cartile care v-au marcat cel mai mult

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Multumesc fetelor, mi-am completat lista de "to read" cu ce ati spus voi.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Si eu!
Poate n-ar fi rau s-o punem aici, sa nu fie nevoie sa si-o refaca fiecare, ce ziceti?

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Idiotul si fratii Karamazov-[citite in liceu)- F.M.Dostoievskisunt doua dintre ele.Dostoievski e scriitorul meu de suflet.Apoi Surasul Giocondei de Aldous Huxley.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Dragelor, scriitorul Mario Vargas Llosa a fost la Neptun sapt, trecuta la un simpozion al scriitorilor. Prietena mea a fost acolo si a scris un articol de 4 pagini care urmeaza sa apar in Ro. Literara. Daca cineva vrea articolul pot sa i-l trimit pe pm pt. ca ea mi la- trimis inainte de a-l preda. Tot ce vreau sa fac aici este sa prezint in paragraf in care Llosa vorbeste despre scriitorii importanti contemporani in ideea ca unele dintre noi ne vom revizui listele de "to read". Redau din articolul ei:"Am discutat despre scriitorii spanioli ai momentului, s-a oprit cu predilec#355;ie la dou#259; nume: Javier Cercas, cu Los soldados de Salamina #351;i Almudena Grande, cu Las edades de Lulu, recunoscānd c#259; Alvaro Pombo i se pare pesado, greoi, c#259; Ruiz Zafón e superficial, pero divertido, amuzant, admirānd structura romanului La sombra del viento, apari#355;iile fulgurante ale scriitorului misterios #351;i mai ales ideea fabuloas#259; cu acel cimitir al c#259;r#355;ilor uitate. Dintre tinerii #351;i prea pu#355;in cunoscu#355;ii romancieri peruani s-a oprit la cāteva nume, scriitori care au īnceput s#259; publice la prestigioasa editur#259; Alfaguara: Ivan Thays, Santiago Roncagliolo, Fernando Iwasaki #351;i Alonso Cueto." De asemeni semnalez ca romanul lui La Fiesta del Chivo (Sarabatoarea Tapului) va fi film si rolul Uraniei va fi jucat de Isabella Roselini.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by adrienne12

Dragelor, scriitorul Mario Vargas Llosa a fost la Neptun sapt, trecuta la un simpozion al scriitorilor. Prietena mea a fost acolo si a scris un articol de 4 pagini care urmeaza sa apar in Ro. Literara. Daca cineva vrea articolul pot sa i-l trimit pe pm pt. ca ea mi la- trimis inainte de a-l preda. Tot ce vreau sa fac aici este sa prezint in paragraf in care Llosa vorbeste despre scriitorii importanti contemporani in ideea ca unele dintre noi ne vom revizui listele de "to read". Redau din articolul ei:

"Am discutat despre scriitorii spanioli ai momentului, s-a oprit cu predilec#355;ie la dou#259; nume: Javier Cercas, cu Los soldados de Salamina #351;i Almudena Grande, cu Las edades de Lulu, recunoscānd c#259; Alvaro Pombo i se pare pesado, greoi, c#259; Ruiz Zafón e superficial, pero divertido, amuzant, admirānd structura romanului La sombra del viento, apari#355;iile fulgurante ale scriitorului misterios #351;i mai ales ideea fabuloas#259; cu acel cimitir al c#259;r#355;ilor uitate. Dintre tinerii #351;i prea pu#355;in cunoscu#355;ii romancieri peruani s-a oprit la cāteva nume, scriitori care au īnceput s#259; publice la prestigioasa editur#259; Alfaguara: Ivan Thays, Santiago Roncagliolo, Fernando Iwasaki #351;i Alonso Cueto."

De asemeni semnalez ca romanul lui La Fiesta del Chivo (Sarabatoarea Tapului) va fi film si rolul Uraniei va fi jucat de Isabella Roselini.

pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Super,deabia astept,una dintre cele mai bune carti ale lui...

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

Dostoievski...iubirea mea dintai!Cu inclinatie pentru "Amintiri din casa mortilor".
Marturisesc ca de vreo 10 ani,incercari repetate de a reciti orice de Dostoievski s-au izbit ca de un zid in mine.Nu stiu de ce???
Sper sa-mi revin intr-o buna zi

Antoine de Saint Exupery cu a lui "Citadela"

Apoi...daaa, toti existentialistii,din pricina carora era sa dau un frumos rateu la admitere

Si cum era sa uit:"Magicianul" cu care chiar am pierdut in vara fiziopatul,ca asa-mi venise randul la citit cartea si aveam 2 zile pt ea,dupa care trebuia s-o dau mai departe.

Ce n-am putut citi niciodata de la un cap la altul:Dumas.

Acum recitesc cu incantare "Un veac de singuratate" si parca nici n-am mai citit-o pana acum...ciudata senzatie!Va incearca si pe voi uneori?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Tess D'Urberville, Thomas Hardy si..desi nu mai corespunde varstei Singur pe lume, Hector Malot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Cel mai iubit dintre pamanteni-Marin Preda
Anna Karerina-Tolstoi
Shogun-James Clavel(foarte dezamagita si marcata de deznodamant)

iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Nu mi-au marcat existenta, insa le-am recitit de nenumarate ori:
La Medeleni
Un veac de singuratate
Dragoste in vremea holerei
Parfumul
Morometii - vol.I
Proza fantastica voiculesciana
Nunta in cer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Mai cititoarelor, ce intelegeti voi prin "mi-au marcat existenta"? Ca sa ne intelegem . Si mie mi-au placut multe carti, dar nu pot sa spun ca de pe urma vreuneia am avut vreo revelatie, sau mi-am schimbat fundamental modul de viata sau vreun principiu. Fiecare mi-a deschis orizontul cate putin . Dar pe fiecare le-am citit "din exterior", nu pot sa spun ca m-am identificat vreodata complet cu vreunul dintre personaje, am fost tot timpul un observator obiectiv .

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput