Retete de post

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joker spune:


Fursecuri cu alune


Ingrediente:
150 g margarina, 2 linguri cu miere, 5 linguri zahar tos, 20 linguri zahar pudra, 250 g faina alba, 80 g alune prajite (nesarate), 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita rasa de amoniac (bicarbonat de amoniu), un praf de sare.

Instructiuni:
1 ) Frecam spuma margarina cu zaharul, adaugam mierea, zeama de lamaie, amoniacul si sarea.
2 ) Adaugam faina cernuta in prealabil, amestecam bine pana obtinem un aluat omogen.
3 ) Din acest aluat luam o bucata ceva mai mare decat o aluna, din care facem o biluta. Asa procedam pana pana terminam tot aluatul.
4 ) Punem pe o furculita cate o biluta, pe care o introducem intr-un vas cu apa ca s-o umezim, apoi o tavalim in zahar pudra si prin alune pisate. Cautam sa le apasam usor cu degetele, pentru a se putea prinde alunele.
5 ) Le dam o forma de disc, eventual le putem apasa usor cu furculita si le asezam in tava tapetata cu hartie pentru copt.
6 ) In cuptorul incins moderat, lasam tava aproximativ 10 minute, pana capata o culoare aurie frumoasa.

Daca dorim dupa ce am format fursecurile, le putem un unge deasupra cu putina apa, presaram zahar pudra si alune pisate, capatand un aspect mai placut.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:


Grau cu miere, stafide, nuci


Ingrediente:
250g grau decorticat sau arpacas, 100g stafide, 150g nuci maruntite, cateva linguri cu miere dupa gust, coaja rasa (lamaie, portocale), zahar vanilat.

Instructiuni:
1 ) Spalam in mai multe ape reci graul.
2 ) Punem graul intr-o oala mai mare, adaugam apa ca sa acopere graul cam un lat de palma si fierbem la foc mic, pana s-a fiert graul.
3 ) Dupa ce s-a fiert, adaugam mierea sau zaharul, nucile, stafidele si mirodeniile.
4 ) Dam oala jos de pe foc si o acoperim cu un servet curat, apoi o invelim cu o patura, sau ceva gros, ca sa-si mentina caldura cat mai mult.

Se pregateste in mod special pentru Ajunul Craciunului sau al Bobotezei

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:


Prajitura cu morcov



Ingrediente:
4 cani de faina, 6 cani de morcov ras, 3 cani zahar, 1 pachet de margarina, 1 borcan de gem, 2 linguri de bicarbonat sau amoniac

Instructiuni:
1 ) Curatam, spalam morcovii si ii dam pe razatoarea mica.
2 ) Calim morcovul ras intr-o cratita impreuna cu zaharul.
3 ) Dupa ce a scazut zeama, luam cratita de pe foc si punem margarina.
4 ) Cand s-a racit, adaugam bicarbonatul sau amoniacul stins cu putina zeama de lamaie si faina, amestecand bine pana obtinem un aluat omogen.
5 ) Impartim aluatul in doua, din care intindem doua foi de marimea tavii.
6 ) O foaie o asezam pe fundul tavi, deasupra intindem un strat nu prea gros de gem, peste care punem a doua foaie.
7 ) Bagam tava in cuptor la un foc potrivit.
8 ) Taiem prajitura dupa preferinta, in patrate, dreptunghiuri sau romburi.
9 ) Pudram cu zahar ca sa capete un aspect frumos


Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:


Prajitura cu nuci si dulceata de visine



Ingrediente:
2 cani faina, 1 cana sifon, 100 ml ulei, 1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamiie, 1 cana nuca macinata, 1 pumn nuci taiate, 3 lingurite dulceata de visine, putina scortisoara, 1 lingura cacao

Instructiuni:
1 ) Cernem faina, o amestecam cu sifonul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si uleiul.
2 ) Nuca macinata o amestecam cu cacaua si scortisoara, apoi cu nuca taiata si dulceata de visine, pe care le punem in aluat.
3 ) Compozitia obtinuta o coacem la un foc potrivit.
4 ) Dupa ce s-a copt o taiem si o pudram cu zahar.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:


Strudel cu mere


Ingrediente:
Foi de placinta, 1kg mere, 200gr zahar, 100gr nuca de cocos rasa, stafide, zeama de lamiie, vanilie, scortisoara, 100gr margarina

Instructiuni:
1 ) Spalam, curatam merele si apoi le taiem in bucatele mici.
2 ) Punem merele intr-un castron cu zaharul si zeama de la o lamaie, unde le lasam cateva ore.
3 ) Stoarcem merele si le amestecam cu nuca de cocos rasa, stafidele, scortisoara si vanilia.
4 ) Acest amestec il intindem pe foile de placinta unse cu margarina, rulam, apoi le asezam intr-o tava unsa sau cu hartie pentru copt.
5 ) Ungem fiecare rulou cu grasime si presaram cu putin zahar.
6 ) Le coacem la un foc potrivit.
7 ) Dupa ce s-a copt si racit o taiem in bucati potrivite.


Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

CIULAMA DE CIUPERCI CU MAMALIGUTA... Ingrediente:
2 linguri cu varf de faina
6 linguri de ulei
2 conserve de ciuperci taiate, sau mai bine ciuperci proaspete de padure
200 ml zeama de la ciuperci
100 ml lapte sau deloc lapte
sare, piper Mod de preparare: Se amesteca faina cu uleiul pana obtineti o pasta. Se amesteca continuu la foc mediu pana incepe sa se coloreze usor. Se stinge cu zeama de la ciuperci si cu laptele.(sau fara lapte) Se adauga sare si piper dupa gust.
Se amesteca ca sa nu se prinda de fund. Se mai adauga zeama, daca este nevoie, pana ajungeti la consistenta dorita. De regula trebuie sa fie ca o smantana foarte groasa. Se adauga ciupercile si se mai amesteca 2 minute. Se serveste fierbinte cu mamaliguta. Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

chiar daca nu este de post,am aici o reteta al celebrului Radu Anton Roman
"Pui la cuptor, taranesc":
- 1 pui(mare si bine ingrasat, de curte) sau alta pasare;
- maruntaie pui;
- 300 ml smantana;
- 200g unt (1 ceasca ulei)
- 1 lingura pasta usturoi;
- 3 legaturi patrunjel;
- sare, piper dupa gust.
-Mai intai se grijeste bine puiul;
-Se toaca maruntaiele si patrunjelul, se amesteca cu jumatate din unt, putina sare si piper;
-Se freaca pasarea cu sare, piser si zeama de usturoi;
-Se umple buta puiului cu tocatura cu unt, se coase;
-Se freaca o tava cu margini inalte cu unt - sa balteasca;
-Pe fungul tavii se pune un gretar din cateva betigase subtiri, in crucis, sa nu atinga pasarea metalul, ca nu-i bine;
-se pune in cuptor, la foc iute la inceput, sa prinda culoare;
-S-a ingalbenit, deci focul devine potrivit; vreme de o ora si jumatate - daca-i pui de curte - urmeaza o operatiune de turnat-uns linguri de smantana;
-Dupa ce s-a terminat smantana, se ia zeama din tava - untul din umplutura s-a topit si a curs, ingemanandu-se cu smantana - si se unge, pana ce puiul s-a patruns si sub coaja galben-maronie e numai dezmierdare si inefabil;
-Sosul fiebinte, amestecat cu zeama de usturoi, se ofera alaturi, in "sosiera".


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladi spune:

Buna fetelor! Daca mai intra pe aici cineva care are cartea lui Radu Anton Roman, va rog mult de tot sa mi-o trimiteti si mie pe adresa vladiana20@yahoo.com.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgetachiu spune:

quote:
Originally posted by Andrusha

Buna,
Va rog sa-mi trimiteti si mie cartea cu retete a lui Radu Anton la adresa lorena_777@yahoo.com

Multumiri





vad ca de cind nu am mai trecut pe-aici, voi va gratulati cu "carti de bucate", si daca se poate, v-as ruga mult pe careva dintre voi sa-mi trimiteti si mie ce aveti, ca sunt amatoare....




adresa mea de e-mail este:

georgetachiu@yahoo.com

Thanks a milion

Georgeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ieseanca spune:

NEGRESA
o cana zahar,o cana apa calduta,o cana faina,praf copt,cacao,esenta de
rom,vanilie,coaja portocala,optional dulceata sau gem;nuci etc.
Se amesteca toate pana se face o pasta consistenta, care se toarna in tava tapetata cu margarina si faina si se da la cuptorul preincalzit pentru aprox.20 min.
Intre timp se prepara
GLAZURA
5 linguri zahar, 1 lingura cu varf cacao, 3 linguri apa, o felie groasa margarina la pachet. Se pun toate intr-un vas care se da la foc, amestecand continuu pana se topeste zaharul.Cand e gata se toarna peste prajitura si se uniformizeaza cu cutitul
Pofta buna!

Mergi la inceput