Retete de post

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Buna fetelor, as vrea si eu cartea lui Radu Anton Roman daca se poate. Am ceva de gatit diseara si tare mi-ar placea sa o studiez un pic...

Pupici

Itzy-Bitzy
21 sapt
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delutza spune:

As dori si eu cartea lui Radu Anton Roman.Adresa mea este delia_chris_raluica@yahoo.com
Va multumesc,si abea astept sa o rasfoiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delutza spune:

Adresa este delia_chris_raluca@yahoo.com
In prima adresa s-a strecurat o mica gresala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

buna ziua fetelor...vreau si eu cartea lui radu anton roman, daca se poate...

marin_a_i@yahoo.com

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:


Clatite de post


Ingrediente:
100g faina, 100ml sifon, 50ml ulei, 25g zahar, sare

Instructiuni:
1 ) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul, zaharul si sarea.
2 ) Turnam din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei si rotim ca sa se intinda uniform in toata tigaia.
3 ) Procedam la fel, pana terminam toata compozitia.
4 ) Dupa ce le-am terminat, intindem putina dulceata sau marmelada, apoi le rulam. Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc.

La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase.


Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:


Cornulete cu nuca


Ingrediente:
1 pachet margarina, 1 cana nuci macinate, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra.
Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie.

Instructiuni:
1 ) Amestecam margarina cu nucile (este bine sa fie putin prajite inainte sa le macinam), punem un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen.
2 ) Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm, pe care le rulam, pentru a forma cornuletele.
3 ) Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt.
4 ) Le coacem la un foc potrivit.
5 ) Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra.


Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:


Cornulete fragede



Ingrediente:
1 pachet margarina, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra, nuci sau rahat pentru umplutura.
Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie.

Instructiuni:
1 ) Amestecam margarina cu un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen.
2 ) Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm. Pe fiecare bucata de aluat, punem nuca pisata amestecata cu zahar pudra sau o bucata mica de rahat, apoi rulam aluatul, pentru a forma cornuletele. In nuca putem pune si praf de scortisoara.
3 ) Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt.
4 ) Le coacem la un foc potrivit.
5 ) Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:


Covrigei cu amoniac


Ingrediente:
2 cesti ulei, 1 ceasca zahar, 3/4 ceasca suc de portocale, 1/2 ceasca coniac (optional), 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare, 2 lingurite amoniac stins cu suc de portocale, 5 linguri gris, 1 kg faina.

Instructiuni:
1) Se amesteca uleiul cu zaharul, se adauga scortisoara, cuisoarele, sucul de portocale in care s-a dizolvat amoniacul, coniacul, grisul si la sfarsit faina.
2) Se framanta bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale.
3) Se modeleaza covrigeii rotunzi si se presara cu susan.
4) Se coc la un foc potrivit 30-40 minute.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:


Covrigei cu coniac


Ingrediente:
1 pahar cu ulei, 1 pahar zahar, zeama de la o lamaie, 1/2 pahar de coniac, 1 lingura bicarbonat, faina cat cuprinde.

Instructiuni:
1) Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
2) Adaugam faina cernuta si framantam bine.Aluatul nu trebuie sa fie tare.
3) Se modeleaza covrigeii si-i presaram cu mac, susan sau sare.
4) Se coc la un cuptor bine incins.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:


Covrigei simpli


Ingrediente:
200g zahar pudra, 400g margarina la temperatura camerei, 600g faina, 1 plic vanilie sau 1 lingurita coaja de lamaie

Instructiuni:
1 ) Amestecam toate ingredientele si framantam bine.
2 ) Modelem covrigeii.
3 ) Se coc la foc potrivit.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput