de le biblioteca, le tin cam o saptamana, doua si le duc si iau altele. Un sistem super. La radio m-am saturat sa tot ascult din cauza reclamelor.
ardit spune:
uite la asta nu m-am gandit, adica la biblioteci, dar oare sunt aici in romania asa avansati?! ca ar fi super super sa nu mai dau bani! nu costa ele foarte mult, 190mii bucata asta inseamna.. 6-7 dolari, dar oricum la apetitul meu este o cheltuiala substantiala,
ai dreptare reclamele sunt groaznice, tortura curata de cate ori se repeta!
am bagat in vena si alchimistul de coelho, acum e pe role zahir de coelho, dupa aia fac o pauza ca nu mai am... il tremit pe barba'tmiu la vanatoare
pisi-pis spune:
Am vazut cateva audiobooks in engleza si la Priectul Gutenberg:
http://www.gutenberg.org/catalog/
Pe mine m-ar interesa si sa pot face rost de pe internet (eventual gratis) de un software text-to-speech in romana ca sa transform unele din cartile care se gasesc pe internet in audio-books.