cartile care v-au marcat cel mai mult
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
catalina2005 spune:
Si sa nu il uit pe stimabilul O.Paler pe care il citeam cu nesat prin '87 toamna ....eiii dar asta a fost odata ca niciodata si doar franturi de expresii imi vin inapoi....si nici Palerul nu era asa cunoscut cum il stiam doar...noi DOI, daca om fi fost vreodata doi...ce vremuri...tinerete fetelor...nostalgii. Place cuiva Paler ca io fusei fan O.Paler
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adrienne12 spune:
Mik, mi-ai placut. La primul meu job in SUA am fost atit de stresata incit visam noaptea algoritmi si structurile de date cu care lucram. Visam ca sint intr-o padure de pointeri (deh, sint programator C++). Acum ce e la job e la job iar acasa citesc orice altceva sa-mi destind mintea.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
adrienne12 spune:
Catalina am citit o carte de memorii a lui Paler pe care mi-a trimis-o cineva din Ro. Dupa ce am citit-o mi-am zis ca fiu-meu e un dulce copil pe linga ce a fost adolescentul Paler. Si uite ca ajuns om.... dar s-a dezmeticit cind nu mai avea bani (caci de acasa il taiasera de la portie dupa ce ii mintise ca e la facultate si nu era) si era pe punctul sa recurga la furat ca sa aiba ce minca.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CORNELIAP33/CORNELIAP33.jpg)
CORNELIAP33 spune:
Sunt o multime de carti care mi-au placut in mod deosebit, pe care le recitesc cu placere, dar nu mi-au marcat si nu-mi marcheaza viata.
Singurele care au facut asa ceva, au fost cele citite in copilarie si adolescenta, si anume:
pe la 12-13 ani - La Medeleni si Lorelei de Ionel Teodoreanu;
Intre 14-16 ani - Al. Dumas (tatal, mai ales)- tot ce se poate, incepand cu Cei trei muschetari;
18 ani -Cel mai iubit dintre pamanteni -Marin Preda
Acestea sunt carti care cred eu ca m-au format, mi-au determinat in mare masura principiile, modul de a trai si tot restul...
Cornelia si Rares(nascut in 22.04.2002)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/corneliap33/my_photos
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
Teodora D. spune:
imi place subiectul, va citesc cu placere, dar nu am raspuns pana acum pentru ca nici o carte nu mi-a marcat existenta, am citit mult si ma straduiesc sa nu renunt la aceasta placere a mea, dar, desi ma las patrunsa de ceea ce scriitorii incearca sa transmita, nici unul nu m-a influentat decisiv si cred ca asta e posibil doar in copilarie si, eventual, in adolescenta.
sigur ca m-a impresionat moartea lui sufletel din "singur pe lume", la 11 ani am facut o pasiune nebuna pt. winnetou si toate cartile cu indieni, la 12 pentru cartile de aventuri ale lui dumas, la 29 am citit memoriile reginei maria, care mi-au trezit un mare interes de a cunoaste cat mai multe despre monarhia romana si despre societatea romaneasca pana la venirea comunistilor, dar, in cazul meu, nu pot sa pun semnul egal intre inflacarare si amprenta pe existenta.probabil insa ca modul meu de a gandi a fost "amprentat" de cartile citite, fara sa pot arata cu degetul "asta e cartea".
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
amuleta spune:
Pe mine cel mai mult m-au marcat piesele si schitele lui Caragiale, zau asa. Cred ca le-am citit de zeci de ori.
sofiabebe spune:
quote:
Originally posted by catalina2005quote:
Originally posted by mariuta
N. Steindhardt, Jurnalul Fericirii
Ohhhh Doamne cartea asta chiar mi-a marcat existenta de la prima pagina....iti mai aduci aminte ce scrie pe prima pagina....cand un om este cu adevarat liber....cand nu mai are nimic de pierdut....si dupa ce am citit-o abia atunci am inteles ce inseamna cu adevarat sa fii liber....restul e amagire...
O, da, am uitat de cartea asta - revelatie, cu adevarat m-a marcat in sensul ca m-a facut sa ma simt mandra ca sunt ortodoxa si sa vad traditia noastra religioasa ca pe ceva nemaipomenit, minunat, ales.
bebe si puii:
![](majoreta.gif)
![](copilas.gif)
Trageti cu ochiu'
Poze de la Ploiesti (august)
Acasa, inainte de mare
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun
cipinela spune:
Pot afirma ca m-au marcat diferite carti pe parcursul timpului.
1. In copilarie "La Medeleni" de Ionel Teodoreanu.
2. In liceu n-as sti sa spun daca m-a marcat mai mult "Lorelei" a lui Teodoreanu sau "Maitrei" a lui Eliade.
3. In facultate "Pe aripile vintului"..o citisem din timpul liceului, imi placuse, dar abia mai tirziu m-a marcat!
4.Cit de curind...."Cel mai iubit dintre paminteni" a lui Marin Preda si "Arta Conversatiei" a Ilenei Vulpescu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crini/crini.jpg)
crini spune:
Imi place f mult
- Tennessee Williams (Menajeria de sticla, Vara si fum, Un tramvai numit dorinta, Noaptea iguanei, Pisica pe acoperisul fierbinte).
- literatura rusa
Adolescentul - Dostoievski
Invierea - Lev Tolstoi
Evgheni Oneghin - Puskin
- literatura romana
Patul lui Procust - Camil Petrescu
Marin Preda cam tot (Morometii, Delirul, Viata ca o prada, Risipitorii, Cel mai iubit dintre pamanteni)
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
Loma spune:
Viata Mariei Curie, cartea se intitula asa daca imi mai amintesc bine,
O viata inchinata stiintei umanismului si pacii.
am citit-o cand eram copil, atunci m-a impresionat viata ei, insa pe parcurs am tot simtit amprenta acelei carti in viata mea,
apoi ar mai fi
Numele Trandafirului
si Baltagul lui Sadoveanu.
(o mica paranteza imi placeau povestirile lui Sadoveanu)
Loma