Bona la doi copii - cam ce salariu oferiti?
Raspunsuri - Pagina 2
dinuralu spune:
Greu de tot cu bonele astea!!! Eu am 2 copii, baiatul clasa I (6 ani si jumatate) si fetita 2 ani si 10 luni (si ea a inceput gradinita). Am o bona care are program de la 11:30 pana la 18:00 careia ii platesc 7 milioane. Face temele cu baiatul, si are grija de amandoi.. Nimic menaj, spalat, calcat.... Eu cred ca este mult, dar n-am gasit pe nimeni dispus sa accepte mai putin pt 2 copii. Am vazut ca cineva zicea ca agentiile de baby sitting practica salarii mai mari, dar din proprie experienta (eu am o astfel de firma)iti spun ca agentiile nu intervin in nici un fel in stabilirea salariului pe care il cer bonele. Pur si simplu vin, se inscriu in baza de date si cer niste salarii abracadabrante. Asta este problema la noi, oricine isi inchipuie ca poate fi bona, considera ca este mult de munca,raspundere mare, dar nu sunt dispuse sa faca mai nimic.....
clyo spune:
imi dau si io cu parerea aici, chiar daca este putin off topic (scuzati).
fetele cu 2 bone de la mine.
eu am bona, sta 8-10 ore, are grija de fetita si calca dar am si femeie la menaj care vine de 2 ori / saptamana.
luni m-am simtit rau si am stat acasa, cand m-am dat jos din pa la ora 9, ele erau la cafea ca fetilii .
pai da, cupilu dormea, ce conta ca eram si io acasa??????
ma rog, menajera s-a simtit si a pus mana pe treaba dar bona............
idee e ca trebuie sa luati in calcul si acest lucru.
dupa cum zice Dinuralu "Asta este problema la noi, oricine isi inchipuie ca poate fi bona, considera ca este mult de munca,raspundere mare........."
iulia_b spune:
Acuma sincer fetelor, totusi bona vrea 9 milioane pt 12 ore de program (asa am inteles), sunt 2 copii mici, plus menaj, gatit, e mult de facut...eu sincer n-as face lucrul asta nici pt mai mult.Voi ati putea?
Programul fetelor probabil nu va coincide intru totul, cel putin la inceput, necesita mare, mare atentie... restul il stiti si voi.
Personal eu am optat pt bona care sa se ocupe strict de copii, nu chiar genul "intelectual" care sa-i invete limbi straine, dar sa deschida o carte, sa citeasca, deseneze, sa cante, poezii, etc.si pt menajera care sa faca restul, mancare pt noi, curat, cumparaturi. Mi se pare mai echitabil asa, decat o singura femeie obosita care sa faca pe fuga totul si care abia sa astepte sa plece acasa.
Mickyyy spune:
iulia, poate nu m-am facut eu bine inteleasa.
Am zis ca pot sa ofer 8 milioane pentru 12 ore (din care vreo 3 cel putin o sa fiu si eu acasa, deci ar ramane cam 9 ore de stat singura cu fetele) plus menaj, dar n-am vrut sa le faca doar o femeie pe toate, ar fi prea mult.
Eu voiam sa mai iau pe cineva pentru cateva ore, care sa se ocupe de menaj si eventual sa o ajute cand iese cu fetele afara. Adica pentru 2 copii si 9 ore de program sa-i dau ei vreo 6 milioane, plus inca 2 altei femei care sa faca menaj si sa o mai ajute cumva si pe ea.
Ma rog, se pot face multe combinatii intre menaj si ingrijit copii, ba chiar si intre salarii si programe.
In fine, oricum eu dau cat pot, ii convine bine, nu-i convine o las asa cum e acum si mai caut pe altcineva, insa voiam sa-mi fac o idee cam care sunt preturile ca sa iau decizii in cunostinta de cauza, nu din auzite prin parc la alte bone.
Si apopropos....cele 9 milioane care le spusese ea la prima strigare erau de fapt doar pentru 8 ore program doar copii, fara menaj sau altceva.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)
Mickyyy spune:
porumbita, bonele ca bonele, castiga binisor, da' habar n-ai tu cat castiga un instlator !!!
Acu's revoltata, cred ca a aflat tot forumul, de dimineata un instalator (nimeni altul decat sotul bonei, care a lucrat intr-adevar vreo 20 de ani ca instalator iar acum e paznic ca-i prea batran si n-a mai gasit de lucru in domeniu) mi-a cerut pentru o lucrare de 2-3 zie (tras apa, canalizare si instalat hidrofor) nici mai mult nici mai putin de 20 milioane !!! Ca am zis, la banii astia, adica 80 milioane pe luna (adica doar 4 lucrari, maxim 15 zile lucratoare pe luna) pe bune de nu ma reprofilez. ce atata carte, vorba unei alte forumiste, la dat cu sapa si tarnacopul, ca se castiga mult mai bine!!
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)
madishor spune:
2 copii: 5 ani si 2.5 ani, la o bona - 5 milioane.
De la 7:30 la 13:00 sta doar cu juniorul, la 13 ia don'soara de la gradinita, le da sa manance si ii culca. Pe la 17 pleaca acasa. Face mancare pentru copii, calca si da o data pe saptamana cu aspiratorul.
dinuralu spune:
Madishor, ori a dat norocul peste tine, ori ai bafta de o superfemeie care pe 5 mil sta si cu copiii, gateste, calca si mai da si cu aspiratorul!!
Eu am schimbat bona la inceputul lunii.. Programul ei este 11:30-18:00. Baiatul este la scoala pana la 11:30, la 13:00 o culege si pe Miss de la gradi, le da sa manancefetita se culca iar cu baiatul ramane sa faca lectiile. Nu gatit, spalat, calcat (pt copii ma refer), nici pomeneala de aspirator...si toata distractia e pe 7 mil.
Asa ca iti doresc sa o tii cat mai mult... Bafta!
adriana spune:
Eu am o bona la cei 2 copii ai mei, de 3 ani jumate si 2 ani, care sta de la 10 dimi la 7 seara, inclusiv sambata pana la 14. Ii dam 6 mil. Face de toate, menaj, mai da cu aspiratorul, mai face o mancarica de cartofi. Numai ca eu sunt tot timpul acasa(exceptie facand zilele cand mai rezolv, facturi, acte, etc)..
Ea pare multumita...
Adriana, mamica lui Codrin si aOlgutei
monicasolga spune:
BUNA, MAMICILOR. Sunt f.uimita de ce am citit. Nu mai stiu ce sa zic dar presupun ca asa sunt tarifele in orasele mari. Eu am o bona de mai bine de trei ani la baiat , care are acum 5 ani,si o platesc cu 2 mil . pe luna plus mici atentii- haine , mancare si alte mici servicii. Cat timp este copilul la gradinita face si menaj sau piata zilnic daca este nevoie. Programul este de la 8. 30.-14.00 uneori chiar si pna la ora 16.00 sau 18. 00 sau chiar cand suntem plecati pana a doua zi.Orele suplimentare sunt platite cu cat cred eu de cuvinta.Bona este pensionara, sta aproape de mine, si sunt ff multumita de ea si ma gandesc ca si ea este daca nu vrea sa plece.Acum sunt in con.de matern.,am o fetita de 3 luni, stau acasa si am un real ajutor in casa.
msolga